ΑΕΚ

Οι σκέψεις για τον Πογέτ στην ΑΕΚ

Οι σκέψεις για τον Πογέτ στην ΑΕΚ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ δηλώνει ανοιχτά ότι περιμένει το κάλεσμα της Ένωσης για την ανανέωση της συνεργασίας τους, στην ΑΕΚ όμως δεν βιάζονται. Τι αναγνωρίζεται στον Πογέτ και τι προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας πριν το τελικό βήμα.

Η μετά τα νικηφόρα εντός έδρας ντέρμπι αγωνιστική πορεία, μεγέθυνε τις αδυναμίες και προκάλεσε εντός των τειχών προβληματισμό. Η ΑΕΚ του Πογέτ, με τον κυνισμό, το δυναμισμό αλλά και την τακτική του «κλεφτοπόλεμου» κατάφερε να πάρει παιχνίδια τα οποία ενίσχυσαν το γόητρο και την ψυχολογία της. Κεκτημένα τα οποία δικαίως πιστώθηκε ο Ουρουγουανός. Ωστόσο η συνέχεια αποδείχθηκε δυσανάλογη και κατώτερη των απαιτήσεων. Και σήμερα ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι στην ΑΕΚ έχουν κατασταλάξει στο αν θέλουν να συνεχίσουν μαζί του ή όχι.

Αποδεικνύεται και από τη στάση της ομάδας. Το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν συνιστά ασφαλώς επαρκή δικαιολογία για την διοικητική απόφαση να κυλήσει περισσότερος χρόνος προτού υπάρξει ραντεβού. Και πως να οριστεί τέτοιο όταν η μία πλευρά, αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύεται.

Ο Πογέτ ξεκαθάρισε προσφάτως, με δημόσια τοποθέτησή του, ότι περιμένει το κάλεσμα. Το έχει ήδη πράξει τρεις φορές. Είναι πασιφανές ότι το θέλει, ίσως να μην του αρέσει που περιμένει στο ακουστικό του μετά την πρώτη συζήτηση. Στην αντίπερα όχθη ζυγίσουν την κατάσταση. Η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που βιάζεται, ούτε δείχνει να σκιάζεται από το ενδεχόμενο να προκύψει εκτός των τειχών σοβαρό ενδιαφέρον για τον νυν προπονητή της.

Ποιο είναι το πρότζεκτ;

Το ζητούμενο για την Ένωση είναι να ζυγίσει και να αναγνώσει σωστά με ποιον προπονητή έχει να κάνει και ποιο σχέδιο θέλει να υπηρετήσει. Ο Πογέτ είχε μιλήσει ανοιχτά για μεταγραφές ανώτερου επιπέδου, εφόσον η ομάδα θέλει να κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό και όχι μόνο στα λόγια. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι ο Ουρουγουανός δεν εμπιστεύεται ποδοσφαιριστές οι οποίοι από την ΑΕΚ (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) αντιμετωπίζονταν ως ισχυρά χαρτιά ενός γενικότερου, ελληνικής απόχρωσης πρότζεκτ.

Αν για τον Πογέτ ο Μπακάκης δεν χωρά ούτε στην αποστολή για τον αγώνα απέναντι στην υποβιβασθείσα Καλλονή, ο Τζανετόπουλος αδυνατεί να πάρει χρόνο συμμετοχής έστω σε αυτά τα ματς και ο Ανέστης βλέπει μόνιμα την πλάτη ενός γκολκίπερ που δεν είναι καλύτερός του (αφήνουμε εκτός τις περιπτώσεις Ανάκογλου, Πλατέλλα ή του Λαμπρόπουλου για να παίζει ο «επικίνδυνος» Άρθο), τότε εντός της ομάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το αρχικό πλάνο κατέρρευσε οριστικά. Υπάρχει plan b που θέλουν να ακολουθήσουν; Είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Πογέτ και να πορευτούν βάσει των δικών του επιθυμιών;

Από όσα μπορούμε τον τελευταίο καιρό να καταλάβουμε, στην ΑΕΚ δεν παρουσιάζονται τόσο έτοιμοι και διατεθειμένοι να παραχωρήσουν στον Ουρουγουανό περισσότερες αρμοδιότητες και ελευθερίες από αυτές του προπονητή. Άλλωστε τα ταξίδια των Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο, τα οποία ακολουθούνται από απευθείας επαφές με ποδοσφαιριστές ή ατζέντηδες, δείχνουν ότι η προεργασία στα μεταγραφικά βρίσκεται σε εξέλιξη δίχως τη συμμετοχή του προπονητή. Σαφώς και θα ενημερωθεί, ωστόσο ο Πογέτ θα ήθελε να πάρει επάνω του τις σημαντικές υποθέσεις. Κοιτώντας περισσότερο προς Αγγλία και Ισπανία.

Η εικόνα στα πλέι οφ και το Κύπελλο

Θα περιμένει αρκετά ακόμα ο Πογέτ. Η εικόνα της ομάδας προβληματίζει και δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους που θα λάβουν την απόφαση για το αν η σωστή λύση περιορίζεται σε μια πρόωρη επέκταση της συνεργασίας των δύο μερών. Είναι βέβαιο ότι η παρουσία της ΑΕΚ στα πλέι οφ (πάντοτε ασφαλώς με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο θα παραμείνει ως έχει) θα παίξει το ρόλο της.

Ένα σύνολο το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και θα πετύχει το καλύτερο δυνατό στο μίνι πρωτάθλημα, θα αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής του προπονητή. Εξυπακούεται δε ότι αν υπάρξει απόφαση επανεκκίνησης του Κυπέλλου, οι απαιτήσεις θα αυξηθούν. Αυτομάτως ο στόχος αυτός θα εξελιχθεί σε προτεραιότητα και η παρουσία της ΑΕΚ σε αυτόν θα καθορίσει πολλά για το μέλλον του Πογέτ στην ομάδα.

Λένε ότι ο προπονητής που δεν διαχειρίζεται την ομάδα ενός άλλου δεν θα πρέπει να κρίνεται αυστηρά από τα αποτελέσματα. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει ότι μια ομάδα πρέπει να αποφασίσει για έναν τεχνικό μέσα από τη δουλειά που βλέπει. Αν την ικανοποιεί συνεχίζει μαζί του, αν όχι τότε προχωράει παρακάτω. Μοιάζει απλό αλλά δεν είναι. Και στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αμφιταλαντεύονται.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ