ΑΕΚ

Οι 4 σφαίρες του "Χίτμαν"

Οι 4 σφαίρες του "Χίτμαν"

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις άμεσες αλλαγές που θα επιφέρει στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος η προσθήκη του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο χρόνος προσαρμογής και το ξεκίνημα της προεργασίας για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Το ακούσατε χθες (9/9) από τον υπογράφοντα στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 ότι η προεργασία για τη συνεργασία με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είχε γίνει τις παραμονές του πρώτου αγώνα με τη γαλλική Σεντ Ετιέν, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, όπως και την πλειονότητα των μεταγραφικών, ύστερα από την αδυναμία των τότε υπευθύνων να ανταποκριθούν επαρκώς.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε μια πρώτη εικόνα και ήταν εκείνος που ενημέρωσε για την περίπτωση του "Χίτμαν" την οποία ο εξωδιοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ανέλαβε προσωπικά κι αφού την ξεχώρισε από ένα σωρό άλλες που επίσης τον απασχόλησαν. Στον Μαϊστόροβιτς διαπίστωσε πολλά από όσα έψαχνε, κυρίως τη σοβαρότητα και τη σύγχρονη σκέψη που χαρακτήριζαν το λόγο του, αλλά και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για όλα όσα θα έπρεπε να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν, όταν ο Σουηδός πήρε το (λιγοστό) χρόνο που ζήτησε ώστε να παρουσιάσει ιδέες και σχέδιο.

Από σήμερα ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ένωσης αναλαμβάνει ένα πόστο το οποίο ο Λυμπερόπουλος άφησε γρήγορα λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων και τρόπων δράσης και ο Μιλοβάνοβιτς εξυπηρέτησε έχοντας επιτυχίες, αποτυχίες αλλά κυρίως μια εικόνα αφέλειας και προχειρότητας τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΕ. Θα χρειαστεί τον απαιτούμενο για όλους τους επαγγελματίες χρόνο προσαρμογής σε νέο περιβάλλον, ωστόσο ήδη γνωρίζει από που θα πιάσει τη δουλειά. Και άμεσα, από σήμερα κιόλας, θα προχωρήσει με τα ακόλουθα:

Αξιολόγηση του ρόστερ: Ο Μαϊστόροβιτς λαμβάνει υπερεξουσίες σε σχέση με τους προκατόχους του. Ναι μεν τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Μελισσανίδης, σαφώς ο Μπάγεβιτς θα καταθέτει την άποψή του, στο εξής όμως ο τεχνικός διευθυντής θα είναι... κανονικός τεχνικός διευθυντής. Με αυξημένες αρμοδιότητες, μεγαλύτερη ελευθερία αποφάσεων, περισσότερη εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις του. Η δουλειά του σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ θα διέπεται από συνεργασία, όχι όμως και από εξάρτηση των όσων θέλει ή δεν θέλει ο εκάσΤοτε προπονητής. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται, το διαπιστώσαμε πέρυσι σε υπερθετικό βαθμό.

Ο Μαϊστόροβιτς οφείλει να εξασφαλίζει το καλό του παρόντος αλλά κυρίως του κιτρινόμαυρου μέλλοντος. Γι αυτό και η δική του έκθεση στο ποιοι θα φεύγουν και θα έρχονται ώστε η ισχύς της ομάδας ολοένα και να αυξάνεται, θα είναι βαρύνουσα και καταλυτικής σημασίας, ειδικά στις υποθέσεις που θα δουλεύονται με σκεπτικό την ενίσχυση του ρόστερ με ταλαντούχους παίκτες στην αφετηρία της καριέρας τους.

Οργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ: Ο νυν κάτοχος της θέσης Αλεξ Ντε Μπαρτόλο θα παραμείνει επικεφαλής όταν τέτοιο υπάρξει, διότι επί της παρούσης τμήμα σκάουτινγκ δεν υφίσταται! Η συμβολή του Μαϊστόροβιτς στη δημιουργία και στελέχωσή του θα είναι ουσιαστική καθώς οι γνωριμίες που έχει στην Ευρώπη είναι πολύ περισσότερες, ενώ η ατζέντα του αναπτύσσεται διεθνώς χάρη και στην ικανότητά του να είναι άκρως επικοινωνιακός και να μιλά 7 γλώσσες. Μετράει επίσης ότι στις αναπτυσσόμενες αγορές είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμος από κάθε άλλον συνεργάτη του.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ γνωρίζει καλά που πρέπει να απευθυνθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας ικανός κύκλος συνεργασίας με ανθρώπους που εργάζονται και εδρεύουν στο εξωτερικό, σε χώρες που παράγουν πληθώρα ταλαντούχων παικτών, έχοντας την ικανότητα να τους εντοπίζουν εγκαίρως.

Επίπεδο συνεργασίας με τους παίκτες της ομάδας: Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια σε αποδυτήρια υψηλής ποιότητας και ισχυρών χαρακτήρων, ο Σουηδός θεωρεί απόλυτη ευθύνη του να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι προβληματίζει ή απασχολεί τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Σαφώς η εμπιστοσύνη αποκτάται μέσα από το σεβασμό και την κατανόηση και ο Μαϊστόροβιτς γνωρίζει ότι η ειλικρίνεια και η καθημερινή επαφή είναι οι πλέον απαιτητοί άξονες για εποικοδομητική συνεργασία.

Συνιστά επιθυμία αλλά και υποχρέωσή του, όπως ο ίδιος αντιμετωπίζει το ρόλο του, να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, ακόμα και να βοηθήσει την προώθησή τους σε άλλες ομάδες στην περίπτωση που δεν ταιριάζουν με την ΑΕΚ ή επιθυμούν αλλαγή περιβάλλοντος, με σκοπό αυτό να συμβεί αποφέροντας όφελος και στον παίκτη και στην ομάδα. Κοινώς θα είναι και φίλος και (εμπορικός) συνεργάτης, αναλόγως με το τι απαιτεί η κάθε στιγμή.

Στεγανά στις διαρροές: Με προτροπή και του ιδίου του Μελισσανίδη αλλά επειδή και ο ίδιος έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια από τον εύκολα συνεργάσιμο με τον Τύπο ποδοσφαιριστή σε έναν επαγγελματία που αντιμετωπίζει περισσότερο υποψιασμένα το ρόλο του, η δουλειά του θα γίνεται αθόρυβα και προσεκτικά. Οι πολλές διαρροές ονομάτων και μη επιτυχημένων μεταγραφικών αποστολών πρέπει να ελαχιστοποιηθούν διότι η εξακολουθούμενη αυτή κατάσταση των περασμένων ετών, σε αρκετές περιπτώσεις πλήγωσε το γόητρο και το πρεστίζ της ομάδας.

Τούτο συνεπάγεται ότι πολλές υποθέσεις θα τις χειρίζεται ως ένα σημείο και προτού ακόμα έχει προωθήσει τα ονόματα στους άμεσους συνεργάτες του, από μόνος του. Αφού θα είναι βέβαιος ότι υπάρχει το πρόσφορο έδαφος θα φέρνει το όνομα στο τραπέζι. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή του, η πορεία θα δείξει κατά πόσο είναι και μια κατάσταση εφικτή από τη στιγμή που σε κάθε μεταγραφική ιστορία, εμπλέκονται και οι συνήθως λαλίστατοι ατζέντηδες. Σε κάθε περίπτωση ο Μαϊστόροβιτς θα επιχειρήσει να μαζέψει το πράγμα όσο γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάγεβιτς και Μαϊστόροβιτς μέχρι αργά στα Σπάτα
Μαϊστόροβιτς: "Βαριά ευθύνη, μπορώ να τα καταφέρω"
Επίσημα νέος Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ ο Μαϊστόροβιτς
 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Σοκ στις ΗΠΑ: Επισπεύδουν εκτελέσεις ανθρώπων γιατί λήγει το δηλητήριο

Η πολιτεία του Αρκάνσας αποφάσισε να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες σε 11 μέρες πριν λήξει χημική ουσία στο κοκτέιλ που χρησιμοποιείται για την θανάτωσή τους

Μια μέρα στους δύο κόσμους του Λευτέρη Πανταζή

Ξεκινήσαμε από το Αιγάλεω και καταλήξαμε στη Βουλιαγμένη, ξεφυλλίζοντας το ψυχεδελικό σενάριο της ζωής του ΛΕ-ΠΑ.

Βίλες και εμπορικά καταστήματα στο Hilton της Αθήνας

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πρόκειται να αποκτήσει νέο πρόσωπο, σύμφωνα με τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, χωρίς να απαρνηθεί το ρόλο του

Twags: Τα καυτά κορίτσια των δισεκατομμυριούχων nerds

Δεν είναι εύκολο να μπεις στο club των Τech billionaires’ wives and girlfriends. Αλλά μετά αράζουν μέχρι και τα δισέγγονα σου.

Survivor: Το πάρτι αποκάλυψε την πλεκτάνη πίσω από την τελευταία ψηφοφορία

Το πάρτι της Ένωσης έβγαλε "λαβράκι". Γιατί η 'κλίκα' έσπασε τις ψήφους της σε Ντάνο και Κοκκινάκη στο τελευταίο συμβούλιο; Το 'θάψιμο' μισθοφόρου και Βαλαβάνη στον Σπαλιάρα

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24