ΑΕΚ

Οι 5 λόγοι που θέλει "διπλό"

Οι 5 λόγοι που θέλει "διπλό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά πέντε λόγους έχει η ΑΕΚ να θέλει οπωσδήποτε τη νίκη σήμερα (19.00) στη Λιβαδειά. Το Sport24.gr αναλύει.

Ακόμα και ένα απολύτως αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι να κληθεί να παίξει η ΑΕΚ, προφανώς και δεν δικαιούται αγωνιστικά να αδιαφορήσει. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ματς πρωταθλήματος που έχει την… αξία του. Και πολύ περισσότερο όταν το αποτέλεσμα, έχει την σημασία του, πέραν της βαθμολογίας.

Ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι αυτό που καλείται να δώσει σήμερα (17/4 - 19.00) η ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ένα ματς στο οποίο ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, για πέντε σοβαρούς λόγους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το «κλείδωμα» της 2 θέσης

Μπορεί στην έφεση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ να «πέσει» η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών. Όμως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, για να «κλειδώσει» η Ένωση την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, θα πρέπει να κερδίσει τον Λεβαδειακό. Προφανώς και για την ΑΕΚ πάντα ο στόχος είναι η πρωτιά και ο τίτλος. Ωστόσο με δεδομένο πως η φετινή ήταν η πρώτη σεζόν της επιστροφής μετά την τεράστια διετή περιπέτεια, ο τερματισμός στην δεύτερη θέση και μπροστά και από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, δεν είναι διόλου μικρή υπόθεση. Προφανώς και ουδείς στην ΑΕΚ θα πανηγυρίσει την 2 θέση. Αλλά από την άλλη μεριά, ειδικά για την φετινή μεταβατική σεζόν, αυτό το… πλασάρισμα, είναι σημαντικό.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Στην ΑΕΚ ήδη τα έκαναν… μαντάρα σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη και έχασαν την διαφορά που είχαν δημιουργήσει και ως εκ τούτου ένα ενδεχόμενο βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Και δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν και σήμερα βαθμούς στη Λιβαδειά και να κινδυνέψουν με τυχόν… καραμπόλες από τα άλλα αποτελέσματα, να βρεθούν με λιγότερους βαθμούς ή και δεύτεροι στην αφετηρία του μίνι έξτρα πρωταθλήματος.

Επιτέλους «διπλό»

Εδώ που έχει φτάσει η σεζόν, τα στατιστικά και οι αριθμοί έχουν πλέον μικρή σημασία. Ωστόσο η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη μακριά από την έδρα της. Πριν από ακριβώς τρεις μήνες, στις 17 Γενάρη, είχε κερδίσει για τελευταία φορά στα Γιάννενα τον ΠΑΣ. Και από τότε ακολούθησαν οι ήττες από τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό και οι ισοπαλίες με Ηρακλή, Αστέρα και Καλλονή. Μάλιστα σ’ αυτά τα πέντε ματς, η ΑΕΚ βρήκε μόλις μια φορά δίχτυα. Επομένως οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν σήμερα να ξορκίσουν αυτή την «κατάρα».

Ζήτημα… ψυχολογίας

Το κλίμα στην ΑΕΚ είχε αρχίσει να… στραβώνει μετά τα δυο συνεχόμενα στραβοπατήματα με Παναιτωλικό και Καλλονή. Κάπως… ίσιωσε με τη νίκη επί του Πανιώνιου και πολύ περισσότερο όταν επανήλθε η προοπτική κατάκτησης του κυπέλλου. Όμως ένα νέο στραβοπάτημα σήμερα στη Λιβαδειά, θα είναι ένα πισωγύρισμα. Και ειδικά πριν από τα κρίσιμα ματς για το κύπελλο και τα πλέι οφ. Ο Πογέτ ξέρει καλά πως για να φτιάξει και το κλίμα και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, απαιτούνται νίκες. Ακόμα και σ’ ένα παιχνίδι, όπως είναι το σημερινό στη Λιβαδειά. Άλλωστε από τέτοια ματς είχε προκύψει η βαριά ατμόσφαιρα.

Η αγωνιστική… φόρα

Την προηγούμενη Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο, η ΑΕΚ μετά από πολύ καιρό έδειχνε να «ρολάρει» και πάλι αγωνιστικά. Και ενόψει και των ημιτελικών του κυπέλλου και ενδεχομένως του τελικού, αλλά και των πλέι οφ, ο Πογέτ ξέρει πως η ομάδα θα πρέπει να ξαναβρεί τον αγωνιστικό ρυθμό της. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ως δια μαγείας. Γι αυτό και ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει από τους παίκτες του σήμερα στη Λιβαδεια να συνεχίσουν στον ρυθμό που πήραν από το ματς με τον Πανιώνιο και να πάνε με αγωνιστική… φόρα, καταρχήν στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ