ΜΙΛΑΝ

Μπερλουσκόνι: "Κανένα πρόβλημα με την καθυστέρηση των Κινέζων"

Μπερλουσκόνι: "Κανένα πρόβλημα με την καθυστέρηση των Κινέζων"
Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε ήρεμος μετά από τη νέα καθυστέρηση των Κινέζων να καταβάλουν τα ποσά της εξαγοράς της Μίλαν και τόνισε ότι η μεταβίβαση θα προχωρήσει κανονικά.

Αισιόδοξος ότι θα κλείσει με θετικό τρόπο η αγοραπωλησία της Μίλαν από το κινεζικό κονσόρτιουμ "Sino-Europe Sports", παρότι πέρασε η προθεσμία της 3ης Μαρτίου, που είχε θεσπιστεί από τον Δεκέμβριο του 2016, εμφανίστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το ποσό των 320.000.000 ευρώ που ακόμα οφείλουν οι Κινέζοι δεν κατατέθηκε στους λογαριασμούς της "Fininvest", της μητρικής εταιρίας των "ροσονέρι", με συνέπεια το πλάνο να απαιτεί και πέμπτη παράταση.

"Δεν θα έλεγα ότι οι Κινέζοι υποχωρούν. Μας ζήτησαν για ακόμα μία μικρή παράταση και δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό σε αυτό. Μιλάμε για μία οικονομική συναλλαγή που δεν είναι απλά σημαντική σε μέγεθος, αλλά και περίπλοκη λόγω της κινεζικής νομοθεσίας", δήλωσε αρχικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην "Il Tempo".

"Επιπροσθέτως, οι επενδυτές έχουν ήδη καταβάλλει σημαντικά ποσά για να αποδείξουν τη σοβαρότητα των προθέσεών τους. Αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τον όμιλο 'Fininvest', αλλά και για τους φιλάθλους της Μίλαν".

"Πάντα έλεγα ότι θα παραδώσω τον σύλλογο μόνο σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να εγγυηθούν τη δυνατότητα και την προθυμία να επενδύσουν στο να ξανακάνουν μεγάλη τη Μίλαν. Για μένα, το να αποχωριστώ τον σύλλογο είναι κάτι δύσκολο. Δεν ήταν επένδυση η αγορά, η ανάπτυξη, η καθοδήγησή του σε νίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά μία πράξη αγάπης".

"Οι φίλαθλοι είναι ψύχραιμοι. Εάν δεν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί, θα επιστρέψω δίχως δισταγμό. Αλλά πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί αυτό θα πρέπει να συμβεί", κατέληξε.

Οι Κινέζοι έχουν καταβάλλει ήδη 200.000.000 ευρώ σε τρεις δόσεις ως εγγύηση, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που χαλάσει το deal. Για την ολοκλήρωσή του, χρειάζεται να μεταφέρουν ακόμα 320.000.000 ευρώ στην Ιταλία, ενώ αναλαμβάνουν και 220.000.000 ευρώ σε μορφή χρεών και θα πρέπει να παρέχουν μεταγραφικό μπάτζετ 350.000.000 ευρώ στα πρώτα τρία χρόνια από τη στιγμή που θα αναλάβουν τα "ηνία".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ