ΑΕΚ

Πατίτο: "Έξυπνοι και ώριμοι"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πατίτο έστειλε μήνυμα για τον τρόπο που θα πρέπει να εμφανιστεί η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα στο αυριανό (20/8) ματς με τον Παναιτωλικό, ενδιάμεσα από δυο κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Μπριζ. Και το μεγάλο στοίχημα, είναι να μην αποπροσανατολιστεί. "Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και ώριμοι" είναι το μήνυμα του Πατίτο Ροντρίγκες, που μίλησε στην κάμερα της Nova και για το πρωτάθλημα και για την Ευρώπη και για τους στόχους της ΑΕΚ.

"Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες είναι "νέες", αφού έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες. Εμείς σε σχέση με τον Παναιτωλικό έχουμε το μειονέκτημα ότι δε γνωρίζουμε πως παίζει, ενώ αντίθετα ο αντίπαλος έχει δει τον τρόπο παιχνιδιού μας στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ και την Μπριζ. Έπειτα από ένα παιχνίδι προκριματικών Champions League ή Europa League, θα μπορούσε να αποτελέσει παγίδα το κατά πόσο θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος".

- Σε κάνει πιο αισιόδοξο το γεγονός ότι στο τελευταίο χρονικά ματς με τη Μπριζ, η ομάδα έδειξε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο;
"Όταν προερχόμαστε από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχουμε ρυθμό και βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Για μένα προσωπικά το έξτρα κίνητρο φέτος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει τον τίτλο και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία".

- Σε ανησυχεί το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά τον Παναιτωλικό ακολουθεί η ρεβάνς με τη Μπριζ; Η σκέψη μήπως είναι από τώρα σ' εκείνο το ματς;

"Φυσικά και με ανησυχεί. Το να συμμετέχει κάποιος σε αγώνες Europa League ενδεχομένως να είναι και "επικίνδυνο", ενόψει των εγχώριων διοργανώσεων. Για μένα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω και θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο ώστε να χαθεί η συγκέντρωση στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, για να υπάρξει απόλυτη συγκέντρωση στην Ευρώπη. Θα πρέπει να εμφανιστούμε έξυπνοι και αρκετά ώριμοι ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα".

- Είναι η δεύτερη σεζόν σου στην ΑΕΚ, γνωρίζεις τις απαιτήσεις του κόσμου. Ποιο είναι το μήνυμα που θες να τους στείλεις με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος;

"Γνωρίζω καλά ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει ακριβώς τα ίδια πράγματα που θέλουμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές. Να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Για μένα προσωπικά θα ήταν ιστορική στιγμή να συμμετέχω στην ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο και κάτι το μοναδικό".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ