ΑΕΚ

Παναγιώτης Τσιντώτας: Ο δουλευταράς που έλαμψε στο ντέρμπι

Παναγιώτης Τσιντώτας: Ο δουλευταράς που έλαμψε στο ντέρμπι

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε το "χρυσό" γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας με τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του. Τι λέει στο Sport24.gr προπονητής τερματοφυλάκων, Γιάννης Πλαβούκος που τον καθιέρωσε στον Λεβαδειακό.

Η ΑΕΚ ήταν η θριαμβεύτρια του ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής, καθώς, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να επικρατήσει 2-1 του Ολυμπιακού. Μία αναμέτρηση... deja vu του πρώτου γύρου, αφού και τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προηγηθεί με 2-0, αλλά τελικά η Ένωση πήρε τη νίκη με 3-2.

Ωστόσο, για να έρθει αυτό το σπουδαίο "τρίποντο" δεν χρειάστηκε μόνο το "χρυσό" γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά κι οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Παναγιώτη Τσιντώτα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να αποτελέσει την τρίτη επιλογή κάτω απ' τα γκολπόστ, αλλά χάρη στην πολύ καλή παρουσία του στις προπονήσεις, σε συνδυασμό με την περιθωριοποίηση του Γιάννη Ανέστη, πήρε τα γάντια του βασικού και δεν λέει να τα... αφήσει, τουλάχιστον, στο πρωτάθλημα.

O πρώην γκολκίπερ του Λεβαδειακού μετράει 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κρατώντας το μηδέν σε εφτά εξ αυτών κι έχοντας δεχθεί έξι τέρματα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στις 20 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του Κυπέλλου με τη Λαμία, όπου οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 2-0.

Η πρώτη συμμετοχή για το πρωτάθλημα δεν ήταν ιδανική, αφού σ' εκείνο το ματς η Ένωση γνώρισε την ήττα με 2-0 απ' τον Αστέρα στην Τρίπολη, με τον Τσιντώτα να φέρει ευθύνη στο ένα απ' τα δύο γκολ. Παρ' όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω, έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε σκληρά και στη συνέχεια ήρθε η δικαίωση, αφού η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη.

Μάλιστα, με τον ίδιο κάτω απ' τα γκολπόστ, η ΑΕΚ πήρε το "Χ" στη Βιέννη και προκρίθηκε στη φάση των 32 του Europa League. Η εξαιρετική εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας του.

Eίναι δουλευταράς και πολύ καλό παιδί

Με αφορμή την εμφάνιση του Τσιντώτα στο "Γ. Καραϊσκάκης", το Sport24.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΛ και πρώην του Λεβαδειακού, ο οποίος ήταν κι ο άνθρωπος που στήριξε τον Τσιντώτα και του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί στη Super League Σουρωτή.

Παναγιώτης Τσιντώτας: Ο δουλευταράς που έλαμψε στο ντέρμπι

Ο Γιάννης Πλαβούκος (κέντρο) μαζί με τον Παναγιώτη Τσιντώτα (αριστερά).

Ο Γιάννης Πλαβούκος, πέρα απ' τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, έχει αναδείξει και τους Γιώργο Αθανασιάδη του Αστέρα Τρίπολης και Αλέξανδρο Πασχαλάκη του ΠΑΟΚ, όταν ήταν στον Πανθρακικό. Επομένως, η άποψή του έχει ξεχωριστή σημασία.

"Είδα το ντέρμπι και χάρηκα για την εμφάνισή του", ανέφερε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το ποια στοιχεία είδε πάνω του κι αποφάσισε να τον στηρίξει, απάντησε: "Το 2015 μου έγινε πρόταση απ' τον Λεβαδειακό. Τότε στην ομάδα ήταν ο Παναγιώτης, ο Μοσχονάς κι υπήρξε η προσθήκη του Βερέμκο, ο οποίος ήταν διεθνής Λευκορώσος. Όμως, εγώ, επειδή είμαι μαθημένος στα δύσκολα και θέλω να βοηθάω τα Ελληνόπουλα, εστίασα περισσότερο στον Παναγιώτη.

Έβλεπα πως βγάζει πάθος, εγωισμό και μου άρεσε. Δουλέψαμε εξειδικευμένα προκειμένου να βελτιώσουμε τις εξόδους του και το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. Του δώσαμε την ευκαιρία να παίξει κόντρα στον Ατρόμητο, πήγε πολύ καλά κι από εκεί και πέρα είχε ανοδική πορεία γιατί είναι δουλευταράς και πολύ καλό παιδί".

Όσον αφορά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ο κ. Πλαβούκος τόνισε "είναι πολύ γρήγορος και επιθετικός γκολκίπερ. Έχει πολύ καλές τοποθετήσεις. Πιστεύω πως το μέλλον του ανήκει".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τη σεζόν 2016-17 μπήκε σε... καραντίνα λόγω της απόφασής του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό. Ωστόσο, οι άνθρωποι ΑΕΚ θεώρησαν πως πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και ήρθαν σε συμφωνία μαζί του. Ουσιαστικά, η μεταγραφή είχε "κλειδώσει" έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου με την ομάδα της Βοιωτίας.

"Η μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα είναι ένας συνδυασμός συγκυριών, σκληρής δουλειάς και καλών εμφανίσεων. Προσωπικά, χαίρομαι για την πορεία του, επειδή μ' αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά. Βέβαια, πρέπει να πούμε πως στον Λεβαδειακό τον πήρε ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κωνσταντίνος Τόσκας".

Το μυστικό του Παναγιώτη ήταν πως δεν σταμάτησε να προπονείται ποτέ

Η απραξία του ενός έτους τού κόστισε τον πρώτο καιρό στην ΑΕΚ, αφού ήταν φανερή η έλλειψη ρυθμού. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Πλαβούκο, κατάφερε να επιστρέφει άμεσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο επειδή, ακόμα κι όταν έμεινε εκτός, δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά.

"Η απραξία επηρεάζει κάθε αθλητή και δη ποδοσφαιριστή, είτε πρόκειται για τρεις μήνες, είτε για έξι, είτε για ένα χρόνο. Το θέμα είναι πως ο Παναγιώτης δεν σταμάτησε να προπονείται. Αυτό ήταν το μυστικό του. Πήγαινε στα γυμναστήρια, δούλευε σκληρά και δεν τον πήρε από κάτω. Πρόκειται για ένα πολύ καλό και συγκροτημένο παιδί. Είναι χαμηλών τόνων. Του εύχομαι τα καλύτερα. Αυτή την στιγμή δουλεύει με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, ο οποίος τον βοηθάει πολύ".

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή διαθέτει μία εξαιρετική φουρνιά τερματοφύλακων, όπως είναι οι Γιαννιώτης, Τσιντώτας, Πασχαλάκης, Μπάρκας, Ανέστης και Καπίνο. Μπορεί, όμως, ο Τσιντώτας να αποτελέσει τη βασική επιλογή του Μίχαελ Σκίμπε τα επόμενα χρόνια;

"Αυτό δεν μπορώ να σας το πω, επειδή έχουμε πάρα πολλούς και αξιόλογους τερματοφύλακες. Είναι, όμως, στο χέρι του. Όλα είναι θέμα διάρκειας. Η διάρκεια είναι αυτή που καθιερώνει έναν ποδοσφαιριστή στη συνείδηση του κόσμου. Απ' την πλευρά μας, οι προπονητές τερματοφυλάκων θα πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά και να έχουμε το ρόλο του παιδαγωγού".

Το θέμα είναι να έχει διάρκεια, να έχει υγεία και να ακούει τους προπονητές του

Παρότι του το ζητήσαμε, ο κ. Πλαβούκος δεν θέλησε να τον συγκρίνει με κάποιον άλλον Έλληνα ή ξένο γκολκίπερ βάσει των αγωνιστικών στοιχείων του.

"Ο κάθε τερματοφύλακας έχει τα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπό του. Ο καθένας χτίζει τη δική του προσωπικότητα. Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε αθλητές. Πρέπει να κρατάμε προσγειωμένα τα παιδιά γιατί η επιτυχία απ' την αποτυχία δεν απέχουν πολύ. Είναι δοκάρι και μέσα, δοκάρι και έξω".

Για την εικόνα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως "για εμένα είναι μεταξύ των 2-3 διακριθέντων μαζί με τον Τσιγκρίνσκι και τον Γιακουμάκη. Ο Παναγιώτης έχει πάρα πολλά ντέρμπι να παίξει ακόμα. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια, να έχει υγεία και να ακούει τους προπονητές του.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ διαθέτει τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακας δεν προκαλεί 'πονοκέφαλο' στον προπονητή. Είναι πολύ όμορφος ο συναγωνισμός γιατί φέρνει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα για την ομάδα. Είναι καλό για το σύνολο. Εύχομαι να έχουν υγεία τα παιδιά και ο Παναγιώτης ανάλογη συνέχεια".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου
Την Τετάρτη η κορύφωση της ΑΕΚ
Τα μεγάλα buzzer beater της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού!
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ