ΑΕΚ

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
ΑΕΚ αεροδρόμιο

Το Sport24.gr θυμάται υποδοχές ποδοσφαιριστών στο αεροδρόμιο που ήρθαν για λογαριασμό της ΑΕΚ. Από τον Χρήστο Κωστή μέχρι τον Γκούντγιονσεν.

Για κάθε οπαδό η υποδοχή ενός σπουδαίου (κυρίως ξένου) ποδοσφαιριστή που έρχεται ως μεταγραφή, αποτελεί μια ξεχωριστή ιεροτελεστία. Η αλήθεια είναι όμως, πως οι οπαδοί της ΑΕΚ που απόψε (14/8 20.40) θα φτάσουν μέχρι το Ελ Βενιζέλος περιμένοντας την άφιξη του Ντιέγκο Μπουονανότε, έχουν περισσότερους από έναν λόγους να θεωρούν τη βραδιά ξεχωριστή.

Όχι μόνο διότι πάνε τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που βρέθηκαν σε μια ανάλογη υποδοχή, αλλά κυρίως διότι η αποψινή άφιξη ενός ποδοσφαιριστή της αξίας του «Νάνου» είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ΑΕΚ επέστρεψε.

Πάντως οι οπαδοί του Δικεφάλου έχουν ξανακάνει κατά το παρελθόν υποδοχές ποδοσφαιριστών στο αεροδρόμιο. Με ιστορίες να τις συνοδεύουν. Το Sport24 θυμάται κάποιες εξ αυτών.

Η πρώτη «κοσμοπλημμύρα»

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
Χρήστος Κωστής 580 INTIME SPORTS

Ο Κωστής ερχόταν από την Θεσσαλονίκη και μόλις… πάτησε στην αίθουσα αφίξεων, πνίγηκε στις αγκαλιές του κόσμου. Το τέταρτο σερί πρωτάθλημα τελικά δεν ήρθε, αλλά ο Κωστής έγραψε την δική του ξεχωριστή σελίδα στην ΑΕΚ.

Γυαλιά καρφιά για χάρη του

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
Τσίριτς 580

Σπασμένες τζαμαρίες του αεροδρομίου και καταγγελίες οπαδών πως η αστυνομία χρησιμοποίησε απωθητικά σπρέι. Ο πρώτος που τρόμαξε, ήταν ο ίδιος ο Τσίριτς που κοιτούσε φοβισμένος το πλήθος. Ο αστικός μύθος λέει πως έκαναν πολλές ώρες οι άνθρωποι της ΑΕΚ να ηρεμήσουν τον παίκτη και να τον πείσουν πως ήταν απλώς εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του.Τελικά ο Τσίριτς έμεινε έναν χρόνο στην Ένωση, πέτυχε 10 γκολ σε 26 ματς, αλλά ποτέ δεν απέδειξε πως άξιζε της υποδοχής που του έγινε.

Πάπα – Μπούμπα – έκσταση

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
Πάπα – Μπούμπα 580 INTIME SPORTS

Το "θηρίο" έμεινε εναν χρόνο στην ΑΕΚ εκανε 19 συμμετοχές μ' ένα γκολ, πήρε και ένα κύπελλο πριν επιστρέψει στην Αγγλία και την Γουέστ Χαμ.

«Τρέλα» σε χαλεπούς καιρούς

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
Γκούντγιονσεν 580 INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2011 συνέβαινε δυο εντελώς αντιφατικά πράγματα. Η ΑΕΚ είχε ήδη κατακτήσει το κύπελλο αλλά είχε ξεκινήσει και την πορεία της χωρίς… φρένα προς τον γκρεμό. Και η αντίφαση συνεχίστηκε. Μέσα σε χαλεπούς για την ομάδα οικονομικούς καιρούς, έγινε η μεταγραφή του Ειντούρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός είχε βιογραφικό που ζάλιζε. Λογικό εκείνον τον Ιούλη του 2011 να μαζευτούν χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ στην έξοδο των εμπορευμάτων και των vip του Ελ Βενιζέλος για να υποδεχθούν τον παίκτη.

Ο Γκούντγιονσεν βγήκε στο πίσω κάθισμα ενός μαύρου τζιπ και χαιρετούσε το πλήθος μέσα από το παράθυρο. Τραυματίστηκε σοβαρά στο πρώτο του ντέρμπι εν Ελλάδι και το μόνο θετικό που του έμεινε από την περιπέτεια στην ΑΕΚ, ήταν εκείνη η υποδοχή.Πρόλαβε να κάνει μόνο έξι ματς μ' ένα γκολ.

Υποδοχή και σε προπονητή

Όταν το αεροδρόμιο γίνεται… κιτρινόμαυρο
Χιμένεθ 580 INTIME SPORTS

Ακόμα και για χάρη… προπονητή έχουν ανέβει οι οπαδοί της ΑΕΚ στο Ελ Βενιζέλος για να ετοιμάσουν υποδοχή. Ο εκλεκτός ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ που ερχόταν στις αρχές του Οκτώβρη του 2010 για να αναλάβει την ΑΕΚ εν χορδαίς και οργάνοις. Εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης πήγαν στο αεροδρόμιο και περίμεναν υπομονετικά τον Ισπανό, πρώην προπονητή της Σεβίλλης, να βγει από την πλαϊνή είσοδο.

Ο Χιμένεθ έτσι κι αλλιώς «λάτρευε» τέτοιου είδους δρώμενα. Παρά το… στριμωξίδι, έδειχνε να απολαμβάνει την υποδοχή και δεν σταματούσε να χαιρετά τον κόσμο και να προσπαθεί να του σφίξει το χέρι. Ο Χιμένεθ έμεινε στον πάγκο λίγο παραπάνω από μια σεζόν, αλλά πήρε ένα κύπελλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ