ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ έχει τον τρόπο του

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
Χιμένεθ ICON

Η ΑΕΚ μέχρι τώρα δεν έχει "στραβοπατήσει" σε παιχνίδια που έδωσε, πριν από κρίσιμα ματς και ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε αυτό που ήθελε.

Το σημερινό (30/4 – 19.00) ματς της ΑΕΚ στα Γιάννενα, δεν είναι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά. Υπό την έννοια πως τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, μπορεί να φέρουν αλλαγές, έστω και μικρές, στην βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι ομάδες στα πλέι οφ. Όμως από την άλλη μεριά, η αλήθεια είναι πως το μυαλό όλων στην ΑΕΚ, ήδη βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, το προσεχής Σάββατο (6/5).

Και έστω και αν είναι κάτι που ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε και να το απαγορεύσει και να το σταματήσει, λόγω του σημερινού ματς, ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός έχει παρασυρθεί ήδη σε συζητήσεις, εντός των αποδυτηρίων, που αφορούσαν τον τελικό του κυπέλλου.

Πάντως για τον Χιμένεθ το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ (19:00), εξακολουθεί να έχει την σημασία του. Και κυρίως την προτεραιότητα του. Ακόμα και αν ξέρει πως οι ποδοσφαιριστές του, δεν θα είναι απολύτως προσηλωμένοι σ’ αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο μέχρι στιγμής, ο Χιμένεθ έχει καταφέρει να διαχειριστεί τον… αποσυντονισμό της σκέψης και της συγκέντρωσης των παικτών του, πριν από κρίσιμα παιχνίδια.

Οι δυο ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, έστω και αν δεν ήταν τελικοί, ήταν ματς τεράστιας σημασίας και οι παίκτες της ΑΕΚ τα περίμεναν με ανυπομονησία. Όμως, με την διαχείριση που έκανε ο Χιμένεθ, είχε καταφέρει να πάρει νίκες και στα δυο ματς πρωταθλήματος που είχε δώσει η Ένωση, πριν τους δυο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακού. Με Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα 5-0 και με Λεβαδειακό στη Λιβαδειά με 2-0. Κάτι που αποδεικνύει πως ο Ισπανός τεχνικός έχει τον τρόπο του να παίρνει νίκες, πριν από κρίσιμα ματς

ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το μυστικό του Χιμένεθ, προφανώς και είναι η διαχείριση που έχει κάνει στο υλικό της ομάδας, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Από την πρώτη στιγμή ο Ισπανός τεχνικός είχε κρατήσει ενεργό σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ, μ’ ένα διαρκές ροτέισον. Με εξαίρεση τον νεαρό Μεληκιώτη και τον Μανωλά, όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ τους έχει χρησιμοποιήσει σε περισσότερα από ένα ματς πρωταθλήματος. Ενώ ακόμα και στον Μεληκιώτη, έχει δώσει ευκαιρία σε παιχνίδια κυπέλλου. Και πλέον ο Ισπανός τεχνικός έχει στην διάθεση του ένα ευρύ ρόστερ, με ετοιμοπόλεμους παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν στην βασική ενδεκάδα. Εξάλλου στο ματς με τον Λεβαδειακό και πριν την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ο Χιμένεθ έκανε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Χιμένεθ είναι προπονητής που δεν θέλει να χάνει ούτε στην… πασιέντζα. Και μ’ αυτή τη νοοτροπία πηγαίνει σε κάθε ματς. Ακόμα και όταν το μυαλό των ποδοσφαιριστών του ξεστρατίζει από τον στόχο και τρέχει κάπου αλλού, όπως έγινε κάποια στιγμή στο ματς με τον Λεβαδειακό και πριν την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ο Χιμένεθ παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της νίκης.

Και σ’ εκείνο το παιχνίδι στη Λιβαδειά, ο Ισπανός τεχνικός δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία αλλά έψαξε μέχρι τέλος τον τρόπο για να φτάσει στους τρεις βαθμούς, τους οποίους και τελικά πήρε. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σήμερα. Δεδομένα ο Χιμένεθ θα κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα για το ματς με τον ΠΑΣ. Ωστόσο αν χρειαστεί, θα κάνει ότι απαιτείται, προκειμένου τελικά να φτάσει στη νίκη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ