ΑΕΚ

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Έχουμε δώσει ό,τι μας έχει ζητήσει"

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Έχουμε δώσει ό,τι μας έχει ζητήσει"

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ισχυρίζεται πως έχει παραδώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφιεα και τονίζει πως η υπόθεση έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε η ΑΕΚ σ' όσα ισχυρίστηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του νέου γηπέδου. Εκείνο που τονίζεται είναι πως η ΑΕΚ είναι απολύτως συνεπής σ' οτι έχει ζητηθεί. Εκείνο που υποστηρίζει η πλευρά της Ένωσης, είναι πως αυτό που υποτίθεται ότι περιμένει το Υπουργείο από την ΑΕΚ, είναι κάποιες διευκρινήσεις σε εκθέσεις, που δεν εμποδίζουν όμως την υπογραφή της ΜΠΕ από τον υπουργό.

Επί της ουσίας στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης και το αναφέρουν και στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ από το Δεκέμβριο του έτους 2014. Η επίσημη και πλήρης υποβολή της ΜΠΕ έγινε από την ΑΕΚ στο Υπουργείο στις 31 Μαρτίου 2015 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 147738.

Από τότε έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες διαβούλευσης και δημοσιότητας και όλες οι προθεσμίες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπονται στη νομοθεσία. Έχουν μάλιστα παρέλθει όχι μόνο οι νόμιμες προθεσμίες, αλλά και οι προθεσμίες διαβούλευσης που το ίδιο το Υπουργείο κατ' εξαίρεση παρέτεινε με δική του απόφαση το καλοκαίρι του 2015, σε αντίθεση μάλιστα με τις πάγιες διοικητικές πρακτικές. Το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του έργου έχει καταστεί εκπρόθεσμο και όχι βεβαίως με ευθύνη της ΑΕΚ. Οι ημερομηνίες από μόνες τους το αποδεικνύουν. Θα ήταν πολύ εύκολο να επικαλεστούμε όλες τις μέχρι σήμερα αναίτιες καθυστερήσεις.

Ο Μάρτιος του 2015, όταν και έγινε η επίσημη κατάθεση της ΜΠΕ μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, που γνωμοδοτεί επί της ΜΠΕ το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, καταδεικνύουν περίτρανα τις καθυστερήσεις. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα έγγραφα, που έχουν κατατεθεί και τους αριθμούς πρωτοκόλλων.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται απόλυτα τις δημόσιες αρχές και τη συνεργασία της με όλους τους αρμόδιους φορείς, που εμπλέκονται στις διοικητικές διαδικασίες για την αδειοδότηση του νέου γηπέδου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του νέου μας γηπέδου με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμετωπίζοντας συστηματικά όλους τους όρους και προϋποθέσεις που μας τίθενται συνεχώς από τις αρχές.

Εχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Μας δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η έκδοση της άδειας για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγάλου μας ονείρου. Για εμάς δεν υπάρχουν νέες δικαιολογίες, ούτε περαιτέρω προφάσεις για νέες καθυστερήσεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ