ΑΕΚ

Όγκνιεν Βράνιες: Ο "καμικάζι" της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Οι τραυματισμοί που δεν πτοούν τον Βόσνιο αμυντικό, Όγκνιεν Βράνιες και ο τρόπος που δικαιώνει το παρατσούκλι που του έδωσαν οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ από την πρώτη μέρα στα Σπάτα.

Πολύ σωματώδης δεν είναι. Όμως δύσκολα θα βάλει κόντρα αντίπαλος μαζί του. Πολύ γρήγορος επίσης δεν είναι. Αλλά είναι λίγες οι διεκδικούμενες μπάλες, στις οποίες δεν φτάνει πρώτος. Ούτε πολύ ψηλός είναι. Στις μονομαχίες στον αέρα ωστόσο, είναι δύναμη.

Για την ακρίβεια ο Ογκιέν Βράνιες είναι δύναμη… γενικώς. «Καμικάζι» τον είχαν χαρακτηρίσει οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, από την πρώτη του μέρα στα Σπάτα. Και η αλήθεια είναι πως ο Βόσνιος στόπερ δικαιώνει σε κάθε ευκαιρία τον χαρακτηρισμό. Από τον τρόπο που αγωνίζεται στα ματς και ήδη έχει προλάβει να «γράψει» ίδιο αριθμό επεμβάσεων με τον Λαμπρόπουλο, παρόλο που έχει παίξει σε λιγότερα από τα μισά ματς. Μέχρι και την διαχείριση στους τραυματισμούς. Ο Βράνιες έχει πως ενοχλήσεις και… αιματώματα δεν τον κρατούν ούτε εκτός προπονήσεων, ούτε πολύ περισσότερο εκτός παιχνιδιών.

Χτυπάει, πονάει και… συνεχίζει απτόητος

Υπό κανονικές συνθήκες ο Βράνιες θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί ήδη από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς της Νέας Σμύρνης και να δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει να είναι έτοιμος για το αυριανό (12/3) ματς με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο Βόσνιος είναι… καμικάζι και τα έκανε όλα διαφορετικά. Ο Βράνιες συνέχισε κανονικά να παίζει στο ματς με τον Πανιώνιο, παρόλο που είχε αιμάτωμα στο πόδι. Και όχι μόνο έμεινε μέχρι τέλους στο γήπεδο, αλλά έκανε τουλάχιστον τρεις σωτήριες επεμβάσεις σώζοντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Από την επόμενη του ματς της Νέας Σμύρνης μέχρι και την Πέμπτη (9/3), ο Βράνιες έκανε μόνο θεραπείες για να υποχωρήσει το αιμάτωμα. Όμως δεν το συζητούσε καν το ενδεχόμενο να χάσει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Και ήδη από χθες (10/3) επέστρεψε στις προπονήσεις και αν σήμερα(11/3) δεν συμβεί κάτι… δραματικό, θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Βράνιες κτυπάει και συνεχίζει σε ματς. Ούτε η πρώτη φορά που επιστρέφει σε χρόνο… μηδέν από τραυματισμό στις προπονήσεις. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πάλι είχε αισθανθεί ενοχλήσεις μετά από μια δυνατή μονομαχία. Και υπήρχαν στιγμές που δυσκολευόταν να πατήσει καλά το πόδι του. Έμεινε όμως στο γήπεδο μέχρι τέλους. Ενώ στην συνέχεια κρατήθηκε μόλις δυο μέρες μακριά από τις προπονήσεις για να κάνει θεραπεία. Και κατόπιν επέστρεψε δριμύτερος.

Η "αχίλλειος πτέρνα"

Ο Βράνιες έχει κερδίσει τους πάντες και κυρίως τους οπαδούς της ΑΕΚ με τον δυναμισμό του. Με το μάτι που… γυαλίζει μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως παίζοντας ως… καμικάζι, ο Βόσνιος στόπερ έχει και κόστος. Η Αχίλλειος Πτέρνα του Βράνιες, είναι οι κάρτες.

Ο Βόσνιος αμυντικός αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έχασε λόγω τιμωρίας το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ έχει ήδη προλάβει να συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα χρειαστεί να εκτίσει μια αγωνιστική ποινής, στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μάλιστα, μόλις σε οκτώ ματς πρωταθλήματος, είναι πρώτος παίκτης της ΑΕΚ σε κίτρινες. Μαζί με τον Μάνταλο, που όμως έχει παίξει 21 ματς.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Δεν συμβιβαζόμαστε με ισοπαλία"
Προπονήθηκε ο Βράνιες
Ακούνε Παπαπέτρου και "τρέχουν" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ