ΑΕΚ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ αλά Μπόκα - Ρίβερ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ αλά Μπόκα - Ρίβερ
INTIME SPORTS

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ζει κι αναπνέει για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ξέρει τη σημασία που έχει με την Ένωση και το συγκρίνει με αυτό ανάμεσα στην αγαπημένη του, Ρίβερ, και την Μπόκα.

Κάθε συλλογική ποδοσφαιρική δραστηριότητα έχει "παγώσει". Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ' όλη την Ευρώπη. Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων συνηγορούν σ' αυτό. Και μπορεί οι Άνταμ Τζανετόπουλος, Πέτρος Μάνταλος και Χρήστος Αραβίδης να είναι στη Βόρειο Ιρλανδία, οι Αλάιν Μπαρόχα και Ρόναλντ Βάργκας στη Βενεζουέλα, αλλά η υπόλοιπη ΑΕΚ "τρέχει" έστω και σε αργούς ρυθμούς - λόγω χρονικού διαστήματος που εκρεμμεί - σε ρυθμούς ντέρμπι.

Αυτού του "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Ένωσης έδωσε την Τετάρτη το βράδυ το "παρών" στα Σπάτα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού "Nike Most Wanted".

Οι δηλώσεις του μετά τη βράβευση των νικητών, σαφείς: "Tο κλίμα εδώ είναι τόσο οικογενειακό. Νιώθω πως δικαιώνομαι για την επιλογή μου να έρθω στην ΑΕΚ. Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω χαρούμενο τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου

Ολυμπιακός - ΑΕΚ αλά Μπόκα - Ρίβερ
INTIME SPORTS

"Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα πάμε στο Καραϊσκάκη για τη νίκη όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδια. Έχω παίξει και σε τέτοια ντέρμπι στην Αργεντινή, όπως το Ρίβερ-Μπόκα, ξέρω τι συναισθήματα υπάρχουν τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους οπαδούς".

Το δικό του Clásico

Δεν έχει κρύψει ότι είναι πέρα από πρώην ποδοσφαιριστής και φανατικός οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ. Και μπορεί τα ντέρμπι της Αργεντινής κι εν γένει της Λατινικής Αμερικής να είναι πιο "άγρια" από τα ελληνικά, ωστόσο ο "Ενάνο" ξέρει ότι η λέξη Clásico (ή ντέρμπι αν προτιμάτε) έχει την ίδια σημασία στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Παγκοσμίως.

Αυτά είναι "τα ομορφότερα ματς για κάθε ποδοσφαιριστή, τα πιο σημαντικά τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τους οπαδούς", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Diego Buonanotte (River) evades a Boca player during a superclassic in the monumental.
Diego Buonanotte (River) evades a Boca player during a superclassic in the monumental. HERNAN ZENTENO

Αν και το γεγονός ότι στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" θα είναι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που θα μιλούν ισπανικά (κι από τις δύο ομάδες) από ότι ελληνικά, θα φέρνει πιο πολύ σε Clásico.

Άλλωστε υπάρχουν και πρώην συμπαίκτες που έχουν περάσει από τους "μεγάλους" του ελληνικού πρωταθλήματος είχε και οι οποίοι ως γνωστόν μεταφέρουν παντού τις εν Ελλάδι "ντέρμπι", εμπειρίες τους.

Ο Μπουονανότε γνωρίζει ότι αυτά τα ματς είναι διαφορετικών συνθηκών από τα συνηθισμένα. Αυτά τα ματς που κρίνουν και κρίνονται από στιγμές και εμπνεύσεις. Και ο ίδιος έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι ζει κι αναπνέει γι' αυτή τη στιγμή, στην οποία θα είναι αυτός που θα κρίνει ή θα μεταβάλει την οικονομία του ματς.

Έχει πάρει το "μήνυμα"

Ο "Ενάνο" πέρα από τη δική του πλευρά, εστίασε και σ' αυτή των οπαδών της ΑΕΚ. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, για δύο λόγους.

Ο πρώτος, γιατί από την πρώτη ημέρα που άφησε τη Γρανάδα και την Ανδαλουσία και πάτησε στην Αθήνα, κατάλαβε την ιδιαιτερότητα αυτών των ματς. Από τα συνθήματα αλλά και τις συνομιλίες που έχει με οπαδούς καθημερινά.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ αλά Μπόκα - Ρίβερ
INTIME SPORTS

Για φαγητό, για καφέ, σε κάθε εκδήλωση ο Ντιέγκο Μπουονανότε ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των φίλων της ΑΕΚ για μια φωτογραφία. Αυτοί είναι που στα αγγλικά τον παροτρύνουν ενόψει των ντέρμπι με Ολυμπιακό.

Ο δεύτερος είναι ακριβώς αυτό το δέσιμο με τον κόσμο. Αν κι έχει δύο μήνες στην Ελλάδα, έχει κερδίσει με την απλότητα και το χαμόγελό του τη συμπάθεια όλων των φίλων της ομάδας του, αλλά κι όχι μόνο. Γνωρίζει ότι μία καλή εμφάνιση, ένα γκολ ακόμη περισσότερο θα τον "ανεβάσει" ακόμη πιο πολύ στα μάτια των οπαδών της ΑΕΚ. Όπως έγινε και με την αγαπημένη του, Ρίβερ...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ