ΑΕΚ

Οι καλοί "οιωνοί" και τα "αγκάθια" για Πογέτ-ΑΕΚ

Οι καλοί "οιωνοί" και τα "αγκάθια" για Πογέτ-ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν τη καθοριστική συζήτηση για το μέλλον της συνεργασίας του Γκουστάβο Πογέτ με την ΑΕΚ, το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα. Ποιοι οι καλοί "οιωνοί" και ποια τα "αγκάθια".

Από την στιγμή που τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Γκουστάβο Πογέτ δείχνουν πρόθεση να μην περιμένουν μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάρουν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της συνεργασίας τους, είναι θέμα χρόνου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Άλλωστε όπως έχετε διαβάσει ήδη από τοSport24.gr, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες. Είναι πολύ πιθανό ακόμα και απ’ αυτή την μια συνάντηση, να προκύψει οριστικό αποτέλεσμα για το μέλλον του Πογέτ στην ΑΕΚ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεδομένα θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις. Και λίγο πριν οι δυο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι, τοSport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα.

Οι καλοί "οιωνοί"

Το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα, για την παραμονή του Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, είναι πως η συζήτηση θα ξεκινήσει από την θετική προδιάθεση και των δυο πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Ένωση έχουν εκτιμήσει την δουλειά που έχει που έχει κάνει ο Ουρουγουανός τεχνικός, έχουν πειστεί για τις δυνατότητες του και θέλουν να του εμπιστευτούν τις τύχες της ομάδας. Και μάλιστα στην ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι να βάλουν άμεσα στο τραπέζι την υπογραφή του νέου συμβολαίου. Δείγμα των προθέσεων τους. Από την άλλη μεριά και ο Πογέτ έχει εκφράσει δημοσίως και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, την επιθυμία του να παραμείνει. Έχει μιλήσει για «πολλές πιθανότητες». Ενώ μια τέτοια πρόθεση ψυχανεμίζονται και όσοι συναναστρέφονται τον Πογέτ καθημερινά στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Άλλωστε ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει «δεθεί» με την ομάδα και δεν το κρύβει. Ενώ είναι και πολύ ευχαριστημένος από την ζωή του στην Αθήνα. Λέει και ξαναλέει για το πόσο πολύ απολαμβάνει τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.

Οι καλοί "οιωνοί" και τα "αγκάθια" για Πογέτ-ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλός "οιωνός" είναι και το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει να προσφέρει στον Πογέτ μια ευρωπαϊκή πρόκληση. Είτε μέσω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, προκριματικών και κατόπιν ακόμα και ομίλων, ο Ουρουγουανός θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κάτι που του έλειπε μέχρι τώρα.

Επίσης καλός οιωνός για τις προθέσεις και των δυο πλευρών, είναι πως έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους, ήδη εδώ και κάποιες εβδομάδες. Κάτι που πριν από δυο μήνες και δυο πλευρές θεωρούν πως αδιανόητο και παρέπεμπαν για τέτοιους είδους συζητήσεις, στο φινάλε της σεζόν.

Τέλος, ως καλός οιωνός θεωρείται και το γεγονός πως Μελισσανίδης και Πογέτ έχουν ήδη αρχίσει να συνομιλούν απευθείας. Και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας.

Τα "αγκάθια"

Προφανώς και η συμφωνία για την παραμονή του Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν θα είναι μια τυπική διαδικασία. Έχει τα «αγκάθια» της. Πρώτο «αγκάθι» σε τέτοιες συζητήσεις είναι το οικονομικό. Στην προκειμένη περίπτωση, όχι τόσο ως προς τους όρους στο νέο συμβόλαιο του Πογέτ και των συνεργατών του. Άλλωστε και ο ίδιος έχει πει πολλές φορές, πως αν κυνηγούσε τα πολλά λεφτά, θα είχε επιλέξει ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Κίνας. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει το ύψος του "μπάτζετ" της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Είναι δεδομένο πως ο Πογέτ επ’ αυτού θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, με βάση τις οποίες η ομάδα θα γίνει απολύτως ανταγωνιστική, ως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή ενδεχομένως θα είναι και η πιο περίπλοκη κουβέντα, όταν οι δυο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι. Και φυσικά η έκβαση της, θα είναι πιθανότατα το κλειδί για την συμφωνία.

Οι καλοί "οιωνοί" και τα "αγκάθια" για Πογέτ-ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το δεύτερο "αγκάθι"δεν αφορά επί της ουσίας την ΑΕΚ. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Ο Πογέτ έχει δει πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα περισσότερα πρωτόγνωρα. Έχει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα διορθωθούν οι παθογένειες ή θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Πάντως από την ΑΕΚ το μόνο που μπορούν να αντιτάξουν σ’ αυτές τις επιφυλάξεις, είναι τις πρωτοβουλίες που παίρνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το τρίτο "αγκάθι" και ίσως μικρότερο, είναι οι… σειρήνες απ’ άλλες ομάδες, που ηχούν στα αφτιά του Πογέτ. Οι Ισπανοί γράφουν για την Βαλένθια, οι Γάλλοι για την Μπορντό και οι Άγγλοι δεν σταματούν να έχουν το όνομα του Ουρουγουανού τεχνικού στην επικαιρότητα κάθε φορά τίθεται θέμα αναζήτησης προπονητή από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Θεωρητικά αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» για το μέλλον του Πογέτ στην ΑΕΚ. Είναι ισως το μικρότερο, διότι από την στιγμή που ο Ουρουγουανός έχει βάλει ως προτεραιότητα την παραμονή του, θα ανοίξει τα αφτιά του στις σειρήνες μόνο αν κάτι πάει στραβά στις συζητήσεις που θα γίνουν τώρα.

Photo credit: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ