ΑΕΚ

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην προπόνηση της ΑΕΚ την Κυριακή, το Sport24.gr κάνει μία μίνι αναδρομή σε όλα τα επεισόδια που έχει δημιουργήσει ο Τζιμπούρ στην καριέρα του. Από την Λα Λουβιέρ μέχρι με την Ένωση.

Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως ο εκρηκτικός χαρακτήρας του δεν του έχει επιτρέψει να κάνει την καριέρα που θα επιθυμούσε.

Ο λόγος φυσικά για τον Αλγερινό άσο της ΑΕΚ Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος μετά από ένα διάστημα ηρεμίας ξέσπασε και πάλι την Κυριακή, βάζοντας τα αυτή τη φορά με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Υπάρχει μία παροιμία που λέει: "Δεν ήξερες, δεν ρώταγες"; Αυτό έπρεπε να αναρωτηθούν στην ΑΕΚ όταν αποφάσισαν να προσφέρουν στον Πανιώνιο 3 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Αλγερινού άσου.

Δυο χρόνια μετά στην Ένωση κλαίνε τα λεφτά τους, καθώς ο 26χρονος άσος εκτός του ότι δεν έχει προσφέρει ουσιαστικά τίποτα, δημιουργεί και πολλά προβλήματα. Το κακό όμως δεν ξεκίνησε το 2008, αλλά από το 2005 όταν και ο Ραφίκ ήρθε στην Ελλάδα.

Λα Λουβιέρ: Οικογενειακοί λόγοι

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Οσέρ, όμως τη σεζόν 2004-05 η γαλλική ομάδα αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην βελγική Λα Λουβιέρ. Εκεί ο Τζιμπούρ δεν κατάφερε να στεριώσει, καθώς είχε πολλά παράπονα από την διοίκηση της ομάδας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωνε τότε, το μυαλό του ήταν στον αδερφό του που βρισκόταν σε κώμα στο νοσοκομείο και η διοίκηση της Λα Λουβιέρ δεν του έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Έτσι ένα χρόνο μετά ο Καλίντ Καμαρά, που είχε γνώση από το Βέλγιο, αποφάσισε να τον φέρει στον Εθνικό Αστέρα...

Εθνικός Αστέρας: Έξι εκρηκτικοί μήνες!

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Τον Ιανουάριο του 2006 ο Καλίντ Καμαρά έφερε στην Καισαριανή τον νεαρό τότε Τζιμπούρ, για τον οποίο είχε ακούσει τα καλύτερα. Στους έξι μήνες που έμεινε στην ομάδα ο Ραφίκ κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ με 12 γκολ.

Ο Εθνικός Αστέρας ωστόσο δεν κατάφερε τελικά τα πάρει το εισιτήριο για την Α' Εθνική και έτσι ο Ραφίκ Τζιμπούρ άρχισε να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Βέβαια στους έξι μήνες που παρέμεινε βέβαια τα πρώτα δείγματα του χαρακτήρα του άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, με τα δημοσιεύματα της εποχής να μιλάνε για πολλούς τσακωμούς με τον Τυνήσιο τεχνικό του Αστέρα και κάποια... κυνηγητά στην προπόνηση!

Ατρόμητος: Κορυφαίες στιγμές...

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2006 ο Ατρόμητος απέκτησε ως ελεύθερο τον καλύτερο παίκτη της Β' Εθνικής Ραφίκ Τζιμπούρ, τον οποίο ωστόσο ήθελε και ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη του. Τα πράγματα όμως στράβωσαν από την αρχή ...

Την πρώτη του σεζόν ο Τζιμπούρ υπέστη έναν τραυματισμό που τον κράτησε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης. Ο Αλγερινός άσος θεώρησε υπεύθυνο τον βοηθό του Γιώργου Παράσχου όμως δεν δόθηκε συνέχεια.

Το ξέσπασμα ήρθε πριν τον αγώνα του Ατρόμητου με την Σεβίλλη για την Ευρώπη, όταν ο Τζιμπούρ επιτέθηκε κατά του βοηθού του Παράσχου στην προπόνηση, γιατί δεν ήταν έτοιμος για το μεγάλο ματς!

Πιο πριν είχε πέσει και μία... σφαλιάρα στον Γιώργο Χάλαρη σε μία προπόνηση και έτσι η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί. Τη λύση έδωσε ο Πανιώνιος, που αντάλλαξε τον Ραφίκ με τον Μαγκτί.

Πανιώνιος: Το μαγικό ραβδί του Λίνεν!

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Κανείς δεν ξέρει πιο ήταν το μαγικό κόλπο που βρήκε ο Γερμανός τεχνικός του Πανιώνιου Έβαλντ Λίνεν και ηρέμησε τον Τζιμπούρ (στην προπόνηση τουλάχιστον), αφού ο Αλγερινός άσος ήταν αρνάκι!

Μάλιστα τα εύσημα αξίζουν στον Λίνεν, καθώς στην ομάδα την ίδια περίοδο υπήρχε και ο Λάμπρος Χούτος με τον οποίο ο Τζιμπούρ έκανε ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Τα πράγματα ωστόσο δεν ήταν ρόδινα, αφού ο Ραφίκ ξεσπούσε στον αγωνιστικό χώρο. Στην πρώτη του σεζόν αποβλήθηκε δυο φορές, με την μία από αυτές να του στοιχίζει αρκετά. Συγκεκριμένα στο ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, άρχισε να κλωτσάει τις πινακίδες και να βρίζει προτού βγει εκτός αγωνιστικού χώρου!

ΑΕΚ: Γκολ και ξύλο!

Το καλοκαίρι του 2008 η ΑΕΚ αποφάσισε να ξοδέψει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πάρει τον Ραφίκ Τζιμπούρ, θέλοντας να κάνει το "μπαμ" της σεζόν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Ένωση ξόδεψε 3 εκ. ευρώ, για έναν παίκτη που ήρθε έχοντας πρόβλημα στον ώμο του.

Οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις του Τζιμπούρ
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Η κορυφαία στιγμή ήταν φυσικά η κουτουλιά που έριξε στον Νάτσο Σκόκο, που παραλίγο να τον θέσει νοκ άουτ από το ντέρμπι που ακολουθούσε. Το κλίμα στην ομάδα έγινε "άρρωστο", αφού ο Τζιμπούρ συνέχισε μέχρι το τέλος της σεζόν να προπονείται με την ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η διοίκηση της ΑΕΚ έδωσε υποχρεωτική άδεια στον ποδοσφαιριστή με σκοπό να βρει ομάδα, ενόψει Κόπα Άφρικα, όμως ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να βρει κάτι. Τελικά ο Σέρβος τεχνικός έδωσε συγχωροχάρτι στον Τζιμπούρ και τον δέχθηκε πίσω.

Οι σχέσεις του Αλγερινού με τον Σέρβο τεχνικό πέρασαν από χίλια κύματα, λόγω της θέσης που τον έβαζε, όμως για καλή του τύχη ο Μπάγεβιτς αποχώρησε τη φετινή σεζόν.

Τέλος φτάσαμε και στην Κυριακή, όπου ο Ραφίκ Τζιμπούρ μίλησε και πάλι για έλλειψη σεβασμού ως προς το πρόσωπο του από τον Μανόλο Χιμένεθ, με αποτέλεσμα να μπει στο περιθώριο.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ με αριθμούς:

Λα Λουβιέρ: 21 εμφανίσεις 3 γκολ

Εθνικός Αστέρας: 18 εμφανίσεις 12 γκολ

Ατρομητος: 14 εμφανίσεις 5 γκολ

Πανιώνιος: 47 εμφανίσεις 21 γκολ

ΑΕΚ: 72 εμφανίσεις 24 γκολ (μέχρι σήμερα)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ