ΑΕΚ

Pas à volonté

Pas à volonté
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, συνιστά υποχρέωση η επιστροφή του στο βασικό σχήμα όπως και η άμεση συνεύρεση του με τον Μπουονανότε. Έτσι παίζεται ο "κούκος ο μονός".

"Πας α βολοντέ" (Από το γαλλικό pas à volonté)... Πρόκειται για μια βαριάντα του δημοφιλέστατου παιχνιδιού «κούκος μονός». Ο παίκτης έχει δυο δικά του χαρτιά και είναι υποχρεωμένος να τα παίξει και τα δυο για να κάνει συνδυασμούς με αυτά που βρίσκονται κάτω - δεν έχει δηλαδή την επιλογή να μην χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο χαρτιά του χεριού του, εξ ου και ο όρος pas à volonté που επακριβώς σημαίνει όχι κατά βούληση, αλλά το νόημα είναι το... υποχρεωτικά!

Ο Δέλλας πρέπει να βοηθήσει και τον εαυτό του για να γυρίσει το φύλλο... Ως σήμερα ο Πέτρος Μάνταλος και ο Ντιέγο Μπουονανότε δεν έχουν μετρήσει ταυτόχρονα στο γήπεδο ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό! Τις φορές που ο διεθνής μέσος πέρασε ως αλλαγή σε επίσημο ή φιλικό ματς, είτε πήρε τη θέση του Αργεντινού, είτε ο δεύτερος είχε ήδη βγει από το παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Νάνος ήταν εκτός αποστολής.

Αυτό πλέον πρέπει να αλλάξει, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Βέροια στην έδρα της δεύτερης. Η παρουσία του Μάνταλου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έπεισε ότι είναι πλέον απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που είχε και πέρυσι στην κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή. Πιο ενθαρρυντικό όλων, το γεγονός ότι όχι απλώς δεν έχει φόβο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αλλά και το ότι αμέσως ζήτησε μπάλα για να σπρώξει την ΑΕΚ στην ισοφάρισε. Έφτασε δύο κλασικές ευκαιρίες μακριά από το να το καταφέρει...

Κούκος μονός, αλλά όχι... μόνος!

Ασφαλώς, όσο καθοριστικός κι αν ένας ποδοσφαιριστής θεωρείται (και είναι) για το παιχνίδι μίας ομάδας, δεν μπορεί από μόνος του να γυρίσει το διακόπτη για τους υπόλοιπους. Ο Μάνταλος είναι τέτοια πάστα ποδοσφαιριστή, ικανή να κάνει άπαντες γύρω του να δείχνουν καλύτεροι διότι γνωρίζει πως μπορεί να αξιοποιήσει τον κάθε έναν ξεχωριστά. Κάποιες φορές μάλιστα, το πετυχαίνει να φαίνεται τόσο απλό...

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι η συνύπαρξη των δύο στο αρχικό σχήμα με τρόπο που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να αποκτήσει τις ιδέες, τη φαντασία και τις συνεργασίες που τόσο της λείπουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Άλλωστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια κάποιος εκ των δύο να μένει εκτός ενδεκάδας επειδή αμφότεροι αρέσκονται στο να αγωνίζονται ως ελεύθεροι πίσω από τον επιθετικό. Αναγκαστικά, όποιος εκ των δύο επιλεγεί για ρόλο διαφορετικό, θα πρέπει να μοχθήσει προκειμένου να ανταποκριθεί αλλά και να συνεργαστεί ιδανικά με τον άλλον.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δέλλας περίμενε την ημέρα που θα τους δει να βρίσκονται ταυτόχρονα σε καλή αγωνιστική και σωματική κατάσταση. Όλα συντείνουν στο ότι αυτή η στιγμή έχει φτάσει, αν όχι στο 100%, τουλάχιστον σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Το να βρεθούν στην ενδεκάδα της ερχόμενης Δευτέρας απέναντι στη Βέροια, είναι πλέον το αυτονόητο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ