ΑΕΚ

Οι λόγοι που θα ονομαστεί… "Ρένα Δούρου"

Οι λόγοι που θα ονομαστεί… "Ρένα Δούρου"
Μελισσανίδης INTIME SPORTS

Διαβάστε το παρασκήνιο της συνάντησης των ανθρώπων της ΑΕΚ με την Περιφέρεια για το θέμα του γηπέδου. Η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, η συμφωνία περί "σύννομου" και το κονδύλι.

Στο άκουσμα της ατάκας « το νέο γήπεδο θα το ονομάσουμε Ρένα Δούρου», το πρώτο που σκέφτηκαν οι περισσότεροι, ήταν πως με τον δικό του «βιτριολικό» τρόπο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήθελε να καταδείξει πως η συνάντηση με την Περιφερειάρχη κατέληξε σε ναυάγιο. Κι όμως.

Ήταν ακριβώς το αντίθετο. Όπως άλλωστε διαβάσατε ήδη στο Sport24.gr, ήταν μια ατάκα που ο Μελισσανίδης είπε πρώτα στην ίδια την Ρένα Δούρου.

Πιθανότατα ως επισφράγισμα της ικανοποίησης των ανθρώπων της ΑΕΚ από την εξέλιξη αυτής της συνάντησης. Μιας συνάντησης για το αποτέλεσμα της οποίας ουδείς στο στρατόπεδο της Ένωσης πανηγυρίζει, αλλά που πήγε πολύ καλά. Ίσως και καλύτερα απ’ όσο θα περίμεναν.

Άρση… επιφυλακτικότητας

Είναι αλήθεια πως στην ΑΕΚ ακόμα και όταν έστελναν την επιστολή με την οποία ζητούσαν την συνάντηση με την Ρένα Δούρου, διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους, ως προς την στάση που θα κρατούσε η Περιφερειάρχης. Άλλωστε από την εκλογή της μέχρι και τώρα, δεν είχε υπάρξει καμία επαφή. Τουλάχιστον όχι εκ του σύνεγγυς. Και το πρώτο θετικό μήνυμα που έφτασε στην ΑΕΚ, ήταν η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για την συνάντηση. Ακολούθησαν όμως και άλλα και σημαντικότερα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Συνεννόηση και συνεργασία

Η Περιφερειακή αρχή έδειξε διάθεση και συνεννόησης και συνεργασίας. Κάτι που είναι σημαντικό για την ΑΕΚ, αφενός διότι είναι απαραίτητο για να προχωρήσει το έργο, αφετέρου διότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο στη Δημοτική αρχή. Υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά της Περιφέρειας και για τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή για το έργο του νέου γηπέδου, αλλά και προκειμένου να συσταθεί (όπως και θα γίνει) μια ομάδα εργασίας για καλύτερη συνεργασία στην πορεία. Άλλωστε η συζήτηση μπήκε ακόμα και σε τεχνικές λεπτομέρειες και του έργου αυτού καθ' αυτού, όσο το παράπλευρων έργων όπως οι υπογειοποιήσεις.

Συμφωνία περί «σύννομου»

Από την Περιφερειάρχη εκφράστηκε και στους ανθρώπους της ΑΕΚ, εκείνο που διατυπώθηκε και στην ανακοίνωση, σχετικά με την αναγκαιότητα να είναι το έργο του γηπέδου σύννομο και συμβατό με τους περιβαλλοντικούς κανόνες. Κάτι που βρίσκει απολύτως σύμφωνη την πλευρά της ΑΕΚ. Άλλωστε εκείνο που μετέφερε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, είναι πως βασική αρχή ευθύς εξ αρχής, είναι να κινηθούν απολύτως σ’ αυτό το πλαίσιο. Γι αυτό εξάλλου το έργο έχει και νόμο, και απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και υπέρ όλες τις καίριες εισηγήσεις στην περιβαλλοντική μελέτη.

Το κονδύλι

Ως προς το κονδύλι των 20 εκατομμυρίων, αξιολογείται επίσης ως θετικό, το γεγονός πως δεν έπεσε στο τραπέζι της συνάντησης. Και αυτό διότι πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη και ένα κονδύλι εγκεκριμένο από την Περιφέρεια. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που θα πρέπει να συζητηθεί επ’ αυτού. Ως εκ τούτου, αν έμπαινε ξανά στην κουβέντα, μόνο αρνητικό θα ήταν ως εξέλιξη.

Η συνέχεια

Με λίγα λόγια στην ΑΕΚ έμειναν ικανοποιημένοι και από τον τρόπο που κύλησε η συνάντηση και από την στάση της Ρένας Δούρου. Άλλωστε και τόσο το γεγονός πως ο Μελισσανίδης έλεγε στο περιβάλλον του πως « θα προχωρήσουμε σ’ όλα», όσο η απόφαση για σύσταση ομάδας εργασίας για συνεννόηση με την Περιφέρεια, φανερώνουν πως έχουν μπει οι βάσεις για μια αγαστή συνεργασία.

Από την Περιφέρεια στο ΥΠΑΠΕΝ

Οι συναντήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ και της Δικέφαλος 1924 με θεσμικούς φορείς που είναι εμπλεκόμενοι με το έργο της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν σταματούν στην χθεσινή (13/10) συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής. Σειρά παίρνει αύριο (15/10) το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα αυτή την φορά θα πρόκειται για μια τριμερή συνάντηση και ως εκ τούτου επίσης εξόχως σημαντική.

Εκτός από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη, οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που επί της ουσίας θα γίνει για πρώτη φορά. Μάλιστα στην αυριανή συνάντηση, η ώρα της οποίας ακόμα δεν έχει οριστεί, η ΑΕΚ θα προσέλθει ακριβώς με την ίδια «σύνθεση», που πήγε και στη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ