ΑΕΚ

Οι τάσεις φυγής του Λέσκοτ και η προτεραιότητα για χαφ

Οι τάσεις φυγής του Λέσκοτ και η προτεραιότητα για χαφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις, η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τι παίζει με τον Λέσκοτ και την φημολογία που έχει αναπτυχθεί. Τι γίνεται με τον φορ.

Αυτό που η ΑΕΚ δεν έκανε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, φαίνεται πως προκρίνεται ως πρώτη κίνηση για την χειμερινή αγορά. Από τις αρχές του περασμένου Ιούνη μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου, στο «κιτρινόμαυρο» τραπέζι ήταν μόνιμα η κουβέντα για το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Τελικά αντί γι αυτή την κίνηση, προτιμήθηκε η μεταγραφή ενός επιπλέον κεντρικού αμυντικού.

ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΕΣΚΟΤ

Ήρθε ο Τζολέον Λέσκοτ, μετά από περίπου έναν μήνα τραυματίστηκε στο ρεπό του κάνοντας ποδήλατο και μπήκε στο χειρουργείο, ενώ η φημολογία που εσχάτως έχει αναπτυχθεί είναι πως έχει τάσεις φυγής. Ο Άγγλος στόπερ φέρεται να εξέφρασε στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που η ΑΕΚ χειρίζεται την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό του και με τον τρόπο του θέτει ζήτημα παραμονής. Από πλευράς "Ένωσης" θεωρούν πως παρέχουν τα πάντα στον ποδοσφαιριστή και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή του.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΧΑΦ ΕΙΝΑΙ ΠΡ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Από 'κει και πέρα, η κίνηση ενίσχυσης στα χαφ που δεν έγινε το καλοκαίρι, φαίνεται πως προωθείται ως η πρώτη προτεραιότητα για τον Γενάρη. Σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις, το συμπέρασμα που έχει προκύψει από τις συνεργασίες του Μοράις με τον Μαϊστόροβιτς αλλά και όλες τις συσκέψεις κορυφής, είναι πως η πρώτιστη ανάγκη, είναι ένας παίκτης στη μεσαία γραμμή. Ένα χαφ δημιουργικό, που να μπορεί να παίξει ακόμα και στα άκρα. Ένα πολυσύνθετο οκτάρι. Παίκτης που επί της ουσίας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος είναι καθαρόαιμος κόφτης, ενώ ο Γιόχανσον δεν είναι ακριβώς ο παίκτης με τα χαρακτηριστικά του «οκταριού». Έστω και αν εξ ανάγκης ο Μοράις προσπαθεί να δώσει στον Σουηδό αυτόν τον ρόλο. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει έναν παίκτη για την μεσαία γραμμή με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η απόκτηση του προκρίνεται ως πρώτη προτεραιότητα για τον Γενάρη. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, διότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει… ανατροπές ακόμα και στις προτεραιότητες.

Έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ, έστω και αν φαίνεται να έχουν καταλήξει για την θέση στην οποία θα ψάξουν για ενίσχυση, δεν έχουν «κλειδώσει» τον στόχο. Υπάρχουν περιπτώσεις χαφ στην λίστα του Μαϊστόροβιτς, όμως ακόμα και δεν έχει προκριθεί συγκεκριμένο όνομα.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ

Θεωρητικά η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει μόνο μια μεταγραφική κίνηση τον Γενάρη. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Διότι η δεύτερη κίνηση, που θα αφορά την γραμμή κρούσης, έχει μια σειρά από παραμέτρους. Όπως για παράδειγμα το μέλλον του Τόμας Πέκχαρτ. Ή όπως την επιλογή ενός σέντερ φορ που δεν θα είναι ούτε περίπτωση Κρισάντους (που αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2015), ούτε Πέκχαρτ (που αποκτήθηκε πέρυσι). Η ΑΕΚ θέλει έναν ποιοτικό φορ, αλλά σε προσιτή τιμή και ενδεχομένως χωρίς να δεσμεύεται με συμβόλαιο με ομάδα. Κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να βρει. Πολλω δε μάλλον, σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Επομένως αν δεν θα βρεθεί μια καλή περίπτωση, στα μέτρα της ΑΕΚ, πιθανόν και να μην γίνει καμία κίνηση. Πάντως… ψάξιμο, θα γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χαμός με τη "σαύρα" του Αλμέιδα
Ξανά με πολλές απουσίες η προπόνηση της ΑΕΚ
AEK - Μίλαν: Ο αγώνας της ζωής τους
Πρώτα ο αριθμός, μετά τα ονόματα στην ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ