ΑΕΚ

Παιχνίδια του μυαλού

Παιχνίδια του μυαλού
INTIME SPORTS

Τόσο μέσα στα αποδυτήρια, όσο και εντός του γηπέδου, ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε από την πρώτη μέρα βάρος στην ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ βιαζόταν να πιάσει δουλειά στα Σπάτα. Παρόλο που ήξερε πως προλαβαίνει να κάνει ελάχιστα πράγματα μέχρι και το ντέρμπι της Κυριακής (1/11) με τον Παναθηναϊκό.

Και παρόλο που και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το αγωνιστικό του στίγμα στην ΑΕΚ, θα φανεί μετά την διακοπή του πρωταθλήματος στα μέσα του Νοέμβρη. Όμως ο Πογέτ ήθελε από την πρώτη κιόλας μέρα, να δουλέψει όχι τόσο με την τακτική, αλλά με την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Ήδη από την πρώτη του ομιλία στα αποδυτήρια, ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως «θα παίζει κάθε φορά αυτός που είναι καλύτερος. Αυτό που δείχνει στο γήπεδο ότι είναι καλύτερος. Δεν με νοιάζει τι έχει κάνει πριν ή αν έχει κακό χαρακτήρα. Αν είναι καλός στο γήπεδο θα παίζει» ήταν το μήνυμα του Πογέτ στους ποδοσφαιριστές του, όταν τους… συστήθηκε στα Σπάτα.

Ενώ και στην πρώτη προπόνηση, ο Ουρουγουανός προσπάθησε να πλησιάσει τους παίκτες και να αρχίσει να μπαίνει στο μυαλό τους και τον τρόπο σκέψης τους. Ο Πογέτ μιλούσε πολύ κατά την διάρκεια των ασκήσεων. Ενώ ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός, ειδικά όταν χρειαζόταν να επιβραβεύσει μια προσπάθεια. Και δεν δίσταζε καθόλου να σταματήσει την ροή της προπόνησης, προκειμένου να μιλήσει κατ’ ιδίαν σ’ έναν ποδοσφαιριστή. Είτε για να του δώσει οδηγίες, είτε για να του εξηγήσει τι θέλει απ’ αυτόν, είτε ακόμα και για να τον ρωτήσει κάτι. Το έκανες πολλές φορές κατά την διάρκεια της χθεσινής (30/10) προπόνησης.

Η ενδεκάδα του ντέρμπι

Ο Πογέτ ξέρει πως δεν προλαβαίνει να κάνει σχεδόν τίποτα, στο κομμάτι της τακτικής, πριν από το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχει μελετήσει πολύ τον αντίπαλο. Την περασμένη Πέμπτη, πέρασε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστεί παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό. Φυσικά έχει μελετήσει και το υλικό της ΑΕΚ και μάλιστα πολύ προσεκτικά. Ενώ έχει ενημερωθεί και από τον Στέλιο Μανωλά. Αλλαγές σε σχήμα και σε πρόσωπα για το ντέρμπι, δεν πρόκειται να κάνει.

Αν μάλιστα γίνει το… θαύμα και υποχωρήσει το αιμάτωμα στην γάμπα του Αραβίδη, ενδεχομένως να παρατάξει ο Πογέτ την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ματς με τον Ηρακλή το περασμένο Σάββατο. Αν ο Αραβίδης δεν τα καταφέρει τότε ο Ουρουγουανός θα ψάξει για άλλη λύση στην κορυφή της επίθεσης. Πάντως η παρέμβαση που θα προσπαθήσει να κάνει ο Πογέτ, ως προς την προετοιμασία για το ντέρμπι, δεν θα είναι σε επίπεδο σχήματος, αλλά τρόπου σκέψης. Και σημείων τακτικής πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου, που έχει εντοπίσει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ