ΑΕΚ

Οι παίκτες που θέλει η ΑΕΚ

Οι παίκτες που θέλει η ΑΕΚ
ΑΕΚ INTIME SPORTS

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, οι στόχοι έχουν εντοπιστεί. Από τις υποδείξεις του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα επιλεγούν οι ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν την Ένωση. Ο αμυντικός χαφ τύπου Έμερσον και ο φορ τύπου... Μπεργκ.

Αν και ως προτεραιότητα είχε αρχικώς αναδειχθεί η απόκτηση επιθετικού περιοχής (έχει ήδη καταγραφεί η αποτυχημένη απόπειρα σύναψης συμφωνίας με τον Ντέγιαν Λέκιτς, η οποία μάλλον σε καλό βγήκε για την ΑΕΚ), μέσα από τους αγώνες της ομάδας γεννήθηκε η ανάγκη για την προσθήκη αμυντικού χαφ που θα δεσπόζει στην κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή.

Το δίδυμο Κορδέρο - Ανάκογλου (με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του) δεν «έδεσε» τελικά και τόσο αρμονικά όσο θα ήθελε ο Δέλλας, οπότε ο Μιλοβάνοβιτς άρχισε να ψάχνεται και για ένα καθαρό «εξάρι», δίπλα στον οποίο θα παρουσιάσουν με συνέπεια τα καλύτερα αγωνιστικά γνωρίσματά τους (εκ περιτροπής χρησιμοποιούμενοι, ανάλογα δηλαδή και με τον αντίπαλο) οι δύο προαναφερθέντες.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά τα οποία ο προπονητής περιμένει να έχει ο μέσος που θα αποκτηθεί; Ο «Κολοσσός» θα ήταν ενθουσιασμένος με έναν αμυντικό χαφ τύπου Έμερσον, του Βραζιλιάνου που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ερχόμενος από την Ξάνθη (και ασφαλώς έχοντας διαγράψει σπουδαία καριέρα σε σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες) από τον Ιανουάριο του 2006 ως το Μάιο του 2007.

Τι ήταν ο Έμερσον για όσους δεν θυμούνται; Ένας εξαιρετικός «κόφτης - πλέι μέικερ», διπλό ρόλο που προσπαθεί να ενσαρκώσει ο Κορδέρο έχοντας ωστόσο σημαντικά ελλείμματα (κυρίως στη δύναμη, στην ταχύτητα και στη δημιουργία) εν συγκρίσει με τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο. Δίπλα σε έναν τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστή, ο Δέλλας πιστεύει ότι τόσο ο Ισπανός (κυρίως αυτός) όσο και ο Ανάκογλου θα βγάλουν στους αγωνιστικούς χώρους καλύτερα πράγματα.

Ο φορ περιοχής

Δύσκολο είναι το «πακέτο» που αναζητείται και γι αυτή τη θέση. Ο επιθετικός θα πρέπει να παίζει καλά με την πλάτη στο τέρμα, αλλά να είναι και σημαντικά πιο γρήγορος από τον Μπρέτσεβιτς ώστε να ακολουθήσει τη φάση όταν θα έχει «σπάσει» τη μπάλα σε συμπαίκτη του. Θα πρέπει να είναι επίσης αποδεδειγμένα ικανός σκόρερ, δίχως να υστερεί στον τομέα αυτό στο κεφάλι ή σε κάποιο από τα δύο πόδια.

Εν ολίγοις αναζητείται ένας killer τύπου Μπεργκ ο οποίος με την παρουσία του θα βοηθά την ομάδα να γίνεται καλύτερη σε όλους τους τομείς (ανάπτυξη απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, εφαρμογή και εκτέλεση αιφνιδιασμού, τακτική προσήλωση, αμυντική συνέπεια) . Αν θα έχει ικανότητα και στο «ένας εναντίον ενός», ακόμα καλύτερα.

Στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι ο Βραζιλιάνος Αλεξάντρο καλύπτει αρκετές από τις αναγκαίες συνθήκες. Σίγουρα πάντως δεν είναι και περίπτωση που ενθουσιάζει τον κόσμο. Με τέτοια λαχεία (και τόσο... ιδιαίτερο βιογραφικό) περιμένεις, ελπίζεις και εύχεσαι να προκύψει ένας δεύτερος Μπλάνκο. Δύσκολα πράγματα...

Η ενδεχόμενη τρίτη προσθήκη

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα αποκτηθεί και τρίτος ποδοσφαιριστής κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η λογική λέει πως όχι καθώς αν ισχύει ότι το μπάτζετ για τις συγκεκριμένες προσθήκες ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, πρόκειται για ποσό που περιορίζει τις επιλογές, ειδικά αν απαιτούνται χρήματα για ομάδες, ατζέντηδες κλπ. Αν η ΑΕΚ κινείται αποκλειστικά για την απόκτηση ελεύθερων παικτών κάτι γίνεται. Βέβαια ψάχνοντας μόνο ανάμεσα σε τέτοιους (ελεύθερους) περιορίζεις σημαντικά και τις επιλογές ποιότητας.

Αν γίνει και τρίτη κίνηση λογικά θα προέρχεται από την εγχώρια αγορά με τις περιπτώσεις των Μαρτίνεζ και Καλτσά να βρίσκονται στη σχετική λίστα ψηλότερα από τις υπόλοιπες. Υπό (οικονομικές) προϋποθέσεις, όμως, αφού η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να "παίξει" στα τρελά ποσά που ακούγονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Κυρίως για τον πρώτο.

Θεωρητικά η Ένωση δεν θα έλεγε όχι σε παίκτες που αγωνίζονται στα φτερά της επίθεσης, ειδικά αν παρατηρήσει κανείς ότι ο Μάρκος Ντούνης, δηλαδή η πρώτη εναλλακτική λύση στις συγκεκριμένες θέσεις, παίρνει λιγοστές ευκαιρίες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ