ΑΕΚ

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ: Το προφίλ της Σέλτικ και της Ρόζενμποργκ

The match ball sits on the pitch prior to the the semifinal first leg soccer match between FC Bayern Munich and Real Madrid at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 25, 2018. (AP Photo/Kerstin Joensson)
The match ball sits on the pitch prior to the the semifinal first leg soccer match between FC Bayern Munich and Real Madrid at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 25, 2018. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της Σέλτικ και τη Ρόζενμποργκ, των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο νικητής του ζευγαριού Σέλτικ-Ρόζενμποργκ θα είναι αντίπαλος της Πρωταθλήτριας Ελλάδας ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Champions League 2018-19. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 7 ή 8 Αυγούστου στην έδρα του αντιπάλου και η ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα στο ΟΑΚΑ. Οι αγώνες για τον β' προκριματικό γύρο, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου στη Γλασκώβη και την 1η Αυγούστου στο Τροντχάιμ.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις δύο πιθανούς αντιπάλους της ΑΕΚ μέσα από ένα σύντομο προφίλ τους.

ΣΕΛΤΙΚ, ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Πρόκειται για ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο κατακτά μόνιμα το πρωτάθλημα στην Σκωτία αφού ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κατακτήσει τα επτά τελευταία πρωταθλήματα, ενώ συνολικά μετρά περισσότερους από 100 τίτλους.

Προπονητής της είναι ο Μπρένταν Ρότζερς. Ο 45χρονος Βορειοϊρλανδός έχει πλούσιο βιογραφικό με αποκορύφωμα την τριετία του (2012-15) στον πάγκο της Λίβερπουλ. Από το 2016 κάθεται στον πάγκο της Σέλτικ δημιουργώντας ένα συμπαγές σύνολο. Από αυτό ξεχωρίζουν οι διεθνείς με την Εθνική ομάδα της Σκωτία όπως οι Γκρεγκ Γκόρντον (τερματοφύλακας), Σκοτ Μπράουν (μέσος), Κέιλουμ ΜακΓκρέγκορ (μέσος), Λι Γκρίφιθς (επιθετικός) ενώ έχει ξένους που κάνουν τη διαφορά.

Celtic's Moussa Dembele celebrates after scoring a penalty during the Champions League group C soccer match between Borussia Moenchengladbach and Celtic FC in Moenchengladbach, Germany, Tuesday, Nov. 1, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Celtic's Moussa Dembele celebrates after scoring a penalty during the Champions League group C soccer match between Borussia Moenchengladbach and Celtic FC in Moenchengladbach, Germany, Tuesday, Nov. 1, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP

* Ο Μούσα Ντεμπελέ κάνει τη διαφορά στην επίθεση της Σέλτικ

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του στόπερ της Εθνικής Σουηδίας, Μίκαελ Λούστινγκ, ο Βέλγος στόπερ, Ντέντρικ Μπογιατά και το ανερχόμενο αστέρι της Εθνικής Αυστραλίας, Τομ Ρόγκιτς. Εκείνοι όμως που πραγματικά κάνουν τη διαφορά είναι οι τρεις Γάλλοι της ομάδας. Ο λόγος για τους Μούσα Ντεμπελέ, Όντσον Έντουαρτ και Ολιβιέ Εντσαμ.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Η Σέλτικ έκανε υγιεινό περίπατο στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας δύο φορές με σκορ 3-0 της αδύναμης Αλασκέρτ από την Αρμενία.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Φέτος το καλοκαίρι έδωσε 9 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει από τη Παρί Σεν Ζερμέν τον 20χρονο επιθετικό Ομπσον Έντουαρντ. Ο Γάλλος φορ έπαιξε και πέρσι στη Σέλτικ με τη μορφή του δανεισμού και σε 29 συμμετοχές είχε 11 γκολ και τέσσερις ασίστ. Παράλληλα, απέκτησε ως ελεύθερο τον 26χρονο Σκωτσέζο τερματοφύλακα Σκοτ Μπέιν.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ, ΨΑΧΝΕΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Μπορεί να την έχουμε συνηθίσει να αγωνίζεται τις προηγούμενες δεκαετίες σχεδόν σε μόνιμη βάση στους ομίλους του Champions League, ωστόσο αυτό αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Η νορβηγική ομάδα είναι ένα μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.

Στον πάγκο της ομάδας καθόταν μέχρι πρότινος ο Κάρε Ίνγκεμπρίγκτσεν, ωστόσο η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ρόζενμποργκ στο νορβηγικό πρωτάθλημα ανάγκασαν τη διοίκηση να τον απομακρύνει. Ο Ολλανδός, Ρίνι Κούλεν αναμένεται να είναι ο προσωρινός προπονητής της ομάδας, αν και δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε αυτή ο Ινγκεμπρίγκτσεν.

Rosenborg's Nicklas Bendtner, center, celebrates with the teammates after scoring from penalty against Vardar, during the Europa League group L soccer match between Vardar and Rosenborg, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Thursday Dec. 7, 2017. (AP Photo/Boris Grdanoski)
Rosenborg's Nicklas Bendtner, center, celebrates with the teammates after scoring from penalty against Vardar, during the Europa League group L soccer match between Vardar and Rosenborg, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Thursday Dec. 7, 2017. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της σίγουρα το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Νίκλας Μπέντνερ. Ο Δανός επιθετικός είναι εκείνος που σηκώνει το βάρος της επίθεσης, ενώ ο έτερος που ξεχωρίζει είναι ο συμπατριώτης του Μάικ Γένσεν που αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου. Στην άμυνα η Ρόζενμποργκ στηρίζεται στους έμπειρους Αλεξάντερ Σόντερλουντ και Τόρε Ρεγκίνιουσεν.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Με την τελευταία στιγμή κατάφερε να αποκλείσει την άσημη Ισλανδική, Βαλούρ Ρέικιαβικ. Οι Ισλανοί επικράτησαν στο πρώτο ματς με 1-0 και στη ρεβάνς της Νορβηγίας η Ρόζενμποργκ χρειάστηκε μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκλας Μπέντνερ για να επιβληθεί με 3-1 και να πάρει εκείνη την πρόκριση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζαρί είναι λίγες και αφορούν κυρίως νεαρούς παίκτες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο 30χρονος επιθετικός Αλεξάντερ Σέντερλουντ από την Σέντ Ετιέν και ο 29χρονος στόπερ Έβεν Χόβλαντ που αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ