ΑΕΚ

''Όπλο'' της AEK η υπομονή

''Όπλο'' της AEK η υπομονή
ΑΕΚ, γήπεδο INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ δεν παρασύρθηκε από τον πανικό, έμεινε προσκολλημένη στο αρχικό σχέδιό της και τώρα έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι εισήλθε στην καθοριστική ευθεία για την εκπλήρωση του ονείρου με την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».

Η τακτική της υπομονής είναι σε πολλές περιπτώσεις η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος προς την επιτυχία. Όταν μάλιστα είσαι βέβαιος για το δίκαιό σου και το έχεις θωρακίσει σωστά, το ορθό είναι να περιμένεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα μέσα από το διάλογο να πείσεις με επιχειρήματα γι αυτό.

Είναι αλήθεια ότι διαφόρων ειδών σκόπελοι εμφανίστηκαν στην πορεία. Αντιδράσεις από το Δήμο, πολιτική με σκοπό τη δημιουργία κλίματος κατά του συγκεκριμένου πρότζεκτ, προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ πορευόταν με υπομονή. Απέφυγε τις μετωπικές συγκρούσεις, ανταποκρίθηκε στα καλέσματα που ευνοούσαν το διάλογο και γενικότερα τήρησε στάση ψυχραιμίας.

Ως και ανωτερότητας θα μπορούσε να προσθέσει κανείς αν κρίνει από την τακτική που τηρεί τις τελευταίες ημέρες, γνωρίζοντας πλέον ότι δικαιώνεται και από το ΣτΕ. Δεν πέρασε σε ανούσιες αντεπιθέσεις με εκδικητικές διαθέσεις, απέφυγε ρήξεις με το Δήμο που στο φινάλε την έσυρε σε αυτή την ιστορία. Αντιθέτως κατέστησε για πολλοστή φορά σαφές ότι την ενδιαφέρει η συνεργασία. Το να είναι στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι με την επιστροφή της ΑΕΚ στο φυσικό χώρο της.

Επόμενες κινήσεις

Τα τρία επόμενα βήματα είναι ξεκάθαρα: Αναμένεται η επισημοποίηση της απόφασης από ΣτΕ που θα κρίνει τον σχετικό νόμο ως συνταγματικό, έπεται η επίτευξη συμφωνίας με τον Δήμο προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον νέες προσπάθειες μπλοκαρίσματος του έργου, ενώ η κορύφωση θα επιτευχθεί με την έκδοση οικοδομικής άδειας από την ΔΟΚΚ.

Αν οι προαναφερθείσες συνθήκες εξασφαλιστούν, θα εμφανιστούν και οι μπουλντόζες. Η ΑΕΚ είναι πλέον περισσότερο κοντά από ποτέ. Και θα φροντίσει ώστε να καμφθούν οι τελευταίες ενστάσεις, αντιρρήσεις ή αμφιβολίες του Δήμου για το ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι απειλητικό για την περιοχή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ