ΑΕΚ

Οι δέκα εντολές του Δέλλα στους παίκτες της ΑΕΚ

Οι δέκα εντολές του Δέλλα στους παίκτες της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις κυριότερες εντολές του Τραϊανού Δέλλα στους παίκτες της ΑΕΚ στην διάρκεια της προετοιμασίας και ενόψει της νέας σεζόν που έρχεται.

Επί της ουσίας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ εδώ στην Οπαλένιτσα, ολοκληρώνεται την Τρίτη (4/8). Παρόλο που οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα την Τετάρτη (5/8) έχουν το τελευταίο φιλικό και την Πέμπτη (6/8) επιστρέφουν στην Αθήνα, ο κύκλος της δουλειάς στις προπονήσεις, κλείνει την Τρίτη.

Η ΑΕΚ δούλεψε σκληρά στην Πολωνία, κυρίως με προπονήσεις πρωί και απόγευμα και έμφαση στην τακτική. Ο Δέλλας δεν σταματούσε ούτε λεπτό να καθοδηγεί τους ποδοσφαιριστές του. Και τοSport24 «μάζεψε» τις δέκα (κυριότερες) εντολές του «Τράι» για το παιχνίδι της νέας ΑΕΚ, όπως αυτές δόθηκαν στις προπονήσεις εδώ στην Οπαλένιτσα:

  1. "Αυτός που έχει την μπάλα, έχει και το πρόβλημα. Δώστε του στήριγμα, ανοίξτε του τον χώρο".
  2. "Αν δεν μπορούμε να βγούμε γρήγορα μπροστά, έχουμε υπομονή και κοιτάμε να βρούμε τους κατάλληλους χώρους για να πάμε μπροστά".
  3. "Η πιο εύκολη πάσα, είναι και η πιο δύσκολη. Παίξτε εκεί που βλέπετε".
  4. "Αν είμαστε στατικοί, δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να έχουμε συνεχή κίνηση. Χρειάζεται διάθεση και τρέξιμο, αν δεν το έχουμε αυτό, δεν έχουμε τίποτα".
  5. "Από την επίθεση στην άμυνα και από την άμυνα στην επίθεση, πρέπει να έχουμε γρήγορη σκέψη και γρήγορη κίνηση. Αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας".
  6. "Νόμος στις στημένες φάσεις. Αν δεν μπορεί να πάρει πρώτος μπάλα ο αμυνόμενος, πρέπει να φροντίσετε με κάθε τρόπο να μην μπορέσει να την πάρει ούτε ο επιτιθέμενος".
  7. "Όταν δεν μαρκάρουμε οργανωμένα, θα τρέχουμε σαν τρελοί. Θα νομίζουμε πως είναι περισσότεροι οι άλλοι, χωρίς να είναι".
  8. "Δεν πρέπει να δίνουμε χρόνο στον αντίπαλο. Αν του δώσουμε ένα δευτερόλεπτο, θα κάνει κάτι που δεν θέλουμε να κάνει".
  9. "Όλα μέσα στο γήπεδο και μέσα στο ματς έχουν σημασία. Ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια".
  10. "Σε μικρό χώρο πρέπει να αποφασίζουμε τι θα κάνουμε πριν έρθει η μπάλα στα πόδια μας. Όταν έρθει πια η μπάλα, είναι αργά".
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ