ΑΕΚ

Ο Δέλλας χαίρεται τη δουλειά του

Ο Δέλλας χαίρεται τη δουλειά του
INTIME SPORTS

Σε αντίθεση με πέρσι ο Τραϊανός Δέλλας φέτος βλέπει τα όσα ζητάει από τους παίκτες του να έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση στο χορτάρι.

Από πέρυσι στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ εμφάνισε στο χορτάρι ενθαρρυντικά στοιχεία, με τον Τραϊανό Δέλλα να επιχειρεί να μεταδώσει σύγχρονη ποδοσφαιρική φιλοσοφία σε μία μίξη παικτών που όμως παρουσίασε δυσκολία στην ανταπόκριση.

Φέτος τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά καθώς ο Κολοσσός βλέπει στο γήπεδο αυτά που θέλει και ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του. Έχει βλέπετε στη διάθεσή του σαφώς πιο ποιοτικό υλικό.

Ο τεχνικός της Ένωσης έχει καταφέρει να μεταδώσει στους παίκτες αρκετές από τις έννοιες του μοντέρνου ποδόσφαιρου. Τακτική βασιζόμενη σε αυτοματισμούς, σωστή ανάπτυξη, παιχνίδι τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα, έλεγχος της μπάλας με συγκέντρωση, και μια άμυνα που στήνεται ψηλά ώστε η ομάδα να κερδίζει γήπεδο και να επιβάλλεται.

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα στοιχεία που παρουσιάζει σε αρκούντως ικανοποιητικό βαθμό η εφετινή ΑΕΚ. Με τη σημαντική υποσημείωση ότι αυτά εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια και προσήλωση στο αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή.

Ο 38χρονος.τεχνικός κερδίζει πόντους και στη διαχείριση του έμψυχου υλικού της ομάδας, διατηρώντας όλους τους παίκτες του ρόστερ σε εγρήγορση, αφού μια «μηχανή» για να εργαστεί αποδοτικά, απαιτεί από όλα τα… γρανάζια της να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να πάσα στιγμή.

Οι «καρποί» της δουλειάς του Κολοσσού έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται και με την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στα μέχρι τώρα παιχνίδια, δικαιολογείται στο έπακρο η απόφαση των υπευθύνων να παραμείνει ο Δέλλας στο τιμόνι της ομάδας και να μεγαλώσει και εκείνος μέσα από αυτή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ