ΑΕΚ

Οι ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Η μεταγραφή του Βράνιες στην Άντερλεχτ ολοκληρώθηκε και ο Βόσνιος μπήκε στην εξάδα με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Ένωσης

Οι υπογραφές «έπεσαν», οι ανακοινώσεις έγιναν και ως εκ τούτου ο Όγκνιεν Βράνιες είναι πλέον και με τη… βούλα, ποδοσφαιριστής της Άντερλεχτ. Συνάμα ο Βόσνιος στόπερ, κέρδισε μια θέση και μάλιστα τη… δεύτερη, στην πεντάδα με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ. Μάλιστα διεκδίκησε και την «πρωτιά», αλλά την έχασε για περίπου 300χιλιάδες ευρώ. Και την κράτησε η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Τζένοα το καλοκαίρι του 2008. ΤοSport24παρουσιάζει την «χρυσή» πεντάδα των πωλήσεων που έχει κάνει η ΑΕΚ.

1. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Το καλοκαίρι του 2008 η Τζένοα ήταν η ομάδα που «διέγνωσε» το τεράστιο ταλέντο του Σωκράτη. Οι Ιταλοί έκαναν καλοκαιρινή προετοιμασία στην Αυστρία, σε απόσταση 200χιλιομέτρων απ’ εκεί που έκανε η ΑΕΚ το δεύτερο κομμάτι της δικής της προετοιμασίας. Άνθρωποι της Τζένοα είχαν επισκεφτεί τουλάχιστον τρεις φορές το ξενοδοχείο της Ένωσης, προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν την μεταγραφή του Παπασταθόπουλου, μ’ ένα ποσό που άγγιξε τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και ποσοστού μεταπώλησης.

2. ΌΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Όταν η Άντερλεχτ επανήλθε για τον Όγκνιεν Βράνιες, μετά το ναυάγιο της μεταγραφής τον περασμένο Γενάρη, η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να πέσει κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Και οι Βέλγοι με την… τρίτη προσφορά τους, κάλυψαν τις απαιτήσεις της Ένωσης. Μ’ ένα ποσό κοντά στα 3,2 εκατομμύρια, συν μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και ρήτρα για μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα.

3. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009, δεν είχε στο πλάνο της να παραχωρήσει τον Κυργιάκο. Όμως όταν έφτασε η πρόταση της Λίβερπουλ, ο αστικός μύθος λέει πως η ατάκα του παίκτη ήταν «ή με δίνετε ή σταματάω το ποδόσφαιρο». Και το μόνο που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ, ήταν να πείσει την Λίβερπουλ να ανέβει από τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ της αρχικής στα τρία εκατομμύρια.

4. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Το φλερτ με την ευρωπαϊκή προοπτική, είχε ξεκινήσει για τον Κατσουράνη από το καλοκαίρι του 2005. Τελικά αποφάσισε να παραμείνει στην ΑΕΚ και μάλιστα όταν ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της ομάδας στο Κόνιε, τον περίμενε και… τούρτα. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2006, είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για την μεταγραφή. Η Γκλάντμπαχ, η Εσπανιόλ και η Λεβάντε έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά η Μπενφίκα κινήθηκε πιο γρήγορα απ’ όλους. Και έκλεισε την μεταγραφή περίπου στα 2,8 εκατομμύρια συν τα έσοδα από ένα φιλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

5. ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ

Η ΑΕΚ ήδη από τη σεζόν 2010-11, είχε αρχίσει να βυθίζεται στο τέλμα των οικονομικών προβλημάτων. Και δεδομένα αδυνατούσε να κρατήσει έναν παίκτη σαν τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός φορ θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και να φύγει ελεύθερος. Ανανέωσε όμως το συμβόλαιο του, προκειμένου από την μεταγραφή του να μπουν λεφτά στα ταμεία της ΑΕΚ. Και μπήκε ένα σεβαστό ποσό, της τάξεως των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, από την Αλ Αϊν.

6. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ

Σε μια εποχή που ήταν σχεδόν απίθανο να πάρει Έλληνας παίκτης μεταγραφή στο εξωτερικό και απλησίαστο όνειρο να παίξει στη Ισπανία, η ΑΕΚ έκανε…dealμε την Σεβίλλη για τον Βασίλη Τσιάρτα. Η συμφωνία με τους Ανδαλουσιάνους για το δέκα το καλό, έκλεισε στα 500 εκατομμύρια δραχμές. Δηλαδή ένα ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ η ΑΕΚ θα έπαιρνε και τα έσοδα του φιλικού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ