ΑΕΚ

Οι τρεις "άσοι" του Χιμένεθ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ ψάχνει τρόπους για να «αιφνιδιάσει» τον αντίπαλο προπονητή στο κυριακάτικο (4/2) ντέρμπι και σκέφτεται να βγάλει… άσους από το μανίκι του.

Μπορεί την προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής (4/2) με τον Ολυμπιακό, ο Μανόλο Χιμένεθ να την ξεκίνησε (όπως διαβάσατε στοSport24) με προβολή σε βίντεο του πρώτου παιχνιδιού για το κύπελλο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όμως αυτό είχε να κάνει με την αγωνιστική συμπεριφορά που θέλει ο Ισπανός τεχνικός και όχι με το πλάνο του για το ντέρμπι.

Στο στρατηγικό του σχέδιο για αυτό το ματς, ο Χιμένεθ θέλει να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο του κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο. Αφενός για να αλλάξει και την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ και αφετέρου για να προσπαθήσει να ανακατέψει την τράπουλα, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο προπονητή.

Και σ’ αυτό το… ανακάτεμα της τράπουλας, ο Χιμένεθ σκέφτεται τρεις… άσους. ΤοSport24αναλύει.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Ακόμα και μέχρι τη σημερινή (2/2) προτελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι, δεν προκύπτει ξεκάθαρα η σκέψη του Χιμένεθ για το σχήμα που θα επιλέξει. Άλλωστε το δίτερμα σε μισό γήπεδο, ήταν με (σχεδόν) ανακατεμένες ομάδες. Όμως φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην σκέψη του Χιμένεθ, ένα σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Κάτι από μόνο του συνιστά επί της ουσίας μια μίνι έκπληξη.

Με δεδομένο πως στα δυο προηγούμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός είχε επιλέξει σχήμα με τετράδα στην άμυνα. Φυσικά ακόμα και η τριάδα να «κλειδώσει» στο μυαλό του Χιμένεθ, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, θα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σχήμα με τετράδα κατά την διάρκεια του ματς και χωρίς παρέμβαση από τον πάγκο. Και αυτό διότι ο Μπακάκης θα είναι και πάλι το τρίτο αριστερό στόπερ, με τους Λόπες και Γκάλο στα δυο άκρα.

Ο ΜΑΣΟΥΝΤ

Στο ντέρμπι του κυπέλλου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πριν από περίπου δέκα μέρες, ο Χιμένεθ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Σοτζέι Μασούντ. Αυτή την φορά, ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται τον Ιρανό μεσοεπιθετικό ως άσο στο μανίκι, για να αλλάξει την… παρτίδα, σε σχέση με το ματς του κυπέλλου. Υπό την έννοια πως με τον Μασούντ σκέφτεται ο Χιμένεθ να καλύψει το έλλειμμα στη δημιουργικότητα που έδειξε η ΑΕΚ στο προηγούμενο ντέρμπι. Ωστόσο η οριστική απόφαση για την παρουσία ή όχι του Ιρανού μεσοεπιθετικού στο αρχικό σχήμα, περνάει και μέσα από την τελική επιλογή του σχήματος.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΑ ΧΑΦ

Όποιο σύστημα και να επιλέξει τελικά ο Χιμένεθ, ήταν με τριάδα, είτε με τετράδα στην άμυνα, τα αμυντικά χαφ θα είναι δυο. Και με δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός έχει ετοιμοπόλεμους και τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο και τον Κονέ και τον Μοράν, το ερώτημα είναι ποιο θα είναι τελικά το δίδυμο στο Καραϊσκάκη. Ο Πορτογάλος μέσος, που δεν είχε παίξει στο ματς του κυπέλλου, φαίνεται να είναι ο σίγουρος. Αλλά ο Κονέ φαίνεται να έχει το προβάδισμα, σε σχέση με τον Γαλανόπουλο. Κάτι που, αν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι επίσης ένας… άσος που θα προσπαθήσει να ρίξει ο Χιμένεθ, στην… παρτίδα της μάχης στη μεσαία γραμμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ