ΑΕΚ

Πάνκοφ: "Αν η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα, ο Τσιγκρίνσκι θα ξυρίσει το μούσι του!"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπρόσωπος του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Άλεξ Πάνκοφ, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 με αφορμή την ανανέωση του Ουκρανού στόπερ στην ΑΕΚ. Η αποκάλυψη για το μούσι του 31χρονου αμυντικού αν η Ένωση πάρει το πρωτάθλημα και η απάντηση στο αν υπήρξε πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα. (AUDIO)

Μία μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού κεντρικού αμυντικού, Άλεξ Πάνκοφ, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3, στην εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες" με τους Βασίλη Τεμπέλη και Δημήτρη Σαμόλη.

Ο μάνατζερ του 31χρονου στόπερ μίλησε για την πορεία που είχαν οι συζητήσεις με τη διοίκηση του Δικεφάλου αναφορικά με το νέο συμβόλαιο, ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν υπήρξε πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα. Ο Ουκρανός ατζέντης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Τσιγκρίνσκι, στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά στις σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή του, Μανόλο Χιμένεθ.

Αποκάλυψε, μάλιστα, τι σκέφτεται να κάνει ο Τσιγκρίνσκι αν η ΑΕΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πάνκοφ: "Αν η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα, ο Τσιγκρίνσκι θα ξυρίσει το μούσι του!"

Ο μάνατζερ του Τσιγκρίνσκι (στη μέση) στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3

Για τις πρώτες συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Τσιγκρίνσκι:

"Η πρώτη σοβαρή πρόταση ήταν πριν από τον αγώνα με την Ντιναμό στο Κίεβο, όταν συναντήθηκα στο ξενοδοχείο με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που μου μετέφερε πως βλέπουν τον Ντμίτρο ο πρόεδρος και η ομάδα. Μίλησα με τον παίκτη, για τον οποίο το πιο σημαντικό ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Αυτό που είπαμε είναι ή ότι θα μείνουμε εδώ μέχρι το τέλος της καριέρας του ή ότι θα βρούμε μία ομάδα να μας δώσει κάτι παραπάνω χρονικά.

Πριν από λίγες μέρες με φώναξε ο Νίκος Λυμπερόπουλος να έρθω στην Αθήνα, μιλήσαμε μαζί, ενώ και ο Ντμίτρο είχε μιλήσει και με τον κ. Μελισσανίδη, που είναι πολύ ζωντανός άνθρωπος. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ σοβαρό και επαγγελματικό σωματείο και αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη 31 ετών. Από την πρώτη κουβέντα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, υπήρχαν βέβαια κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το οικονομικό, αλλά προτεραιότητα μας ήταν η ΑΕΚ. Κάναμε τα πάντα για το νέο συμβόλαιο, δώσαμε τα χέρια με τον κ. Λυμπερόπουλο και, παρά το σοβαρό ενδιαφέρον που υπήρξε από άλλες ομάδες, κρατήσαμε το λόγο μας".

Για το αν είχε πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα:

"Είχαμε δύο προτάσεις από το εξωτερικό. Μία ομάδα της Τουρκίας μας είχε προσφέρει υψηλότερο συμβόλαιο της τάξης του 25% με 30%. Ο Ντμίτρο θέλει να νικά σε κάθε αγώνα, να παλεύει για το πρωτάθλημα και να παίξει ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν προτεραιότητα τα χρήματα. Πιο βασικό είναι να περνάει καλά και να είναι χαρούμενος. Είναι αυτό που είπε ο κ. Μελισσανίδης ότι εδώ είναι το σπίτι του".

Για το αν υπήρχε κάποια κρούση από άλλη ελληνική ομάδα:

"Ενδιαφέρον δεν υπήρχε. Μόνο από τον Πλατανιά (γέλια). Προφανώς και αστειεύομαι. Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δουλεύει μαζί με τον Ντμίτρο και καμία ομάδα από Ελλάδα δεν έκανε πρόταση στον παίκτη".

Για το αν θα σκεφτόταν να παραμείνει στην ΑΕΚ από άλλο πόστο, μετά το τέλος της καριέρα του:

"Είναι νωρίς ακόμα. Ο Ντμίτρο δεν κοιτάει το μέλλον. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ του είπε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή. Αυτή ήταν μία πολύ δυνατή κίνηση για να πείσει τον παίκτη να παραμείνει στην ομάδα".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI SPORTS

Για το χαρακτήρα του Τσιγκρίνσκι:

"Στην Ουκρανία έχουμε μία διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα. Είμαστε πάντα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Ο Ντμίτρο έχει περάσει πολλά και καλά και κακά. Γενικότερα είμαστε ήσυχοι και επαγγελματίες. Ο Ντμίτρο είναι καταπληκτικό παιδί. Είναι κύριος. Ακόμα και όταν τον αναγνωρίσουν στο δρόμο, ντρέπεται".

Για το αν σκέφτεται την κλήση του στην εθνική Ουκρανίας:

"Δεν μπορώ, ούτε εγώ, ούτε πολλοί άλλοι στην Ουκρανία, να καταλάβουμε το λόγο που δεν καλείται. Βέβαια έχουμε καλούς στόπερ που παίζουν σε πολύ δυνατές ομάδες. Ο Ντμίτρο κάνει πολύ καλή χρονιά και θέλει πολύ να επιστρέψει στην εθνική. Το προσπαθεί συνεχώς με την παρουσία του στους αγώνες και τις προπονήσεις. Τον έχουν παρακολουθήσει αφού έχουν έρθει δύο φορές βοηθοί του Σεφτσένκο να τον παρακολουθήσουν και το θέμα είναι το πότε θα τον φωνάξουν. Είναι ή τώρα ή ποτέ για τον Ντμίτρο. Έχει καλή σχέση με τον Σεφτσένκο, που μιλάει για τον Ντμίτρο με τα καλύτερα λόγια".

Για το αν είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την παραμονή του Τσιγκρίνσκι το νέο γήπεδο που κατασκευάζει η ΑΕΚ:

"Για αυτό είχαμε μιλήσει από το πρώτο μας συμβόλαιο. Μας το είχε πει και ο πρόεδρος και ξέρουμε πως ότι λέει ο κ. Μελισσανίδης το κάνει. Είναι πολύ ωραίο και είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε ένα γήπεδο με τέτοια ιστορία. Είναι σούπερ".

Για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ντιναμό Κιέβου:

"Ήταν πολύ στεναχωρημένος, διότι στο γήπεδο ήταν οι γονείς του και οι φίλοι του. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι έφαγε γκολ στην Αθήνα. Ο Χατσερίδι μου είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει το πόσο καλή ομάδα ήταν η ΑΕΚ".

Για τη σχέση του Τσιγκρίνσκι με τον προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ:

"Φυσικά και έχουν μιλήσει. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον προπονητή της ΑΕΚ. Μιλούν και οι δύο ισπανικά και ο Μανόλο ξέρει πόσο επαγγελματίας είναι ο Ντμίτρο. Είναι ένας παίκτης που φεύγει τελευταίος από το προπονητικό κέντρο. Να φανταστείτε ότι τον περίμενα να πάμε να υπογράψουμε το νέο συμβόλαιο και έφυγε τελευταίος από την προπόνηση μαζί με τον Χουλτ".

Για το αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο του Grexit:

"Δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα με τον Ντμίτρο. Θα είναι κάτι πολύ κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και του χρόνου θα έχουμε δύο ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο Τσιγκρίνσι είχε πει ότι αν η ΑΕΚ έβγαινε στο Champions League, θα κούρευε τα μαλλιά του. Για το αν τώρα που η ομάδα πάει να πάρει το πρωτάθλημα αποφασίσει κάτι ανάλογο:

"Μπορεί να με σκοτώσει αν το πω. Με τα παιδιά έχουν μιλήσει από την αρχή της σεζόν και τους έχει πει ότι μπορεί να ξυρίσει το μούσι του, κάτι που έχει να κάνει από όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα. Αυτό μπορεί να το κάνει και θα είναι, όπως λέει, σαν παιδάκι για δυο τρεις ημέρες".

Barcelona's new signing Ukranian Dmytro Chygrynskiy poses during his official presentation with Barcelona's president Joan Laporta, right, and Technical secretary Txiki Begiristain, left, in Barcelona, Spain, Monday, Aug. 31, 2009. (AP Photo/Manu Fernandez)
Τσιγκρίνσκι AP

(AP Photo/Manu Fernandez)

Για το αν έχει κρατήσει σχέσεις από την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα:

"Ακόμα μιλάει με τον Γκουαρδιόλα. Έχει σχέσεις και με τον Μάξγουελ"

Για το επίπεδο του ουκρανικού πρωταθλήματος:

"Πριν από έξι επτά χρόνια είχαμε αρκετές καλές ομάδες. Τώρα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, έχουμε μόνο δύο. Πλέον δεν πάει και πολύς κόσμος στο γήπεδο, αλλά δουλεύουμε πολύ για να γυρίσει ο κόσμος. Είναι καλό που δεν έχουμε επεισόδια τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ