ΑΕΚ

Όλα (τα σχήματα) στο τραπέζι

Όλα (τα σχήματα) στο τραπέζι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιθετικό ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο Μοράις στην ΑΕΚ και ψάχνει το σύστημα που θα το υπηρετήσει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η επιθυμία της διοίκησης της ΑΕΚ, η οποία σφράγισε την συμφωνία συνεργασίας με τον Ζοσέ Μοράις, ήταν να παίξει η ομάδα επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην παρουσίαση του στα ΜΜΕ, ξεκαθάρισε πως το θέαμα όχι μόνο μπορεί να συνδυαστεί με το αποτέλεσμα, αλλά επιβάλλεται να γίνει. Ενώ στην ίδια ερώτηση, πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, ο Πογέτ είχε παραδεχθεί πως πολλές φορές το θέαμα θα πρέπει να θυσιάζεται για το αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο πως ο Μοράις θα επιχειρήσει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ. Και για να το πετύχει, ήδη έχει βάλει στο… τραπέζι πολλά και διαφορετικά σχήματα, προκειμένου να βρει το πιο κατάλληλο.

Στο σημερινό (19.30) παιχνίδι κυπέλλου με την Κέρκυρα, ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ δείχνει πως σκοπεύει να πειραματιστεί με το κλασικό 4-4-2. Ένα σχήμα δηλαδή με δυο σέντερ φορ. Σήμερα λείπει ο Αλμέιδα και θα το δοκιμάσει με Πέκχαρτ και Αραβίδη. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου (22/10), πρόλαβε να δουλέψει αυτό το σχήμα και με Αλμέιδα – Αραβίδη στην επίθεση και με Αλμέιδα – Πέκχαρτ. Βεβαίως το συγκεκριμένο είναι ένα σύστημα που αφενός ο Μοράις ελάχιστες φορές είχε επιλέξει πέρυσι στην Αντάλιασπορ και αφετέρου οι παίκτες της ΑΕΚ δεν το έχουν δουλέψει καθόλου από την αρχή της προετοιμασίας εως τώρα.

Ένα ματς κυπέλλου πάντως, έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να είναι ενδεικτικό των σκέψεων του Πορτογάλου τεχνικού. Παρόλο που αν και πάλι σήμερα δοκιμάσει το 4-4-2, θα είναι φανερό πως το έχει στο μπλοκάκι του. Όμως ενδεικτική των προθέσεων του Μοράις, θα είναι η επιλογή που θα κάνει για το σχήμα του παιχνιδιού της Κυριακής (30/10) στην Τούμπα. Αφενός διότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ματς και το πρώτο του ντέρμπι. Αφετέρου διότι θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες (πλην Λέσκοτ).

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μοράις θέλει να βάλει στο μπλοκάκι του, αλλά και στην δουλειά που θα κάνει στις προπονήσεις, συστήματα που θα επιτρέχουν στην ΑΕΚ να παίξει οργανωμένο, γρήγορο και κυρίως επιθετικό ποδόσφαιρο. Ένα εξ αυτών θα είναι το 4-4-2. Αλλά όχι ως το βασικό. Μόνο ως εναλλακτικό. Σαν βάση ο Μοράις θα επιλέξει είτε το 4-2-3-1, είτε το 4-3-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Πειραματική" ενδεκάδα με Κέρκυρα η ΑΕΚ
"Καμπάνα" για Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο
Συνάντηση Μελισσανίδη - Κοντονή για εκλογές και... Θύρα 4
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ