ΑΕΚ

Οι λόγοι που η ΑΕΚ κατέληξε στον Μπογέ

Carlos Andres Sanchez of Argentina's River Plate, left, celebrates with teammate Lucas Boye after scoring against Paraguay's Libertad during a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Oct. 16, 2014. (AP Photo/Jorge Saenz)
Carlos Andres Sanchez of Argentina's River Plate, left, celebrates with teammate Lucas Boye after scoring against Paraguay's Libertad during a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Oct. 16, 2014. (AP Photo/Jorge Saenz) AP PHOTO/JORGE SAENZ

Η ΑΕΚ κατέληξε στον Μπογέ για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης και το Sport24.gr αναλύει τους λόγους και τις αγωνιστικές σκέψεις.

Φαίνεται πως στην ΑΕΚ ήταν σχεδόν… γραφτό να ενισχύσει φέτος την γραμμή κρούσης της, με παίκτη από την Αργεντινή και μάλιστα σε νεαρή ηλικία. Κι επειδή προφανώς στα μεταγραφικά δεν χωράνε μεταφυσικά, είναι προφανές πως η Ένωση είχε συγκεκριμένο μοντέλο αναζήτησης στο μυαλό της. Εξ ου και μετά το ναυάγιο με τον Πόνσε, πήγε κατευθείαν στην περίπτωση του Λούκας Μπογέ, η οποία έχει πολλές ομοιότητες.

Πώς όμως η ΑΕΚ κατέληξε στον Αργεντινό επιθετικό; Είναι παίκτης που ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν από το Κίελτσε σε βίντεο, ακόμα και πριν ναυαγήσει οριστικά η υπόθεση του Πόνσε. Κι είχαν μελετήσει προσεκτικά τον Μπογέ και μάλιστα σε παιχνίδια με υψηλό δείκτη δυσκολίας. Τον "ξετίναξαν" τον Αργεντινό, μέχρι να καταλήξουν πως είναι ο παίκτης που κάνει στην ΑΕΚ.Το Sport24.gr αναλύει τους λόγους και τις αγωνιστικές σκέψεις.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ

Το αγωνιστικό προφίλ που έχει ο Μπογέ, ταιριάζει σ’ αυτό που είχε στο μυαλό του ο Ουζουνίδης για τη γραμμή κρούσης. Είναι ένας τεχνίτης ποδοσφαιριστής, που μπορεί να κινείται εκτός περιοχής και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει σε φάση στο ένας εναντίον ενός. Επίσης, ο Μπογέ είναι ένας παίκτης δυνατός, που είναι δύσκολο να του πάρει ο αντίπαλος την μπάλα. Κάτι που το ήθελε ο Ουζουνίδης.

ΚΥΡΙΩΣ ΑΚΡΑΙΟΣ

Το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ έχει παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά την πορεία του Μπόγε από την Ρίβερ Πλέιτ και την Νιούελς Ολ Μποις, μεχρι και την Τορίνο και την Θέλτα. Ο Αργεντινός δεν είναι ένας φορ περιοχής. Αυτό δηλαδή που οι Άγγλοι λένε "fox on the box". Όμως γι αυτό τον ρόλο, ο Ουζουνίδης προορίζει τον Γιώργο Γιακουμάκη. Σ’ αυτόν ποντάρει, όταν θα χρειάζεται ένα βαρύ φορ.

Ο Μπογέ είναι ένας περιφερειακός επιθετικός. Μάλιστα στη Θέλτα κυρίως αλλά και σ’ αρκετά ματς στην Τορίνο, έπαιζε περισσότερο στα άκρα της επίθεσης. Βεβαίως έχει τη δυνατότητα να παίξει και επιθετικός, δίπλα στον Μάρκο Λιβάγια. Προφανώς ο Ουζουνίδης θα περιμένει να δει πρώτα τον Μπογέ στις προπονήσεις, για να αποφασίσει για τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Και ανάλογα με την απόφαση, θα γίνει και η επόμενη μεταγραφική κίνηση. Είτε στα άκρα, είτε στην κορυφή.

ΤΟ "ΜΟΝΤΕΛΟ" ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Προφανώς και δεν είναι διόλου συμπτωματικό το γεγονός πως η ΑΕΚ όταν ναυάγησε ο δανεισμός του 21χρονου Πόνσε από την Ρόμα, πήγε και είναι κοντά σε συμφωνία με τον 22χρονο Μπογέ από την Τορίνο. Στην Ένωση ήθελε να κάνουν μια κίνηση που και θα είναι σημαντική και θα ενισχύσει την ομάδα, αλλά και θα συνιστά επένδυση. Μάλιστα στην περίπτωση του Μπογέ, η ΑΕΚ επιδιώκει ένα μοντέλο ανάλογο με του Λιβάγια. Δηλαδή δανεισμό, με οψιόν και συμφωνία κατόπιν για ελεύθερη αγορά.

Photo Credits: AP Photo/Jorge Saenz

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ