ΑΕΚ

Original εξτρέμ ο Ρομέρο

Original εξτρέμ ο Ρομέρο

Σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο Ρομέρο είναι μια λύση που μπορεί να προσφέρει αυτά που ο ίδιος θέλει να δει στις πτέρυγες ως ένας ατόφιος winger. Με την πρώτη ματιά ο ενθουσιασμός περιορίζεται, όμως ο προπονητής τον πιστεύει.

Όταν ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλαν κάτω το ρόστερ (συν)αποφασίζοντας για τις ανάγκες που δημιουργούνται στην ομάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκέψεις του προπονητή εντός των γηπέδων και να προκύψει χημεία μεταξύ των υπαρχόντων και εκείνων που θα αποκτηθούν, ο Ισπανός ήταν ξεκάθαρος για τα χαρακτηριστικά που θέλει σε κάθε θέση. Ζήτησε λοιπόν για τους wingers:

"Να διακρίνονται για την ταχύτητά τους, να έχουν ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και να παίζουν σαν ορίτζιναλ εξτρέμ πάνω στη γραμμή". Στον ασβέστη όπως το λέμε εμείς. Και δίχως να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την αξία και τις ικανότητες του Ισπανού Χάιμε Ρομέρο, με σιγουριά μπορούμε να καταθέσουμε ότι είναι ένας κανονικός winger. Για τα υπόλοιπα, θα μιλήσουμε όταν (κι εφόσον) τον δούμε να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Ρομέρο παρακολουθείται από τον Μαϊστόροβιτς εδώ και περίπου έξι μήνες, με τον Χιμένεθ να γνωρίζει την υπόθεση. Η ΑΕΚ έβλεπε τον αγωνιστικό κατήφορο της Οσασούνα και είχε τη γνώση ότι σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας, ο δρόμος για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή θα γινόταν ευκολότερος. Άλλωστε η μεταγραφική τακτική (κάτι που ο υπογράφων έχει πολλάκις τονίσει μέσα από τα κείμενά του στο Sport24.gr αλλά και τις τοποθετήσεις του στον Sport24 Radio 103,3) δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα:

Ποδοσφαιριστές ελεύθεροι ή με χαμηλό τίμημα για τις ομάδες τους, σε καλή ηλικία και με περιθώρια εξέλιξης, οι οποίοι θα ταιριάζουν στη φιλοσοφία του προπονητή, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των κιτρινόμαυρων μεταγραφικών στόχων και το τρέχον καλοκαίρι. Με εξαίρεση ασφαλώς 1-2 υψηλά συμβόλαια τα οποία έχει αποφασιστεί ότι θα δοθούν για παίκτες - εξαιρέσεις, όπως ο Σκόκο, ο Αραούχο ή κάποιος άλλος, εφόσον ασφαλώς βρεθεί τρόπος απόκτησής τους δίχως έξτρα δαπάνες πέραν των αμοιβών τους ή και κάποιου ενοικίου σε περίπτωση δανεισμού.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ...

... ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς προσπαθεί να φέρει εις πέρας μεταγραφικές αποστολές για τις οποίες θα κυριαρχεί η πεποίθηση ότι είναι ικανοί να εξελιχθούν σε νέες περιπτώσεις Σιμόες, Γιόχανσον, Βράνιες, Γκάλο κλπ. Εδώ που τα λέμε (δίχως διάθεση να δικαιολογήσω καταστάσεις), η ΑΕΚ στοχεύει καλύτερα με τους φθηνούς παρά όταν φέρνει βαριά ονόματα στην παρακμή τους (Αλμέιδα, Λέσκοτ).

Στη λίστα των εξτρέμ ήταν όντως και ο Ματσίς από τη Βενεζουέλα, όμως το θέμα με το διαβατήριό του (θα πρέπει να παραμείνει για επιπλέον μία σεζόν στην Ισπανία ώστε να γίνει κοινοτικός) ήταν εμπόδιο το οποίο δε γινόταν να ξεπεραστεί. Για τον Ρομέρο ο Χιμένεθ θεωρεί ότι διαθέτει τα στοιχεία που δεν χαρακτηρίζουν τον Βάργκας και πως είναι ικανός να εξυπηρετήσει αυτά που θα ζητά εν συγκρίσει με τον Πατίτο που παρασυρόταν από τη φύση του που τον οδηγούσε στον κεντρικό άξονα και δεν έπαιζε ως καθαρός ακραίος.

Το βιογραφικό του Ρομέρο δεν καταπλήσσει, αλλά πρόκειται για παίκτη που πήρε αρκετές (19) συμμετοχές στην περυσινή La Liga μοιράζοντας τέσσερις ασίστ που έγιναν γκολ, ενώ έπαιξε και σε τρία ματς Κυπέλλου σκοράροντας ένα τέρμα. Σύμφωνα με τον Χιμένεθ πρόκειται για έναν εξτρέμ που βάσει των υπαρχόντων οικονομικών δεδομένων, είναι ικανός να ξεχωρίσει στην Ελλάδα και να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα (όπως και για κάθε άλλον) στο γήπεδο εάν κι εφόσον αποκτηθεί.

Photo Credits: Osasuna Twitter

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ