ΑΕΚ

Οι 11αδάτοι του Χιμένεθ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τις επιλογές που έχει κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ για τις ενδεκάδες, στον έναν μήνα που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ.

Μπορεί έτσι κι αλλιώς ο χρόνος στην ΑΕΚ να είναι πάντα… πυκνός και να συμβαίνουν πολλά μέσα σε μικρό διάστημα. Όμως ο Μανόλο Χιμένεθ μόλις που έχει συμπληρώσει έναν μήνα στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Και έχει παίξει μόλις οκτώ παιχνίδια. Πέντε για το πρωτάθλημα και τρία για το Kύπελλο.

Ήδη ωστόσο έχει προλάβει να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα. Τόσο ως προς την αγωνιστική ταυτότητα, όσο και ως προς τις επιλογές του σε πρόσωπα για τη βασική ενδεκάδα. Και ο Χιμένεθ έχει δείξει στην πράξη, αυτό που λέει στους παίκτες του στα αποδυτήρια, πως τους υπολογίζει όλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε ένας από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δεν έχει ξεκινήσει βασικός και στα οκτώ παιχνίδια με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, ενώ και στο σημερινό (26/2) με την Λάρισα, ο Χιμένεθ ετοιμάζει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Επίσης ο Ισπανός τεχνικός έχει δείξει πως οι πιο σταθερές επιλογές του, είναι στους παίκτες που εμπλέκονται με την ανασταλτική λειτουργία και όχι με την επιθετική, έστω και αν στο σημερινό ματς θα υπάρξουν αλλαγές και στην αμυντική γραμμή. Το Sport24.gr αναλύει τις επιλογές που έχει κάνει ο Χιμένεθ για τις ενδεκάδες, στον έναν μήνα που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ "ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ"

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ έχει δώσει μεγάλο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία. Και την έχει βελτιώσει κατακόρυφα. Με τον Ισπανό στον πάγκο, η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ και έχει κρατήσει το μηδέν σε επτά από τα οκτώ ματς. Ρόλο σ’ αυτό, έχει παίξει και το γεγονός πως ο Χιμένεθ έχει σταθερές επιλογές, ως προς τους παίκτες που εμπλέκονται με την ανασταλτική λειτουργία.

Ο Βράνιες, ο Ντίντακ, ο Λαμπρόπουλος και ο Σιμόες, έχουν ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο. Και ο Γκάλο στα έξι. Ακολουθεί ο Κολοβέτσιος με τέσσερις συμμετοχές στην ενδεκάδα και από εκεί και πέρα ο Χιμένεθ έχει δώσει μια φορά θέση βασικού στον Μπακάκη, αλλά και μια στον Ντίας.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, ο Χιμένεθ έχει κάνει πολλές και διαφορετικές επιλογές, ανάλογα με τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών. Είναι ενδεικτικό πως εκτός από τον Μάνταλο, που έχει ξεκινήσει βασικός στα έξι από τα οκτώ ματς με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, όλοι οι υπόλοιποι μέσοι και επιθετικοί, εναλλάσσονται στο αρχικό σχήμα.

Ο Γιόχανσον, ο Αϊντάρεβιτς και ο Χριστοδουλόπουλος έχουν πέντε παρουσίες στην βασική ενδεκάδα, ενώ ο Πατίτο, ο Πέκχαρτ και ο Μπακασέτας έχουν τέσσερις και ο Βάργκας μόλις τρεις. Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ έχει τέσσερις παρουσίες στην βασική ενδεκάδα. Όμως δεν ήταν στο ρόστερ της ΑΕΚ από την αρχή που είχε αναλάβει ο Χιμένεθ. Από τότε που ήρθε στην Ένωση, ο Αραούχο έχει απουσιάσει από το βασικό σχήμα, μόνο από ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Να παραμείνουμε ταπεινοί"
Επιστροφή για Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα
Φάκελος Γιόχανσον
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ