ΑΕΚ

Οι Λιβάγια και Αραούχο έχουν "στοιχειώσει" τον Χέμεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του Σέρχιο Αραούχο και του Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ, συγκριτικά με τους αριθμούς των επιθετικών της Λας Πάλμας, τρελαίνουν τον Πάκο Χέμεθ.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε δυο εξαιρετικά σημαντικές συγκυρίες, για να κάνει δυο μεταγραφές κλειδί για την εφετινή της πορεία. Ο Μάρκο Λιβάγια δεν αισθανόταν καλά στην Λας Πάλμας και η Ένωση του προσέφερε την προοπτική μιας ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα και παίζει στην Ευρώπη, ενώ ο Σέρχιο Αραούχο είχε στο μυαλό του από την πρώτη μέρα που γύρισε στην Ισπανία πως ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι έβαλε η ΑΕΚ στην μηχανή της όχι απλώς δυο εξαιρετικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και τους δυο πρώτους σκόρερ της στο πρωτάθλημα. Όσο για την Λας Πάλμας, το περασμένο καλοκαίρι με μεταγραφές ηχηρές τύπου Καλέρι, θεωρούσε πως δεν είχε ανάγκη ούτε τον Λιβάγια, ούτε και τον Αραούχο. Όμως τώρα, οκτώ μήνες, οι αριθμοί των δυο επιθετικών δικαιώνουν την ΑΕΚ και… μελαγχολούν τους Ισπανούς.

Ο Πάκο Χέμεθ, μόλις πριν από δυο ημέρες, σε τηλεοπτική του εμφάνιση παραδέχθηκε πως αν είχε την δυνατότητα, θα έπαιρνε τώρα πίσω και τον Λιβάγια και τον Αραούχο. Άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός της Λας Πάλμας, όταν βλέπει όσα κάνουν οι δυο παίκτες στην ΑΕΚ και τα συγκρίνει μ’ αυτά των επιθετικών που έχει στη διάθεση του, το πιθανότερο είναι πως… κλαίει γοερά.

Βλέπετε, ο Λιβάγια και ο Αραούχο, έχουν πετύχει από οκτώ γκολ, μόνο στο πρωτάθλημα. Ο ένας εκ των δυο μόνο, έχει σκοράρει όσα τέρματα έχουν πετύχει μαζί όλοι οι επιθετικοί που έχει αυτή την στιγμή ο Χέμεθ στο ρόστερ της Λας Πάλμας. Ο Καλέρι, που ήταν η σούπερ καλοκαιρινή μεταγραφή, είναι ο πρώτος σκόρερ και έχει πετύχει μόλις 7 γκολ σε 28 ματς. Τα τέσσερα με πέναλτι.

Αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Ο Πέδρο Τάνα σε 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Ο Εσέκιελ που αποκτήθηκε τον Γενάρη, έχει παίξει μόλις δυο ματς και δεν έχει σκοράρει, ενώ ο Ετέμπο, που επίσης αποκτήθηκε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο και παίζει περίπου στη θέση του Λιβάγια, σε επτά ματς πρωταθλήματος, ακόμα δεν έχει σκοράρει. Όσο για τον Εμενίκε, όχι απλώς δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά ακόμα τον περιμένει ο Χέμεθ να χάσει… κιλά.

ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ, "ΣΥΜΜΑΧΟΣ" ΤΗΣ ΑΕΚ

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, όσο κι να το ήθελε ο Πάκο Χέμεθ, δεν θα μπορούσε να πάρει πίσω ούτε τον Λιβάγια, ούτε τον Αραούχο. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έχει παραπέμψει την επιθυμία του για τους δυο παίκτες, στο καλοκαίρι. Άλλωστε ξέρει πως αμφότεροι αγωνίζονται στην ΑΕΚ με την μορφή δανεισμού. Εκείνο που ενδεχομένως δεν ξέρει, είναι πως για την περίπτωση του Λιβάγια, στην Ένωση έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς, ενώ για τον Αραούχο, διαβάσατε όλα τα δεδομένα στο ρεπορτάζ του Sport24.gr και του Βαγγέλη Αρναούτογλου. Και φυσικά υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος.

Το μέλλον της Λας Πάλμας είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Η… αφλογιστία των επιθετικών, μεταξύ άλλων αγωνιστικών δεινών, είναι αυτή που έχει οδηγήσει την ισπανική ομάδα βαθιά στη ζώνη του υποβιβασμού. Απέχει έξι ολόκληρους βαθμούς από τη Λεβάντε, που είναι η τελευταία ομάδα που σώζεται. Και απομένουν εννέα αγωνιστικές. Αν η Λας Πάλμας υποβιβαστεί, τότε κάθε συζήτηση για επιστροφή των δανεικών, μπαίνει σε μια εντελώς άλλη βάση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ