ΑΕΚ

Οι δικλείδες του Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πρόκληση της νέας σεζόν για την ΑΕΚ είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό, για τους παίκτες που θα αποκτηθούν, θα πρέπει να είναι σίγουρος και σύμφωνος ο προπονητής, ώστε να αποφευχθούν νέοι... Τρίστασον.

Η τελική συζήτηση με τον Μανόλο Χιμένεθ για τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι σε εκκρεμότητα, όπως πολλά άλλα θέματα με τα οποία η διοίκηση θα ασχοληθεί επισταμένως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο.

Η επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη για την παραμονή του Ισπανού προπονητή είναι δεδομένη, άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τον τεχνικό που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια ανομβρίας.

Αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικά που από την πλευρά του προπονητή θα ξεκαθαριστεί, αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Από την οποία η γνώμη του Χιμένεθ απουσίαζε κατά την αντίστοιχη περίοδο του περυσινού καλοκαιριού. Για τον Ισπανό δεν τίθεται θέμα βέτο, όσον αφορά στους παίκτες θα αποκτηθούν. Εκείνος καταδεικνύει τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν και τις αποφάσεις λαμβάνει το αρμόδιο επιτελείο.

Σε αυτό που ο προπονητής θα επιμείνει ώστε να αποφευχθεί, είναι οι προσθήκες παικτών για τους οποίους ο ίδιος δεν θα είναι βέβαιος ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό του Τρίστασον, δεν υπάρχει. Εξαιτίας της επιλογής του οποίου, αλλά και της αστοχίας του περασμένου Γενάρη να βρεθεί ένας παίκτης για τη θέση, η ομάδα έμεινε χωρίς αριστερό εξτρέμ στη σεζόν που πήρε πρωτάθλημα!

Ο Χιμένεθ έμεινε απαθής στην απόκτησή του Ισλανδού, επιμένοντας τότε για τον συμπατριώτη του Ρομέρο. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ουδέποτε θα αποκτούσε τη διάθεση να χρησιμοποιήσει τον Τρίστασον, αφενός επειδή δεν πίστευε στις δυνατότητές του και αφετέρου διότι παρατηρούσε σε εκείνον πολύ σημαντικές τακτικές αδυναμίες.

Η ΑΕΚ, ομάδα που ούτως ή άλλως ακολουθεί σφιχτή οικονομική πολιτική, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα παίζουν. Γι αυτό και οι κινήσεις που θα γίνονται, θα πρέπει να έχουν τσεκαριστεί και από τον προπονητή, ώστε αφενός να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και αφετέρου να υπάρχει βεβαιότητα ότι οι ποδοσφαιρικές «επενδύσεις» της ομάδας, θα αξιοποιούνται από εκείνον. Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα, τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν τα λάθη και τις αστοχίες.

ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΦΟΡ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜ

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν φέτος και είχαν καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την παραμονή ή όχι των Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου, θα εξαρτηθεί ασφαλώς το ποιοι θα αποκτηθούν ώστε να καλύψουν τα μεγάλα κενά που θα δημιουργηθούν και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους ώστε να ταιριάξουν με τους βέβαιους παραμένοντες της μεσοεπιθετικής γραμμής (Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια, Γιακουμάκης και ο νεοαποκτηθείς Αλμπάνης).

Ήδη, στο αρχηγείο της ομάδας στο Μαρούσι, πέφτει πολλή μελέτη. Οι υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό και οι συνεργάτες τους, έχουν εστιάσει σε αριστερό εξτρέμ (δεν αποκτήθηκε τον Γενάρη παρά τις προσπάθειες που έγιναν), και φορ (καθώς η υπόθεση Αραούχο θεωρείται πολύ δύσκολη), ωστόσο ματιές ρίχνουν και για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, ώστε να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λάζαρου. Κοιτάζουν πάντως και για δυνατό χαφ με στοιχεία παραπλήσια του φευγάτου Γιόχανσον καθώς η υπόθεση Κονέ δεν είναι ξεκάθαρη, λόγω αδιάφορης έως σήμερα στάσης της Ουντινέζε.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Με προορισμό τη γερμανική πόλη πέταξε το πρωί της Κυριακής ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας ταξίδι αστραπή, καθώς τη Δευτέρα παρουσιάστηκε κανονικά στο αρχηγείο της ομάδας στο Μαρούσι.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο σκοπός του ταξιδιού του αφορούσε μεταγραφικό στόχο, ίσως συζήτηση για τον Γαλανόπουλο ή απλά μια επίσκεψη για προσωπικούς λόγους, καθώς έχει περάσει ως παίκτης από την Αϊντραχτ, έχει ζήσει για δύο χρόνια στη Φρανκφούρτη και έχει ακόμα εκεί δεσμούς και δικές του υποθέσεις.

Γενικά ο Τ.Δ. της ΑΕΚ ταξιδεύει συχνά incognito (όπως τότε για Ερνάνι) δίχως να ανοίγει τα χαρτιά του, ειδικά όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, για θέματα που αφορούν στην ομάδα.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ημέρα της κρίσης για Τσιγκρίνσκι
Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί στον τελικό
"Rising star" στο poll του Sport24.gr ο Γαλανόπουλος
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ