ΑΕΚ

Ο Μπάγεβιτς στην 5η αποστολή του

Ο Μπάγεβιτς στην 5η αποστολή του
INTIME SPORTS

Ο πρώην προπονητής και νυν επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, βρίσκεται στην αφετηρία μίας πρωτόγνωρης για εκείνον αποστολής, με την εντολή του Μελισσανίδη να οδηγήσει την ΑΕΚ ξανά στη Γη της Επαγγελίας.

Από το 1977, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή της ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής και με τον κολακευτικό χαρακτηρισμό «ο πρίγκιπας του Νερέτβα» να τον συνοδεύει, συμπληρώνονται αισίως 37 χρόνια. Στο διάστημα αυτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αγαπήθηκε, μισήθηκε, δίχασε και ένωσε όσο κανένα άλλο πρόσωπο στην ιστορία της Ένωσης.

Επί της ουσίας, ουδέποτε αποσπάστηκε από την κιτρινόμαυρη καθημερινότητα καθώς η συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του δεν σταμάτησε να απασχολεί τους φίλους της ομάδας ακόμη και όταν εκείνος απουσίαζε! Στην περίπτωσή του μάλιστα δεν εντοπίζεται η μέση λύση. Υπάρχουν εκείνοι που τον λατρεύουν και αυτοί που τον μισούν. Οι αδιάφοροι της υπόθεσης είναι απειροελάχιστοι και μάλλον παριστάνουν ότι δεν τους απασχολεί ως θέμα παρά είναι πραγματικά αποστασιοποιημένοι από αυτό.

Στα 64 χρόνια του ο Μπάγεβιτς βρίσκεται πλέον στην αφετηρία της πέμπτης αποστολής του στην ΑΕΚ, η οποία διαφέρει εντελώς από τις τέσσερις προηγούμενες. Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να είναι ποδοσφαιριστής (όπως την τετραετία 1978-81), πλέον όμως «σκοτώνει» και τον προπονητή μέσα του καθώς δεν θα δραστηριοποιηθεί ξανά ως τέτοιος όπως τις τρεις προηγούμενες φορές (1988-96, 2002-04, 2008-10).

Στην τέταρτη επιστροφή του στην Ενωση, ο κατά πολλούς πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται ως ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος στην (τρόπον τινά) επανεκκίνηση της Ενωσης από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Η τυφλή εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη

Είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος αποτελεί τον χρηματοδότη της επόμενης ημέρας για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Και με το ελεύθερο από τον (αποκαλούμενο και ως) Τίγρη να αποφασίζει εν λευκώ, ο Μπάγεβιτς θα λαμβάνει όλες τις καίριες αποφάσεις που θα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι άνθρωποι που συναναστρέφονται τον (πρώην πλέον) προπονητή σε καθημερινή βάση επισημαίνουν τη σπίθα που έχει αποκτήσει ξανά το βλέμμα του. Ο Μπάγεβιτς είχε κορεστεί πια, δεν καθοδηγούσε από τους πάγκους με την ίδια φλόγα και αναζητούσε μια καινούργια πρόκληση στη ζωή του. Η προοπτική να οδηγήσει την ΑΕΚ στον δρόμο της αναγέννησης είναι η ευκαιρία που επιζητούσε μετά τα τελευταία προπονητικά στραπάτσα σε Ομόνοια (Κύπρος) και Ατρόμητο.

« Η χαρά της δημιουργίας τον οδηγεί και έχει τεράστια διάθεση να πετύχει στον νέο ρόλο του» λένε τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του σε μια περίοδο που ο Ντούσκο έχει σηκώσει τα μανίκια και εξετάζει όλες τις παραμέτρους προκειμένου να πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την ΑΕΚ - πάντοτε σε συνεργασία με τους Τραϊανό Δέλλα (προπονητής), Νίκο Λυμπερόπουλο (τεχνικός διευθυντής) και Ακη Ζήκο (υπεύθυνος Ακαδημιών), τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος υπέδειξε στον Μελισσανίδη ως τους ανθρώπους που πρέπει να λάβουν τα πλέον καίρια πόστα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ