ΑΕΚ

Όταν οι παίκτες θέλουν ΑΕΚ

Όταν οι παίκτες θέλουν ΑΕΚ

Η επιλογή του Αλμπάνη φαίνεται πως είναι να παίξει στην ΑΕΚ και το Sport24.gr θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις από παρελθόν και την κατάληξή τους.

Πριν καν γίνει η απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή και πριν παίξει τον τελικό του κυπέλλου, για την ΑΕΚ ξεκίνησε η… μάχη των μεταγραφών. Την περίπτωση του Χρήστο Αλμπάνη την κοιτάζει εδώ και πολύ καιρό και τώρα θέλει να την τελειώσει. Άλλωστε πλέον η υπόθεση δεν μπορεί να καθυστερήσει, καθώς στο κόλπο φέρονται να έχουν μπει (ή να σκέφτονται να μπουν) και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Όπως όμως διαβάσατε στο Sport24.gr και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Αρναούτογλου, ο Αλμπάνης φαίνεται πως έχει κάνει την επιλογή του. Έχει επιλέξει την ΑΕΚ.

Όχι λόγω συναισθήματος, αλλά επειδή αυτή την επιλογή θεωρεί ως την ιδανικότερη, για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Βεβαίως όσο δεν εξαρτάται μόνο από το χέρι του παίκτη και όσο δεν έχει κλείσει η υπόθεση, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την κατάληξη της ιστορίας.

Παρόλα αυτά το Sport24.gr βρήκε και υπενθυμίζει κάποιες περιπτώσεις από το παρελθόν (μαζί με την κατάληξή τους) που δεν είναι ακριβώς ίδιες, αλλά έχουν τις ομοιότητές τους.

"ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΠΟΥΘΕΝΑ"

Στην λίστα με τους παίκτες που επέλεξαν την ΑΕΚ και επέμειναν μέχρι… τέλους στην επιλογή τους, θα έπρεπε φυσικά να ξεκινά πρώτα από τον Θωμά Μαύρο , που έμεινε εκτός ποδοσφαίρου προκειμένου να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Όμως θα πάμε τόσο πίσω. Θα ξεκινήσουμε από την υπόθεση Νικολαϊδη. Ο τότε πρόεδρος του Απόλλωνα Κώστας Αλαμάνος είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή. Αλλά ο Νικολαϊδης ήθελε και επέμενε για ΑΕΚ. Το σίριαλ είχε κρατήσει για περίπου δυο μήνες εκείνο το καλοκαίρι του 1996. Ο Νικολαϊδης δεν άλλαξε στάση και όταν η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω, διεμήνυσε το περιβόητο «ή στην ΑΕΚ ή πουθενά» Και μπροστά στο ενδεχόμενο να χαλάσει οριστικά η μεταγραφή σε οποιαδήποτε ομάδα, ο Αλαμάνος δέχθηκε να πει το «ναι» στην ΑΕΚ.

"ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΙΞΩ"

Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 1996-97 το πιο καυτό όνομα στην ελληνική αγορά ήταν ο Ευριπίδης Κατσαβός. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον μεσοαμυντικό της Βέροιας. Οι ερυθρόλευκοι και οι Θεσσαλονικείς μάλιστα, είχαν πλησιάσει με δελεαστικές προτάσεις τον πρόεδρο της Βέροιας Βασίλη Τσιαμήτρο. Εκείνος όμως άκουσε τον Κατσαβό να του λέει πως «είμαι ΑΕΚ από μικρό παιδί και εκεί θέλω να παίξω». Ο ισχυρός άνδρας της Βέροιας δεν είχε σκοπό να υποκύψει στην απαίτηση του ποδοσφαιριστή του. Όχι μόνο δεν παραχώρησε τον Κατσαβό στην ΑΕΚ, αλλά τον έθεσε και εκτός ομάδας καταθέτοντας στην τότε ΕΠΑΕ αίτηση διακοπής συμβολαίου. Ο παίκτης περίμενε έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό γύρο, το καλοκαίρι του 1997 δικαιώθηκε από την τότε επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών και φόρεσε τελικά την κιτρινόμαυρη φανέλα.

"ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ"

Τον Γενάρη του 1999 ο Σωκράτης Κόκκαλης έσπευσε να δώσει τα χέρια με τον τότε πρόεδρο του Ηρακλή Πέτρο Θεοδωρίδη για να πάρει στον Ολυμπιακό τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη. Όμως ο «γιατρός» είχε επιλέξει να πάει στην ΑΕΚ και μάλιστα ήταν ανένδοτος. Η υπόθεση έφτασε στα… άκρα. Με τον Ηρακλή να καταθέτει αίτηση αίτησης διακοπής συμβολαίου και τον Κωνσταντινίδη να μένει μισή σεζόν χωρίς μπάλα, μέχρι να καταλήξει το καλοκαίρι του 1999 στην ΑΕΚ.

"ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΓΩ"

Αν νομίζετε πως περιπτώσεις όπως του Νικολαϊδη ή του Κατσαβού ή του Κωνσταντίνιδη, ανήκουν στην δεκαετία του ’90, υπάρχει και πολύ πιο πρόσφατη ανάλογη υπόθεση. Και μάλιστα με ποδοσφαιριστή που ακόμα βρίσκεται στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν το πιο «καυτό» όνομα από την ελληνική αγορά, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2016. Τον ήθελε η ΑΕΚ, τον ήθελε και ο Ολυμπιακός, τον κρυφοκοίταζε και ο ΠΑΟΚ. Εκείνος είχε κάνει την επιλογή του. Θεωρούσε πως το καλύτερο βήμα γι αυτόν, θα ήταν να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Ήταν μάλιστα ακόμα και αποφασισμένος να μείνει έξι μήνες χωρίς μπάλα, περιμένοντας να λήξει το συμβόλαιο του τον Γενάρη του 2017 και κατόπιν να πάρει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Τελικά το μίνι σίριαλ, είχε το φινάλε που ήθελε ο Μπακασέτας. «Το μέλλον μου το επιλέγω εγώ. Δεν θα δεχθώ ποτέ κάποιος να μου επιβάλλει κάτι τέτοιο. Είχαν ειπωθεί πολλά για την επιλογή μου στην ΑΕΚ. Αυτό ήθελα να κάνω, κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και έγινε όλο αυτό το σκηνικό, όλος αυτός ο ντόρος για μένα χωρίς λόγο και αιτία» είχε δηλώσει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, λίγους μήνες αργότερα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ