ΑΕΚ

Ο επόμενος αμυντικός που θα γίνει αρχηγός

Ο επόμενος αμυντικός που θα γίνει αρχηγός
INTIME SPORTS

Το πόσο τυχερή είναι η ΑΕΚ που διαθέτει στις τάξεις της από τη Β' Εθνική τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, αποδεικνύεται από αγώνα σε αγώνα. Η επομένη ημέρα τον θέλει αρχηγό, συνεχίζοντας την παράδοση των σπουδαίων ελλήνων στόπερ της Ένωσης.

Μόλις τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, τα συμπεράσματα για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο έχουν ήδη βγει για την επιρροή που θα έχει στο παιχνίδι της ΑΕΚ και την καθοριστική συμβολή του στην αρμονική αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει άλλωστε… Από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, από τα φιλικά ακόμα, ήταν εύκολο να διαπιστωθεί ότι ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννενα θα διαδραμάτιζε ρόλο ηγετικό στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Άλλωστε με το σκεπτικό αυτό αποκτήθηκε, ως μία από τις εισηγήσεις του Τραϊανού Δέλλα ο οποίος τον ξεχώρισε με κλειστά μάτια μέσα από μία πλειάδα κεντρικών αμυντικών που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τους υποψηφίους προς απόκτηση στόπερ το περασμένο καλοκαίρι.

Όταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Κολοσσός έβαλαν κάτω τη λίστα με τους κεντρικούς αμυντικούς που είχαν προκριθεί ως ικανοί να διαγράψουν καριέρα διαρκείας στην Ένωση και όχι απλώς να συμβάλουν ώστε να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, το όνομα του Δημήτρη Κολοβέτσιου δέσποζε. Οι δυο τους δεν χρειάστηκε να πουν πολλά. Ένα νεύμα αρκούσε…

Ο 23χρονος αμυντικός λειτουργεί ιδανικά στα μετόπισθεν της ομάδας, παρουσιάζει θαυμαστή σταθερότητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, χωρίς να επιλέγει αν το ματς είναι φιλικό, επίσημο ή οικογενειακό διπλό.

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση κατέγραψε στο ενεργητικό του και στο Χανιά. Βρισκόταν πάντοτε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, καθάριζε τις φάσεις πριν αυτές πάρουν χαρακτήρα επικινδυνότητας για την ΑΕΚ, πίεζε ψηλά όταν η ομάδα έπρεπε να διατηρηθεί στο μισό γήπεδο αναζητώντας το πρώτο γκολ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έψαξε και την κάθετη πάσα διαπιστώνοντας ότι οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας (εξαιρουμένου του Μάνταλου) πελαγοδρομούσαν.

Από τη θέση του κεντρικού αμυντικού της Ένωσης έχουν περάσει ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή, με τον Στέλιο Μανωλά και τον Τραϊανό Δέλλα να χαρακτηρίζονται κολόνες της άμυνας και να φορούν το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Κολοβέτσιος θα είναι ο επόμενος!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ