ΑΕΚ

Ο "Μάκης" είναι καλά!

Ο "Μάκης" είναι καλά!
INTIME SPORTS

Ο Νιγηριανός επιθετικός Μακόλεϊ Κρισάντους (γνωστός πλέον και ως Μάκης) νιώθει ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, βρήκε την ασφάλεια που έψαχνε και το κλίμα που τον έκανε να ξανανιώσει και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί των προσωπικών γκολ ώστε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ των πλέι οφ.

Όταν ακούς από έναν ποδοσφαιριστή (τρόπον τινά) να αυτομαστιγώνεται λέγοντας « ζούσα μια κόλαση και αυτό δεν με άφησε να δουλέψω όπως θα έπρεπε, άφησα πίσω τον εαυτό μου» τότε καταλαβαίνεις ότι ως επαγγελματίας αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος, δικαιούται χρόνο για να συνέλθει και να επανέλθει. Αφιχθής στην Ελλάδα, ο Μακόλεϊ Κρισάντους αντιμετωπίστηκε με καχυποψία (ίσως επειδή οι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν κάτι πιο ηχηρό σε όνομα) την οποία ενίσχυσε με τις αρχικές εμφανίσεις του.

Βέβαια οι περισσότερες ευκαιρίες του δόθηκαν σε «σκοτωμένα» λεπτά αγώνων. Όταν το σκορ είχε ήδη κριθεί και οι συμπαίκτες του είχαν κατεβάσει ταχύτητα ενώ εκείνος προσπαθούσε να αντιληφθεί πως παίζει η ΑΕΚ και ποιος είναι ο δικός του ρόλος στην ομάδα βάσει του αγωνιστικού πλάνου και του συγκεκριμένου συστήματος.

Το γεγονός ότι ο Δέλλας του έδωσε μόλις τρία λεπτά συμμετοχής στα δύο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (και κανένα στη ρεβάνς που άργησε πολύ) καταδεικνύει και την προβληματική κατάσταση στην οποία εμφανίστηκε ο Κρισάντους στη χώρα μας. Δεν ήταν θέμα κακής πάστας ποδοσφαιριστή, ο προπονητής ήθελε να τον προστατέψει και ορθώς έπραξε.

Στα πρώτα επτά επίσημα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο νιγηριανός επιθετικός δεν βρήκε δίχτυα. Βέβαια ο συνολικός χρόνος συμμετοχής στα συγκεκριμένα παιχνίδια αντιστοιχούσε σε μόλις ένα ολόκληρο 90λεπτο (Φωστήρας - ΑΕΚ 1-3) και σε 117 λεπτά στους άλλους έξι αγώνες (δηλαδή ούτε καν ένα ματς και μία παράταση).

Έτοιμος και αποφασισμένος

Στους αγώνες με την Καλλιθέα στον Ταύρο και τους Τράχωνες στο ΟΑΚΑ, ο Δέλλας τον έχρισε βασικό. Ο Κρισάντους τον ευχαρίστησε με τρία γκολ, ασχέτως με το ότι αυτά δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας για έναν επιθετικό που ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Σημασία είχε ότι βρέθηκε στο σωστό σημείο, τον σωστό χρόνο, κάτι που δεν του έβγαινε στις προηγούμενες ολιγόλεπτες συμμετοχές του.

Το πιο ευχάριστο με την περίπτωσή του είναι ότι πλέον πρόκειται για έναν άνθρωπο χαρούμενο ο οποίος βρήκε τις συνθήκες που έψαχνε μετά το σκοτεινό και ψυχοφθόρο πέρασμά του από την τουρκική Σίβασπορ. Οι νέοι συμπαίκτες τον δέχθηκαν με κατανόηση και τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις ανησυχίες και φοβίες του. Ο «Μάκης» όπως πλέον αποκαλείται εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων (και «Μάκης» για τους οπαδούς της ομάδας), κατάλαβε ότι είναι αγαπητός και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής προκειμένου να γίνει μέλος της παρέας. Τώρα αισθάνεται και έτοιμος αγωνιστικά!

Τα πρώτα τρία επίσημα γκολ ακολούθησαν τα επόμενα τρία στις φιλικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Καλλιθέα και στον Αχαρναϊκό. Ο συνολικός απολογισμός των 6 τερμάτων στους τελευταίους 4 αγώνες της Ένωσης συνιστούν μήνυμα ετοιμότητας. Ο Κρισάντους έχει μπει στο νόημα του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ και οι συμπαίκτες του θα βρίσκουν αγώνα με τον αγώνα τον τρόπο να τον αξιοποιούν καλύτερα και περισσότερο.

Ο ίδιος προσδοκά σε ικανό χρόνο συμμετοχής στα επόμενα δέκα ματς και έχει βάλει στόχο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ των πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση για το πραγματικό επίπεδό του και το αν θα καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς της κιτρινόμαυρης γραμμής κρούσης θα μιλήσουμε μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία, όταν όντας απόλυτα έτοιμος πλέον θα κληθεί να αντιμετωπίσει απέναντί του πολύ δυσκολότερες άμυνες με τα κριτήρια αξιολόγησής του να γίνονται σαφώς πιο αυστηρά. Ως τότε αξίζει τον χρόνο και την υπομονή που κάθε άνθρωπος και επαγγελματίας που πέρασε δύσκολα δικαιούται.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ