ΑΕΚ

Όλα του ντέρμπι… δύσκολα για την ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με μια σειρά από μπλεγμένα αγωνιστικά ζητήματα, από τον πάγκο μέχρι και το πλάνο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για την ΑΕΚ, θα πρέπει να βάλει φρένο στον αγωνιστικό της κατήφορο, σ’ ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα εκτός έδρας. Υπόθεση εξ ορισμού δύσκολη και περίπλοκη. Πολλώ δε μάλλον, τώρα που η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεμπλέξει μια σειρά από μπερδεμένα αγωνιστικά ζητήματα. Ξεκινώντας από τον πάγκο και φτάνοντας μέχρι και το σχήμα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

O ΠΑΓΚΟΣ

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, η ΑΕΚ πηγαίνει στην Λεωφόρο με τον Ζοσέ Μοράις στη θέση του προπονητή. Όχι όμως επειδή έχει δοθεί πίστωση χρόνου στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά διότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από χρόνο προκειμένου να βρει τον επόμενο που θα καθίσει στον πάγκο. Κατάσταση μπερδεμένη έτσι κι αλλιώς. Ο Μοράις ήδη εδώ και καιρό δείχνει και πιεσμένος και μπλεγμένος. Πολύ περισσότερο, μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Προφανώς και έχει ψυχανεμισθεί πως μένει μέχρι να φύγει. Αν πάρει αποτέλεσμα στο ντέρμπι, θα κερδίσει χρόνο ο ίδιος αλλά και θα δώσει χρόνο στην αναζήτηση που κάνει η ΑΕΚ για την καλύτερη επιλογή για τον επόμενο προπονητή. Αν όχι, τότε πιθανότατα θα υποχρεώσει την ΑΕΚ να βρει μια άλλη προσωρινή λύση για τον πάγκο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στον πάγκο της Ένωσης, είναι μπλεγμένη.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μέσα στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το μέλλον του, ο Μοράις καλείται να προετοιμάσει την ομάδα για το ντέρμπι και να επιλέξει το κατάλληλο σχήμα. Και μάλιστα έχοντας ήδη τρία σερί στραβά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Το θετικό για τον Μοράις είναι πως, με εξαίρεση τον τιμωρημένο Βράνιες, δεν έχει άλλο αγωνιστικό πρόβλημα στη μεσαία και στην επιθετική γραμμή. Το αρνητικό είναι πως ότι και αν έχει δοκιμάσει, δεν του έχει βγει.

Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν με Παναιτωλικό και με Αστέρα, ο Μοράις είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει να παρατάξει στην Λεωφόρο ένα όσο το δυνατόν πιο ορθολογικό σχήμα. Χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει αν αυτό θα είναι ένα 4-3-3 αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις ή αν θα αλλάξει ακόμα και το σύστημα. Επομένως μπλεγμένο, δείχνει και το αγωνιστικό πλάνο για το ντέρμπι της Λεωφόρου. Και τουλάχιστον ο Μοράις έχει μπροστά του τέσσερις γεμάτες προπονήσεις, για να κάνει τις δοκιμές του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εικόνες από το χιονισμένο Ολυμπιακό Στάδιο
Βράνιες: "Δεν έκανα λάθος που επέλεξα την ΑΕΚ"
Αγωνία στην ΑΕΚ για Ντίντακ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ