ΑΕΚ

Οι Διόσκουροι της ΑΕΚ μιλούν για την Ένωση

Οι Διόσκουροι της ΑΕΚ μιλούν για την Ένωση
INTIME SPORTS

Οι Βαγγέλης Πλατέλλας και Δημήτρης Ανάκογλου μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου στην Πολωνία για την έως τώρα πορεία της προετοιμασίας της ΑΕΚ, την ήττα και το "καμπανάκι" από την Ανόρθωση αλλά και την μεταξύ τους φιλία.

Είναι αχώριστοι φίλοι, παρόλο πριν φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στη ζωή τους. Έζησαν μαζί βήμα προς βήμα, όλη την περιπέτεια της ΑΕΚ από τα χωράφια της Γ’ εθνικής και τις περίεργες έδρες τηςFootballLeague, μέχρι και την επιστροφή στηSuperleague. Τώρα μοιράζονται το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Δικεφάλου. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Δημήτρης Ανάκογλου, είναι οι Διόσκουροι της ΑΕΚ. Και ίσως οι πλέον αρμόδιοι για να μιλήσουν για όλη την πορεία του Δικεφάλου από την πτώση μέχρι και την επιστροφή, αλλά και για την επόμενη μέρα.

-Είστε από τα παιδιά που ζήσατε από την αρχή αυτά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα και παραμείνατε στο ρόστερ. Πως το ζήσατε όλο αυτό και τι περιμένετε από τη νέα χρονιά;

Ανάκογλου: " Ήμουν στην ομάδα από όταν πέσαμε κατηγορία. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση για όλους αλλά έγινε καλός προγραμματισμός, ήρθαν παιδιά να βοηθήσουν την ομάδα και όλα κύλησαν ομαλά. Περάσαμε δύο δύσκολες κατηγορίες και με πολλή δουλειά πετύχαμε τον στόχο μας και τα καταφέραμε, φτάνοντας εδώ που έπρεπε. Τώρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτό".

Πλατέλλας: "Όπως είπε και ο Δημήτρης ήταν δύο δύσκολα χρόνια αλλά τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά δουλέψαμε, παλέψαμε και μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις. Είμαστε εδώ και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Η νέα χρονιά θα είναι διαφορετική. Οι αντίπαλοι πιο δύσκολοι, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις".

-Τι είναι αυτό που κρατάει η ΑΕΚ από αυτές τις κατηγορίες;

Ανάκογλου: "Αυτό που μας έχει πει και ο προπονητής μας είναι πως χωρίς δουλειά, τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί. Κρατάμε αυτό, τις εμπειρίες που πήραμε από αυτές τις κατηγορίες και συνεχίζουμε".

Πλατέλλας: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν και γιατί φτάσαμε εκεί. Εμείς κάναμε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε και φέραμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει. Τώρα ξεκινά ένας καινούργιος κύκλος και είμαστε αισιόδοξοι να τα καταφέρουμε ξανά και να πάνε όλα καλά".

-Πως εξηγείτε την κακή εικόνα της ομάδας με την Ανόρθωση;

Ανάκογλου: "Τα φιλικά είναι για να βγαίνουν συμπεράσματα. Σε άλλα παιχνίδια είμαστε καλοί, σε άλλα όχι. Σημασία έχει να κάνουμε ο καθένας την αυτοκριτική του, να δούμε γιατί δεν ήμασταν καλοί και να δουλέψουμε. Για αυτό γίνονται και τα φιλικά. Να δούμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε".

Πλατέλλας: "Πάντα στην περίοδο της προετοιμασίας υπάρχει κούραση, έχουμε δουλέψει πολύ και σκληρά, ούτε μας μας ευχαριστεί να είμαστε έτσι. Πρέπει να δούμε ο καθένας τι έκανε και τι δεν έκανε και να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει". ι

-Φέτος ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες ενώ ακούγεται πως θα γίνουν και άλλες προσθήκες. Πως το βιώνετε όλο αυτό;

Ανάκογλου: "Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι συνεχώς καλύτερος και να βελτιώνεσαι. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν και να είναι βασικά μέλη της ομάδας και εγώ θέλω να δουλέψω και να γίνω ακόμα καλύτερος, για να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ".

Πλατέλλας: "Ο ανταγωνισμός μπορεί μόνο να σε κάνει καλύτερο. Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες γύρω σου, ώστε να γίνεις και εσύ ακόμα καλύτερος. Δεν με αγχώνει αυτό, εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου και να είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας".

-Έχοντας δουλέψει ήδη τέσσερις εβδομάδες, πότε θεωρείτε πως η ΑΕΚ θα είναι στο 100% της ετοιμότητάς της;

Ανάκογλου: "Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. και στις προπονήσεις και στα φιλικά, για να δέσουμε μεταξύ μας και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν".

Πλατέλλας: "Η προετοιμασία γίνεται με στόχο να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και παράλληλα να είμαστε καλά σε όλη τη σεζόν. Έχουμε δουλέψει πολύ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ώστε να αποκτήσουμε την εικόνα που πρέπει και να έχουμε μια καλή χρονιά".

Οι Διόσκουροι της ΑΕΚ μιλούν για την Ένωση
INTIME SPORTS

-Που θα βάζατε τον πήχη για την ΑΕΚ τη σεζόν που ξεκινά;

Ανάκογλου: "Είναι λίγο περίεργη χρονιά φέτος, γιατί δύο χρόνια ήμασταν σε άλλες κατηγορίες. Ο κόσμος περιμένει η ομάδα να είναι ψηλά, αλλά δεν είναι σίγουρος για το αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Εμείς πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε".

Πλατέλλας: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει υψηλούς στόχους. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε στο γήπεδο, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και από εκεί και πέρα να δούμε που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε".

-Οι προσωπικοί σας στόχοι ποιοι είναι;

Ανάκογλου: "Στόχο έχω να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα. Όσο χρειαστεί και μπορώ, για να φτάσει η ΑΕΚ τους στόχους της. Οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μέσα από τους ομαδικούς και είμαι επικεντρωμένος σε αυτό".

Πλατέλλας: "Το σημαντικό είναι να βοηθάμε το σύνολο. Όλοι μας έχουμε όνειρα, όπως είναι η Εθνική. Ελπίζουμε να πάει καλά η ομάδα και περισσότερα παιδιά να αγωνιστούν στην Εθνική".

-Είστε δύο πολύ καλοί φίλοι και εκτός ομάδας. Αυτός σας βοηθάει και μέσα στο γήπεδο;

Ανάκογλου: "Αυτό βοηθάει πολύ. Το να υπάρχει καλό κλίμα και να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο είναι πολύ σημαντικό. Όλες αυτές τις μέρες που είμαστε μαζί θα μας κάνει να έρθουμε ακόμα πιο κοντά και να μάθουμε ο ένας τον άλλο".

Πλατέλλας: "Είναι σημαντικό να γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλο. Το πώς κινείται μέσα στο γήπεδο και πως λειτουργεί. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για φέτος".

-Πόσο διαφορετική και πόσο ίδια θα είναι η νέα ΑΕΚ;

Ανάκογλου: "Η φιλοσοφία του προπονητή δεν έχει αλλάξει. Από τη Γ εθνική χτίζουμε μια νοοτροπία νικητή και το δείξαμε αυτό. Ειδικά πέρυσι, που παίξαμε και με ομάδες από την Σούπερ Λιγκ. Εμείς που ήμαστε από τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να βοηθήσουμε και τα νέα παιδιά να μπουν σε αυτή τη λογική και να το κρατήσουμε αυτό και φέτος".

Πλατέλλας: "Κρατάμε την ίδια φιλοσοφία και αυτό θέλουμε και στα φιλικά. Γι’ αυτό και μας στεναχώρησε αυτό που έγινε απέναντι στην Ανόρθωση. Και τις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να το διορθώσουμε αυτό και να συνεχίσουμε όπως έχουμε πει και μπορούμε".

-Πώς είναι να είστε εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, αλλά και να φοράτε δύο τόσο «βαριά» νούμερα στη φανέλα, όπως είναι το 10 και το 11;

Ανάκογλου: "Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά. Έχει μεγάλη ιστορία και το να είσαι ανάμεσα στους αρχηγούς αυτής της ομάδας είναι πολύ σημαντικό. Εμείς έτυχε και είμαστε από τους πιο παλιούς, μαζί με τον Κορδέρο και είναι όμορφο, αλλά έχει και ευθύνες. Σε ότι έχει να κάνει με τη φανέλα, ξέρω ότι την έχουν φορέσει τεράστιοι παίκτες και εμείς πρέπει να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε τη δουλειά μας, για να έχουμε την εικόνα που πρέπει".

Πλατέλλας: "Είναι τιμή μου να φοράω το περιβραχιόνιο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Για το νούμερο τώρα στη φανέλα, είναι μεγάλη μου χαρά που το έχουν επιλέξει τόσο μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν και πιστεύω κάποια στιγμή να τους ανταμείψω με τις εμφανίσεις μου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ