ΑΕΚ

Όταν η ΑΕΚ "τρόμαξε" τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όταν η ΑΕΚ "τρόμαξε" τη Ρεάλ Μαδρίτης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 2/10/2002 η ΑΕΚ ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης των μεγάλων αστέρων να της υποκλιθεί με το τελικό 3-3 να είναι ανάλογο της μεγάλης εμφάνισης των κιτρινόμαυρων. (VIDEO)

Είναι δίχως αμφιβολία μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Οι κιτρινόμαυροι στις 2/10/2002 υποδέχτηκαν στο "Νίκος Γκούμας" τη Ρεάλ Μαδρίτης των μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μία ματιά μόνο στη σύνθεση των Μαδριλένων εκείνη την περίοδο είναι αρκετοί. Στο χορτάρι της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ πάτησαν παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Φιγκό, ο Ραούλ, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Μακελελέ κ.α.

Κι όμως όλοι αυτοί οι αστέρες βρήκαν απέναντι τους μια εξαιρετική ΑΕΚ η οποία με μαέστρο τον Βασίλη Τσιάρτα και σολίστ τους Μαλαδένη και Νικολαΐδη βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στο 28'. Οι κιτρινόμαυροι είχαν εξαιρετικοί απόδοση και είχαν ευκαιρίες ώστε να πετύχουν και άλλα τέρματα απέναντι στους αστέρες της Ρεάλ, ωστόσο η κλάση του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές αδράνειες στην άμυνα των κιτρινόμαυρων.

Το φιλμ του ματς

Η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στο ματς με τον Βασίλη Τσιάρτα να ανοίγει το σκορ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Η απάντηση για τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα όταν μετά από λάθος του Ράιτ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο Ζιντάν με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χιώτη για το 1-1.

Παρά τη γρήγορη ισοφάριση η ΑΕΚ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω άλλα μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να στριμώξει για τα καλά τη "βασίλισσα". Στο 25' μετά από κόρνερ του Τσιάρτα ο Μαλαδένης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Κασιγίας που έκανε κακή έξοδο, ενώ στο 28' ο "μαέστρος" της ΑΕΚ σημάδεψε το κεφάλι του Ντέμη Νικολαΐδη και εκείνος με μία τρομερά δύσκολη κεφαλιά έκανε το 3-1 για την ΑΕΚ.

Η Ρεάλ αντέδρασε αρχικά με τον Ζιντάν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ στο 40 για να έρθει ο Γκούτι στο 60' να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Γήπεδο: "Νίκος Γκούμας"

Ημερομηνία: 02/10/2002

Σκόρερ: 6' Τσιάρτας, 25' Μαλαδένης, 28' Νικολαΐδης / 15, 40' Ζιντάν, 60' Γκούτι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένιο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσιάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' ΜακΜάναμαν), Ραούλ (81' Μοριέντες).

Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Photo credits: Action Images
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ