ΑΕΚ

Οι πέντε της εκτόξευσης

Οι πέντε της εκτόξευσης
Μπουονανότε Μάνταλος INTIME SPORTS

Το επισημαίνουν άπαντες. Η μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης ίσως αποτελεί μαζί το μεγάλο όπλο και το αντίστοιχο στοίχημά της. Η ΑΕΚ έχει πολλά να περιμένει και το Sport24.gr εξηγεί τα πώς και τα γιατί.

Οδεύουμε στα μέσα του Σεπτεμβρίου και ακόμα αυτοί που πρέπει δεν έχουν αγωνιστεί μαζί. Τα αίτια πολλά και εξηγήσιμα... Η αποθεραπεία του Μάνταλου, ο τραυματισμός του Τζιμπούρ, η καθυστερημένη απόκτηση του Μπουονανότε. Η ατυχία του Βάργκας στην προετοιμασία και το « μας κάνει, δεν μας κάνει» για τον Κρισάντους. Όλα αυτά μαζί δεν συνιστούν πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται.

Αντιθέτως ενισχύει τη σιγουριά του Δέλλα ότι η ΑΕΚ θα γυρίσει το διακόπτη και θα εκτοξευτεί όταν άπαντες θα λειτουργούν δίχως (οποιασδήποτε μορφής) περιορισμούς και θα βρίσκονται εντός φόρμας...

Το αριστερό πόδι του: Είναι μικρό το διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίο ο Μπουονανότε δραστηριοποιείται στα Σπάτα, μολαταύτα άπαντες παραδέχονται ότι όταν η μπάλα αγγίζεται από το αριστερό πόδι του, κάτι όμορφο γεννιέται. Αποτελεί το μεγαλύτερο ατομικό στοίχημα για την ομάδα, το πως θα καταφέρει να τον επαναφέρει κοντά στα προ ετών δεδομένα, όταν αντιμετωπιζόταν ως ένα από τα σπουδαιότερα και αυθεντικότερα ποδοσφαιρικά ταλέντα του πλανήτη. Το καλό με την περίπτωση του είναι ότι του είναι εξίσου εύκολο αλλά και ευχάριστο να αγωνίζεται είτε στον άξονα, είτε στα φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Διάρκεια και ρόλος: Ο Ρόναλντ Βάργκας, ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που (όπως και ο Μπουονανότε) αναζητεί τον αγωνιστικό επαναπροσδιορισμό του μέσα από την ΑΕΚ, χαρακτηρίζεται από σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αλλά και από απώλεια δυνάμεων όσο ο χρόνος κυλάει. Συνήθως γίνεται αλλαγή κάπου ανάμεσα στο 60 και 70 λεπτό των αγώνων, ενώ φαίνεται ότι αισθάνεται πιο βολικά όταν αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και όχι στις πτέρυγες. Ρόλος ο οποίος ανήκει στον Μάνταλο. Είναι ένα θέμα για τον Δέλλα που εν τέλει θα τον χρησιμοποιεί εφόσον θέλει να τον έχει στο βασικό σχήμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η επιστροφή του ηγέτη: Ο Πέτρος Μάνταλος είναι πάλι εδώ, έτοιμος να ηγηθεί ξανά έχοντας αφήσει πίσω έναν τραυματισμό ιδιαίτερων δυσκολιών και απαιτήσεων στην αποκατάσταση. Είναι ο δορυφόρος γύρω από τον οποίο η ΑΕΚ θα συνεχίσει να κινείται μεσοεπιθετικά, ο καλύτερος δημιουργός εξ όσων υπάρχουν στο ρόστερ και εκείνος που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να βοηθά τους συμπαίκτες του ώστε να αποκαλύπτουν τα δυνατά στοιχεία του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα τους. Είναι ο παίκτης που έλειπε περισσότερο από κάθε άλλον ασχέτως με το ότι η ομάδα έμαθε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να δουλεύει χωρίς εκείνον.

Τρομοκρατική επιστροφή: « Αυτόν πήραμε για βασικό και πάνω του θα στηριχθούμε». Στην ΑΕΚ επέλεξαν να περιμένουν την επιστροφή του Τζιμπούρ και να μην φορτώσουν άλλον επιθετικό μπροστά του, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να επιφέρει και αναστάτωση στην ομάδα καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αλγερινός δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο. Δύσκολα δε συμβιβάζεται με την ιδέα της δεύτερης ή τρίτης επιλογής. Ο καλός Τζιμπούρ είναι παίκτης πολλών γκολ και υψηλών επιδόσεων. Το θέμα είναι αν στα 31 και με όσα έχουν μεσολαβήσει τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να θυμίσει έστω και στο 70% τον παίκτη της σεζόν 2012-13, όταν βομβάρδισε τα αντίπαλα δίχτυα.

Περιμένει τις ευκαιρίες του: Ένας από τους λόγους που στην ΑΕΚ παρουσιάζουν ως καθοριστικό στην απόφαση να μην αποκτηθεί άλλος επιθετικός είναι και η εμπιστοσύνη που (λέγεται ότι) υπάρχει για τον Κρισάντους. Περιμένοντας τον Τζιμπούρ να επιστρέψει, με τον Αραβίδη περισσότερο καταπονημένο λογω και ων αγώνων της Εθνικής και τον «Μάκη» να πραγματοποιεί εμφάνιση που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ξεσήκωσε το κοινό του Αγρινίου στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, περιμένει κανείς ότι θα πάρει ευκαιρίες να παίξει και ως βασικός. Έχει αμφισβητηθεί πολύ και οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια θα σημαίνει απρόσμενο κέρδος για την ομάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ