ΑΕΚ

Πατίτο στο Sport24.gr: "Ήρθα στην ΑΕΚ για να κατακτήσω το πρωτάθλημα"

Πατίτο στο Sport24.gr: "Ήρθα στην ΑΕΚ για να κατακτήσω το πρωτάθλημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πατίτο Ροντρίγκες παραδέχθηκε στην κάμερα του Sport24.gr ότι και οι φιλικές ήττες έχουν τη χρησιμότητά τους και υποστήριξε ότι ήρθε στην ΑΕΚ για να νικά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στη φιλική ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-3), το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ο Αργεντινός εξτρέμ της Ένωσης, Πατίτο Ροντρίγκες, μίλησε την κάμερα του Sport24.gr με τη λήξη του ματς, υποσχέθηκε κι άλλα γκολ για τη συνέχεια και υποστήριξε ότι ντύθηκε στα "κιτρινόμαυρα" για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

- Ένα ακόμη φιλικό για την ΑΕΚ, πρώτη ήττα. Οι ήττες, στις φιλικές αναμετρήσεις, πιστεύουν ότι έχουν κι αυτές τη χρησιμότητά τους;

"Ναι, μερικές φορές είναι καλό να χάνεις για να λάβεις υπόψη το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα, τι πρέπει να βελτιώσεις. Κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και πως να δουλέψουμε να το κάνουμε".

- Είσαι ένα μήνα περίπου στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Αισθάνεσαι πλήρως προσαρμοσμένος στην ελληνική πραγματικότητα;

"Ναι, δόξα τω Θεώ. Αισθάνομαι πολύ άνετα. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, ο κόσμος φέρεται πολύ όμορφα. Έχω την τύχη να έχω και πολύ καλούς χαρακτήρες ως συμπαίκτες".

- Υπάρχει μια καθυστέρηση όσον αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος. Οι ομάδες έχουν υπολογίσει τις προετοιμασίες τους με βάση ένα χρονικό ορίζοντα. Πώς επηρεάζει αυτό κι εσάς και τους ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων; Όπως για παράδειγμα στον τομέα της κούρασης...

"Είναι δύσκολο να περιμένεις τόσο καιρό για να παίξεις. Η προετοιμασία είχε σχεδιαστεί ώστε να παίζαμε τώρα, αλλά εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε κι όχι να επηρεαζόμαστε από αρνητικές λεπτομέρειες".

- Έρχεσαι από μια ομάδα με απαιτήσεις όπως η Σάντος, μια ιστορική ομάδα με την υποχρέωση να παλεύει για τίτλους σε μια ομάδα η οποία έχει τις ίδιες απαιτήσεις όσον αφορά στη συγκομιδή τίτλων. Είσαι έτοιμος γι' αυτή την πρόκληση;

"Ναι, αυτό είναι το σκεπτικό μου. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, για να νικάω και να βγω πρωταθλητής. Αυτό είναι το σκεπτικό".

- Την περυσινή σεζόν η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο. Φέτος, έχει ως στόχο να παλέψει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από όσα έχεις δει από την προετοιμασία και τις προπονήσεις, πιστεύεις ότι μπορεί να το κάνει;

"Σίγουρα, ναι. Η ομάδα έχει μεγάλους παίκτες. Κι εγώ έχω αυτή την προσμονή να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα και να βοηθήσω την ομάδα".

- Πολλές διαφορετικές εθνικές, διαφορετικές γλώσσες. Έχει "δέσει" η ομάδα, οι παίκτες μεταξύ σας;

"Είναι μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα να δουλέψεις. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά κι έχουμε πολύ όμορφη σχέση μεταξύ μας. Δεν καταλαβαίνω ελληνικά (σ.σ γέλια), αλλά έχουμε πολύ όμορφο κλίμα".

- Πέτυχες ένα πανέμορφο γκολ απέναντι στον Απόλλωνα. Υπόσχεσαι κι άλλα;

"Μακάρι (σ.σ γέλια)"

- Ανυπομονείς για το επίσημο ντεμπούτο σου στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ;

"Ναι, μακάρι να είναι σύντομα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ