ΑΕΚ

Οι παίκτες της ΑΕΚ "κερδίζουν" τους χιαστούς

Οι παίκτες της ΑΕΚ "κερδίζουν" τους χιαστούς

Ο Λαμπρόπουλος έγινε ο τρίτος Έλληνας παίκτης της ΑΕΚ, που επιστρέφει δυνατός και την κατάλληλη στιγμή, μετά την περιπέτεια από τον χειρότερο τραυματισμό.Το Sport24.gr αναλύει.

Είχε κερδίσει με το σπαθί του την θέση του βασικού και αναντικατάστατου στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ετοιμαζόταν να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ονειρευόταν να βοηθήσει την ΑΕΚ να βγει πρώτη στα play off και να κατακτήσει το κύπελλο. Είχε μπει στο ραντάρ της εθνικής ομάδας. Όλα όμως, σε μια στιγμή, μπήκαν στο πάγο. Και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στον πιο μεγάλο εφιάλτη κάθε ποδοσφαιριστή.

Στις αρχές του περασμένου Απρίλη, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ο «Λαμπρό» βρέθηκε ξαφνικά στο χειρουργείο για επέμβαση χιαστών. Και άκουγε τον Λάκη Νικολάου, να του εξηγεί την εξάμηνη μάχη που θα έπρεπε να δώσει, για να επιστρέψει ξανά στα γήπεδα.

Σαν καλός και κυρίως δυνατός στρατιώτης, ο Λαμπρόπουλος αυτή τη μάχη την κέρδισε. Με δουλειά ακόμα και χωρίς σχεδόν καθόλου διακοπές το καλοκαίρι, ακόμα και με προπονήσεις στο "καμίνι" των Σπάτων μέσα σε καύσωνα, όταν η υπόλοιποι ομάδα βρισκόταν στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στο σημερινό (05/10-19.00) φιλικό της ΑΕΚ στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, ετοιμάζεται και πάλι να πατήσει γήπεδο. Με στόχο να κυνηγήσει, όλα όσα μπήκαν στον «πάγο», εκείνο το απόγευμα του Απρίλη στα Χανιά.

Άλλωστε, ο Λαμπρόπουλος όχι μόνο έχει αποδείξει την δύναμη της θέλησης του, αλλά στην ΑΕΚ έχει και παράδειγμα για να μιμηθεί. Και όχι μόνο ένα. Δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχουν περάσει τον ίδιο εφιάλτη με τον Λαμπρόπουλο. Και επέστρεψαν κάτι παραπάνω από δυνατοί, χάρη και στην δουλειά που έκανε το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ. Αυτό το… καλό, θέλει να τριτώσει ο Λαμπρόπουλος. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση...

ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ο πρώτος που χρειάστηκε να ζήσει τον εφιάλτη του τραυματισμού στο γόνατο και του χειρουργείου, ήταν ο Πέτρος Μάνταλος Στις 12 Μαρτίου του 2015 και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τραυματίστηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ. Πέρασε ένα εξαιρετικά δύσκολο εξάμηνο. Με σκληρή και επίπονη δουλειά. Επέστρεψε στις 4 του Σεπτέμβρη και σε φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Και επέστρεψε πολύ πιο δυνατός. Από τότε ο Μάνταλος έχει γίνει ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο φυσικός της ηγέτης και είναι πλέον σταθερός στην εθνική ομάδα. Και φυσικά αποτελεί και φέτος ένα από τα βαρόμετρο του παιχνιδιού της Ένωσης.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΙΤΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΤΟΥΡΜΠΟ

Την δύσκολη δοκιμασία των χιαστών, χρειάστηκε να περάσει και ο Μιχάλης Μπακάκης. Τραυματίστηκε στις 20 Μαίου του 2015 σε ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Κατάφερε με σκληρή δουλειά να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της προπόνησης, πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες απουσίες. Όμως στο γήπεδο για παιχνίδι, επέστρεψε στις 11 Νοέμβρη σε φιλικό στα Σπάτα με την Κ20. Ο Μπακάκης κατόπιν χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη για να κερδίσει το χαμένο έδαφος, αλλά και την θέση του στην ομάδα. Συμπτωματικά, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ ακριβώς την ίδια μέρα με τον Λαμπρόπουλο, πριν από πέντε μήνες. Ενώ φέτος κάνει σούπερ σεζόν και είναι βασικός και αναντικατάστατος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Προφανώς και ο Λαμπρόπουλος τη σημερινή μέρα την ονειρευόταν και την περίμενε με ανυπομονησία. Εξάλλου πέρασε έξι δύσκολους μήνες. Όμως αυτή η επιστροφή του Έλληνα στόπερ, έρχεται και στην πιο κατάλληλη στιγμή για την ΑΕΚ. Με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ακόμα να έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να επιστρέψει, τον Ούρος Τσόσιτς να έχει και αυτός πρόβλημα τραυματισμού και τον Όγκνιεν Βράνιες να απουσιάζει σίγουρα από το ματς με τον Ατρόμητο λόγω τιμωρίας, ο Χιμένεθ βλέπει σαν… δώρο εξ ουρανού τη επιστροφή του Λαμπρόπουλου. Βεβαίως ο «Λαμπρό» θέλει τον χρόνο του για να βρει ρυθμό. Και έχει σημασία το τεστ στο σημερινό φιλικό. Όπως και να έχει όμως, ο Λαμπρόπουλος σύντομα θα αποτελεί λύση για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Και μάλιστα αξιόπιστη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ