ΑΕΚ

Οι τέσσερις ώρες που "συγκλόνισαν" την ΑΕΚ

Οι τέσσερις ώρες που "συγκλόνισαν" την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα σ' ένα βράδυ, ήρθαν τα πάνω κάτω στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό το χρονικό των... ανατροπών.

Κατά το αριστούργημα του Τζον Ριντ, ήταν δέκα οι μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Για την περίπτωση της ΑΕΚ όμως, χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες.

Από τις επτά χθες το απόγευμα, μέχρι και τις έντεκα το βράδυ, είχαν έρθει τα πάντα… τούμπα. Και είχε βγει ένα από τα πιο εξπρές διαζύγια με προπονητή, στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (19/4) η ΑΕΚ έγινε μια… άλλη ομάδα. Το Sport24.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό, το χρονικό της μεγάλης αλλαγής.

Όταν ξεκινά η μπόρα

Ελάχιστα λεπτά πριν τις 19.00 χθες (19/4) αρχίζει να κυκλοφορεί μια γραπτή δήλωση του Γκουστάβο Πογέτ. Μεταξύ άλλων ανακοινώνει ο Ουρουγουανός τεχνικός πως οριστικά δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν και μάλιστα αφήνει αιχμές πως η διοίκηση βρίσκεται πίσω από παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η… μπόρα ξεκινά.

Ο Πογέτ στο ξενοδοχείο, η ΑΕΚ "βράζει"

Ο Πογέτ έχει πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Τόσο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ όσο ακόμα και η διοίκηση, μαθαίνουν για την δημόσια τοποθέτηση του Ουρουγουανού τεχνικού, από το διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα. Παίρνουν φωτιά τα… τηλέφωνα.

Η ΑΕΚ προφανώς και "βράζει" κατά του Πογέτ, ενώ ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα και λίγο πριν τις 20.00 πηγαίνει κανονικά με το πούλμαν της αποστολής στο ξενοδοχείο. Μάλιστα μιλώντας στους ποδοσφαιριστές, τους καλεί να συνεχίσουν σαν μην έχει συμβεί τίποτα, για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας.

Το φύλλο πορείας του Πογέτ, φτάνει στην Αττική Οδό

Η διοίκηση της ΑΕΚ αντιδρά αρχικά μουδιασμένα με μια ανακοίνωση που επί της ουσίας δεν δίνει στίγμα εξελίξεων. Τουλάχιστον όχι άμεσων. Στα τηλέφωνα όμως που γίνονται ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και κορυφαία διοικητικά στελέχη της ομάδας, λαμβάνεται η απόφαση να απομακρυνθεί άμεσα ο Πογέτ από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Πέντε λεπτά πριν από τις 21.00, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φτάνει στο ξενοδοχείο της Αττικής Οδού που βρίσκεται η αποστολή της ομάδας. Ο Πογέτ κάθεται στο σαλόνι μαζί με τους τρεις συνεργάτες του και δείχνει ελαφρώς αμήχανος.

Για λίγα λεπτά ο Μπάγεβιτς συζητά με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που έχει φτάσει πρώτος στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πογέτ, προκειμένου να του… επιδώσει το φύλλο πορείας.

Πογέτ… τέλος

Η συνομιλία ανάμεσα στον Μπάγεβιτς και τον Πογέτ είναι σχετικά σύντομη. Περίπου πέντε λεπτά μετά τις 21.30, ο Ουρουγουανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν. Περνά μαζί με τους δυο συνεργάτες του μπροστά από την ρεσεψιόν και με βιαστικές και απότομες κινήσεις, συντονίζει τις διαδικασίες για την αποχώρηση. Μαζεύει τους παίκτες στο σαλόνι του ξενοδοχείου.

"Χάρηκα που σας γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σας. Μας ειδοποίησαν πως πρέπει να φύγουμε τώρα. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο", τους είπε και κατόπιν ανέβηκε στο δωμάτιο, πήρε την βαλίτσα του και επέστρεψε στο λόμπι. Στις 22.09, ο Πογέτ μαζί με τον Μαουρίτσιο Ταρίκο και τον Τσάρλι Ότγουεϊ, περνούσαν την πόρτα εξόδου του ξενοδοχείου.

Τελευταίος άνθρωπος της ΑΕΚ που ο Ουρουγουανός τεχνικός αποχαιρέτησε και μάλιστα με μια θερμή αγκαλιά, ήταν ο Βαγγέλης Γιαννίσης. Πρόκειται για τον συνεργάτη του τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη.

Μάλιστα η ειρωνεία είναι πως ο Γιαννίσης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχε συναντήσει ο Πογέτ, όταν είχε φτάσει στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, καθώς ήταν αυτός που τον είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Η αλλαγή σκυτάλης και το μήνυμα

Όσο η διαδικασία άμεσης απομάκρυνσης του Πογέτ βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αττική οδό, τηλεφωνικά γινόντουσαν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις, προκειμένου ο Στέλιος Μανωλάς να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Όχι από την επόμενη μέρα, αλλά από το ίδιο βράδυ, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε να μείνει ακέφαλη ούτε ώρα, ενόψει του ημιτελικού με τον Ατρόμητο. Ώρα 10.35 και ο Μανωλάς φτάνει στο ξενοδοχείο της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές περιμένουν στο λόμπι, καθώς θα πρέπει να μιλήσουν με τον νέο προπονητή.

Το πρώτο που κάνει ο Μανωλάς είναι να τους ζητήσει να μείνουν ανεπηρέαστοι απ’ όλα όσα έχουν γίνει, ενωμένοι και να κερδίσουν τον Ατρόμητο.

Ώρα 11.00 και οι παίκτες της ΑΕΚ αποσύρονται στα δωμάτια τους, ενώ ο Μανωλάς ξεκινά την μάχη με τον χρόνο καθώς σε λίγες ώρες θα πρέπει να προετοιμάσει έναν ολόκληρο ημιτελικό. Η ΑΕΚ είχε ήδη γυρίσει σελίδα.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Έπιασε" δουλειά ο Μανωλάς
Τέλος ο Πογέτ!
Αρναούτογλου: Είπε την αλήθεια και φεύγει
Στο "Holiday Inn" ο Μπάγεβιτς
ΠΑΕ ΑΕΚ: "Τώρα προέχει ο Ατρόμητος"
Ο Πογέτ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ