ΑΕΚ

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ στο μικροσκόπιο

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ στο μικροσκόπιο
Μάνταλος Αραβίδης

Διαβάστε το αγωνιστικό προφίλ των δεκατριών ποδοσφαιριστών που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (VIDEOS).

Την Πέμπτη η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Έλντερ Μπαρμπόζα, προσθέτοντας στο ρόστερ της έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις ( διαβάστε τι είπε για τον Μπαρμπόζα στο Sport24.gr ο Μιγκέλ Κορέια της A Bola).

Με τον Μπαρμπόζα η ΑΕΚ έφτασε τις 13 μεταγραφές για την καλοκαιρινή περίοδο και όπως καταλαβαίνουμε όλοι τη νέα σεζόν η Ένωση θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρσι.

Πάμε να δούμε όμως έναν-έναν τους παίκτες που πήρε η ΑΕΚ, σε ποια θέση παίζει ο καθένας και τι έχουν κάνει στην καριέρα τους.

Μία ενδεκάδα (συν δυο) παίκτες και βλέπουμε

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ γραμμή της ΑΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά, τόσο στα "φτερά" όσο και μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπου εκεί υπάρχουν ούτως ή άλλως οι Μπρέσεβιτς, Ντακόλ. Το καλοκαίρι, πάντως, ήρθαν:

Χρήστος Αραβίδης (27 ετών) : Είναι κλασικό σέντερ φορ που έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα άκρα όταν χρειαστεί (στον Πανιώνιο έπαιζε εκεί αναγκαστικά). Διαθέτει δυνατό σουτ και η αγαπημένη του κίνηση στην περιοχή, είναι να αλλάζει απότομα κατεύθυνση και να σουτάρει δυνατά. Στον Πανιώνιο "αναγεννήθηκε" και έδειξε την εκτελεστική του ικανότητα.

Ντάρκο Ζόριτς (21 ετών): Έχει έναν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Διαθέτει αριστερό πόδι και συνήθως τραβιέται προς εκείνη την πλευρά. Το καλό με τον νεαρό άσο είναι πως έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και δημιουργεί τόσο τα δικά του γκολ όσο και των συμπαικτών του.

Μάρκος Ντούνης (22 ετών): Την περσινή περίοδο είχε εξαιρετική παρουσία στον Πανιώνιο (ίσως έκανε την καλύτερη του χρονιά). Είναι γρήγορος, πατάει περιοχή και παίζει στα φτερά. Αν γίνει λίγο πιο ουσιαστικός θα πρωταγωνιστήσει στην ΑΕΚ της Superleague.

Πάμε και στο ΚΕΝΤΡΟ όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη, αφού η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πέτρος Μάνταλος (23 ετών): Ξεκίνησε από την Ξάνθη και ήρθε στην ΑΕΚ από τους Ακρίτες. Παίζει σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς, όμως ξεχωρίζει περισσότερο για το εκτελεστικό κομμάτι και λιγότερο για το δημιουργικό. Πέρσι η σεζόν ήταν μέτρια, όμως αν τον δουλέψει σωστά ο Δέλλας και του βρει θέση, τότε θα πάρει πολλά.

Αμπλαγιέ Φαγιέ (20 ετών): Τον είδαμε στην football league με την Καλλιθέα. Κλασικός κόφτης και δυνατό παιδί. Θέλει δουλειά στο τακτικό κομμάτι, ενώ πολλές φορές δοκιμάζει το πόδι του.

Έλντερ Μπαρμπόζα (27 ετών): Τα γράψαμε και την Πέμπτη. Διαβάστε αναλυτικά το θέμα για το που παίζει, πως παίζει και γιατί ήρθε στην ΑΕΚ.

Προχωράμε στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ γραμμή. Η ΑΕΚ έχει πραγματικά πολλές επιλογές τόσο για το κέντρο της άμυνας όσο και για τα άκρα.

Γιώργος Σαρρής (25 ετών): Παίζει τόσο κεντρικά όσο και στα αριστερά. Βγάζει πάθος στο παιχνίδι του (καμιά φορά το παρακάνει), είναι γρήγορος στη σκέψη και πάει δυνατά στις μονομαχίες. Δεν βοηθά αρκετά επιθετικά, όμως είναι εγγύηση στα μετόπισθεν.

Μιχάλης Μπακάκης (23 ετών): Είναι δεξιός φουλ μπακ. Παίζει όλη την πλευρά μόνος του, ενώ πολλές φορές τον έχουμε δει και σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό (ή επιθετικούς). Είναι γρήγορος, έχει καλή μεταβίβαση, θέλει λίγο δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, όμως στην ΑΕΚ αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο.

Δημήτρης Κολοβέτσιος (22 ετών): Κλασικός σέντερ μπακ. Το καλό με τον Κολοβέτσιο είναι πως έχει μεγάλη εμπειρία για την ηλικία του. Έχει ζήσει και δύσκολες καταστάσεις οπότε αντέχει στην πίεση. Είναι ψηλό παιδί, σχετικά γρήγορος, όμως πρέπει να μένει συγκεντρωμένος συνέχεια. Αν δουλευτεί σωστά θα παίξει βασικός στην Superleague.

Βασίλης Λαμπρόπουλος (24 ετών): Γεμάτη σεζόν με τον Πανιώνιο όπου τον είδαμε τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στα δεξιά. Είχε κάποια προβλήματα φέτος είναι η αλήθεια, όμως στην football league δεν θα δυσκολευτεί. Πρέπει να δυναμώσει και να δουλέψει.

Άρης Σοϊλέδης (23 ετών): Ένας Μπακάκης για τα αριστερά. Παίζει όλη την πλευρά, είναι 1.82 αλλά όχι αργός για το ύψος του και βγάζει ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσει λύσεις και θα ταιριάξει με το σύστημα.

Στράτος Σβάρνας (17 ετών): Ταλέντο με μεγάλη προοπτική. Παίζει σαν κεντρικός αμυντικός, όμως υπολογίζεται για το μέλλον.

Τέλος πάμε και στον μοναδικό ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ που αποκτήθηκε μέχρι στιγμής. Όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο βασικός κάτω από τα γκολπόστ.

Γιάννης Ανέστης (23 ετών): Ξεκίνησε βασικός την περσινή περίοδο, όμως στη συνέχεια έχασε τη θέση του, καθώς στον Πανιώνιο ήθελαν να ετοιμάσουν τον επόμενο "Ανέστη". Είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Έκανε ορισμένες εκπληκτικές εμφανίσεις, έκανε όμως και 1-2 κακές. Είναι τερματοφύλακας, θέλει παιχνίδι και θα εξελιχθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ