ΑΕΚ

Όταν ο... νέος πάει ΟΑΚΑ

Όταν ο... νέος πάει ΟΑΚΑ
Πογέτ INTIME SPORTS

Στο σημερινό (08/11, 19.30) παιχνίδι με τον Αστέρα, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ. Όμως θα κάνει ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο της ομάδας και αυτό πάντα έχει την δική του, ξεχωριστή σημασία. Όπως επίσης έχει και την δική του (προ)ιστορία.

Την προηγούμενη Κυριακή (1/11) ο Γκουστάβο Πογέτ κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ. Ήταν λίγο περίεργες οι συνθήκες, καθότι αφενός είχαν περάσει μόλις τρεις μέρες από τότε που είχε αναλάβει καθήκοντα και αφετέρου ήταν το περιβάλλον μάλλον… αφιλόξενο. Σήμερα ο Ουρουγουανός τεχνικός θα κοουτσάρει την ΑΕΚ για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της. «Ανυπομονώ για να βρεθώ για πρώτη στο ΟΑΚΑ» έχει παραδεχθεί ο Πογέτ.

Προφανώς το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του «νέου» έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Όπως άλλωστε έχει και την δική του ξεχωριστή (προ)ιστορία. Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ουρουγουανό, είναι η έκτη φορά την τελευταία δεκαετία, που παίρνει καινούργιος προπονητής τα ηνία της ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν. Και τοSport24 θυμάται τι είχε γίνει τις πέντε προηγούμενες φορές, στο ντεμπούτο του «νέου» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Έπεφτε» σε ντέρμπι, έμενε στην ισοπαλία

Όχι μια, αλλά δυο φορές ο Νίκος Κωστένογλου επιστρατεύτηκε για αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, όταν προέκυψε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν. Και τις δυο φορές ωστόσο, στο ντεμπούτο του στο Ολυμπιακό Στάδιο, έπεσε πάνω σε ντέρμπι και δεν κατάφερε να κερδίσει. Ούτε όμως και έχασε. Ο Κωστένογλου για πρώτη φορά ανέλαβε στα τέλη του Φλεβάρη του 2008, ως διάδοχος του Λορένσο Σέρα Φερέρ. Έκανε ντεμπούτο και μάλιστα με νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Ηρακλή. Ωστόσο στις 2 Μαρτίου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ σε ματς στο ΟΑΚΑ και έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

Την δεύτερη φορά που ο Κωστένογλου πήρε τα ηνία μεσούσης της σεζόν, ήταν τον Οκτώβρη του 2011. Αντικατέστησε και πάλι Ισπανό προπονητή, αυτή την φορά τον Μανόλο Χιμένεθ. Τότε έκανε και πάλι ντεμπούτο στο Ολυμπιακό Στάδιο με ντέρμπι. Αντίπαλος διαφορετικός, καθώς ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά το αποτέλεσμα και πάλι ίδιο. Ισοπαλία με 1-1.

Μόνο νίκες με το ίδιο σκορ

Στις άλλες τρεις περιπτώσεις προπονητών που ανέλαβαν στα μέσα της σεζόν, το ντεμπούτο στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν νικηφόρο και μάλιστα με το ίδιο σκορ(1-0). Πρώτα ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τον Νοέμβρη του 2008 αντικατέστησε τον Γιώργο Δώνη. Μετά από δυο ισοπαλίες εκτός έδρας, στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κέρδισε τον Πανθρακικό με 1-0.

Νίκη με το ίδιο σκορ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ σε εντός έδρας ματς, είχε και ο Μανόλο Χιμένεθ. Τον Οκτώβρη του 2010 ο Ισπανός τεχνικός αφού στο πρώτο του ματς κέρδισε εκτός έδρας τον Άρη, στη συνέχεια κέρδισε και τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Ακόμα και ο Έβαλντ Λινεν, σ’ εκείνη την εφιαλτική για την ΑΕΚ σεζόν, είχε κάνει ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ με νίκη 1-0. Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Ένωσης, ο Γερμανός είχε γνωρίσει την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όμως στο Ολυμπιακό Στάδιο ανήμερα της 28Οκτωβρίου του 2012, ο Λίνεν στο ντεμπούτο του κέρδισε με 1-0 τον Πλατανιά.Ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα για εκείνη τη σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ