ΑΕΚ

Οκτώ μήνες... φαγούρα

Οκτώ μήνες... φαγούρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ θέλει σήμερα (17/9, 20.00) να ξορκίσει στην Βέροια μια "κατάρα", που έχει στοιχειώσει οκτώ μήνες και τρεις προπονητές. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το προφανές είναι πως για την ΑΕΚ έχει τεράστια σημασία να πετύχει στη Βέροια σήμερα (17/9, 20.00) την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Είναι ζήτημα βαθμολογικό, ψυχολογικό, αυτοπεποίθησης. Όμως μέσα στους πολλούς λόγους που η ΑΕΚ χρειάζεται να κερδίσει στη Βέροια, είναι για να μπορέσει να "ξορκίσει" μια κατάρα, που την έχει στοιχειώσει για ακριβώς οκτώ ολόκληρους μήνες.

Τελευταία φορά που η Ένωση νίκησε μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ήταν στις 17 Ιανουαρίου της περσινής σεζόν στα Γιάννενα. Από τότε έκανε τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες για την κανονική περίοδο αλλά και ακόμα τρεις ήττες στα πλέι οφ. Συνολικά δηλαδή σε ματς πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μετρά τους τελευταίους οκτώ μήνες, έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες σε εκτός έδρας ματς. Και ούτε μια νίκη.

"ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ" ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Το σερί των… αποτυχιών μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο, το ξεκίνησε πέρυσι ο Γκάς Πογέτ. Με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο είχε κάνει η ΑΕΚ τη νίκη στα Γιάννενα πριν από ακριβώς οκτώ μήνες. Αλλά από τότε ο Πογέτ ξέχασε πως είναι να κερδίζεις μακριά από το ΟΑΚΑ. Τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες μέτρησε εκτός έδρας ο Ουρουγουανός. Μ’ εκείνη στη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όχι μόνο να είναι βαριά (3-0) αλλά να ανοίγει και τον ασκό του Αιόλου. Οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν την αποστολή στο ξενοδοχείο κατά την επιστροφή για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες. Ενώ είχε ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση για τον Πογέτ.

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως ακόμα και όταν έφυγε ο Ουρουγουανός από τον πάγκο, η… κατάρα των εκτός έδρας παιχνιδιών συνεχίστηκε. Ο Στέλιος Μανωλάς, στο μοναδικό ματς που έκανε ως προπονητής στα πλέι οφ, έχασε με 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Νίκος Παναγιωτάρας που έμεινε ως υπηρεσιακός μέχρι και το φινάλε των πλέι οφ, γνώρισε ήττα και στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα και στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

ΕΦΥΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ... ΗΞΕΡΕ

Για να μπορέσει η ΑΕΚ σήμερα να επιστρέψει στις εκτός έδρας νίκες, "ποντάρει" στον Αλμέιδα, στον Ροντρίγκες, στον Μάνταλο, στον Μπακασέτα. Όμως πλέον δεν έχει στο ρόστερ της, τον παίκτη που ήξερε να κερδίζει μακριά από το ΟΑΚΑ. Ο Έλντερ Μπαρμπόζα ήταν αυτός που είχε δώσει τη νίκη στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με την Βέροια και μάλιστα με γκολ στο 90’. Ενώ ήταν και αυτός που είχε "σφραγίσει" με το γκολ του, την τελευταία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στις 17 του Γενάρη στα Γιάννενα.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ