ΑΕΚ

Συζήτηση για την ενότητα και τις αντιδράσεις από τον πάγκο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την επομένη της ήττας από τον Ατρόμητο και τα ποικίλα συναισθήματα που αυτή προκάλεσε, ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες της ομάδας μπήκαν σε διαδικασία εποικοδομητικής συζήτησης.

Το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν δύσκολο. Είχαν προηγηθεί δύο ομιλίες του Χιμένεθ και μια ενδιάμεση του Λυμπερόπουλου, με περιεχόμενο για το οποίο εν μέρει διαφώνησαν κιόλας. Η επόμενη ημέρα, με λιγότερα νεύρα και περισσότερο καθαρό μυαλό, επεφύλασσε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης από τον προπονητή.

"Έχουμε διαδοχικά καλά αποτελέσματα σε ματς της Ευρώπης και άσχημα σε αυτά του πρωταθλήματος. Καταφέρνουμε να κοιτάζουμε στα μάτια τη Μίλαν και μας πνίγει το άγχος κόντρα στον Ατρόμητο.

Σημασία έχει να μείνουμε ενωμένοι. Να το αφήσουμε και αυτό πίσω μας και να δούμε το επόμενο βήμα. Έρχονται δύσκολα ματς και δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που μας χαρακτηρίζει. Είμαστε οικογένεια, μαζί έχουμε νικήσει, μαζί έχουμε και αποτυχίες. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε μαζί", τόνισε ο προπονητής.

Υπήρξαν και συγκεκριμένες κουβέντες με ποδοσφαιριστές της ομάδας, για πράγματα που είδε στο παιχνίδι τους αλλά και που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα και προέρχονταν από αντιδράσεις στον πάγκο, δημιουργώντας επιπρόσθετη ένταση και πίεση.

Και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι μπερδεύτηκαν από αντικρουόμενες προτροπές (π.χ. ο Λυμπερόπουλος, πάνω στην πίεση του ματς φώναξε στον Γαλανόπουλο να ανέβει πιο ψηλά και να σουτάρει, όταν ο νεαρός μέσος είχε εντολή από τον προπονητή να μένει πιο πίσω για να υπάρχει κάλυψη στα ανεβάσματα των πλάγιων μπακ και του Σιμόες). Ωστόσο ο Μανόλο άκουσε και παίκτες να του λένε ότι κατά περιπτώσεις θα μπορούσε και εκείνος να είναι περισσότερο ήρεμος και να μη φορτώνει με περισσότερη πίεση την ομάδα. Κάτι που το δέχθηκε.

Μιλώντας για το γεγονός αυτό υπερθεμάτισε λέγοντας ότι "δεν θα πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, ούτε να μας πνίγει το άγχος από άτυχες στιγμές. Όταν είμαστε εμείς καλά, οι λύσεις θα βρίσκονται. Όταν δεν παίζουμε με καθαρό μυαλό και επηρεαζόμαστε, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό ισχύει για όλους και για μένα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ