ΑΕΚ

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την επίθεση με Μπριζ

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την επίθεση με Μπριζ

Ο Χιμένεθ ψάχνει την πιο κατάλληλη λύση για την επίθεση της ΑΕΚ στην ρεβάνς με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ (24/8, 21:00) και υπάρχουν ήδη οι υποψήφιοι. Το Sport24.gr αναλύει.

Είναι τόσο το μεγάλο το διακύβευμα της πρόκρισης της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, που είναι βέβαια πως το πλάνο της ρεβάνς, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται ήδη από το ταξίδι της επιστροφής από το Βέλγιο.

Ειδικά από την στιγμή που η αποβολή του Λιβάγια στο Μπριζ, ήρθε να προστεθεί στην απουσία του Γιακουμάκη λόγω τραυματισμού και να δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες για την θέση του φορ, στη ρεβάνς της Πέμπτης (24/8).

Ο Χιμένεθ πλέον έχει δυο μέρες για να πάρει αποφάσεις. Γενικώς για το πλάνο, ειδικώς για τον σέντερ φορ. Και αν το 3-5-2 που "κούμπωσε" καλά στο πρώτο ματς με τη Μπριζ, δείχνει και πάλι να έχει το προβάδισμα στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, για την επίθεση υπάρχουν καταρχήν… υποψηφιότητες.

Με φαβορί αλλά και αουτσάιντερ. Και κυρίως με παίκτες, που δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε, καθαρόαιμα φορ. Με εξαίρεση τον Αλμέιδα. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Μπορεί ο Κλωναρίδης να μην είναι σε καμία περίπτωση καθαρόαιμο φορ. Όμως το… κόλπο για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, ο Χιμένεθ το είχε σκεφτεί ακόμα και για το πρώτο ματς με τη Μπριζ στο Βέλγιο. Χωρίς να έχει την απουσία του Λιβάγια. Και προφανώς τώρα που λείπει και ο Κροάτης φορ, η σκέψη με τον Κλωναρίδη σ’ έναν ιδιότυπο ρόλο φορ, έχει αρχίσει να ωριμάζει περισσότερο από κάθε άλλη στο μυαλό του Χιμένεθ.

Και αν τελικά "κλειδώσει" το 3-5-2 και ο "Κλώνα" παίξει στην επίθεση, θα έχει πίσω του είτε τον Μάνταλο, είτε τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Κλωναρίδης είναι γρήγορος, είναι μπουκαδόρος και θεωρητικά μπορεί να "τρυπήσει" την αργή άμυνα των Βέλγων.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο πρώτο ματς στο Βέλγιο, ο Λάζαρος υποχρεώθηκε να μείνει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ένα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, αποβλήθηκε ο Λιβάγια. Επίσης της ουσίας η ΑΕΚ τότε έπαιξε με σχήμα με τριάδα στην άμυνα και τον Χριστοδουλόπουλο στη κορυφή της επίθεσης. Έστω και αν έλειπε ένας παίκτης. Και ο Λάζαρος ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα των Βέλγων και δημιούργησε από το πουθενά, τρεις επικίνδυνες καταστάσεις.

Επομένως, είναι λογικό να θέτει υποψηφιότητα στην σκέψη του Χιμένεθ, για να πάρει θέση στην κορυφή και στη ρεβάνς με την Μπριζ. Φυσικά ούτε και ο Χριστοδουλόπουλος είναι καθαρόαιμο φορ. Αλλά έδειξε στο Βέλγιο, πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να μπει ο Λάζαρος στην ενδεκάδα, ακόμα και αν δεν παίξει στην κορυφή, αλλά ως παρτενέρ του Κλωναρίδη.

ΟΥΓΚΟ ΑΛΜΕΪΔΑ

Ο Πορτογάλος επιθετικός είναι ο μοναδικός διαθέσιμος καθαρόαιμος φορ για τη ρεβάνς με τη Μπριζ. Υπήρχε έτσι κι αλλιώς ο προβληματισμός, για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ ένα απαιτητικό ματς, για ολόκληρο 90άλεπτο. Όμως η στάση του Αλμέιδα στο ματς με τον Παναιτωλικό, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο αυτόν τον προβληματισμό.

Όπως ήδη διαβάσατε από χθες (21/8) στο Sport24.gr, στον Χιμένεθ δεν άρεσε καθόλου η αντίδραση του Πορτογάλου φορ και του έκανε παρατηρήσεις στα αποδυτήρια στα Σπάτα για την αποβολή του. Και δύσκολα ο Αλμέιδα θα κερδίσει ξανά στο ματς με τη Μπριζ, την εμπιστοσύνη του Ισπανού τεχνικού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ