ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ έχει… διλήμματα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα «βασανιστεί» μέχρι την τελευταία στιγμή ο Χιμένεθ, για να πάρει οριστικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο της ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Την ενδεκάδα για το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (4/2) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Μανόλο Χιμένεθ την ανακοίνωσε στους παίκτες καθ’ οδόν για το γήπεδο και μέσα στο πούλμαν. Παρόλο που είχε μια ολόκληρη εβδομάδα προετοιμασίας, για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Επομένως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, πόσο θα χρειαστεί αυτή την φορά ο Ισπανός τεχνικός, μέχρι να αποφασίσει για το αγωνιστικό πλάνο της αυριανής (7/2) ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο πως είχε μόνο δυο μέρες δουλειάς στα Σπάτα στη διάθεση του.

Βεβαίως πριν από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, μεγάλο ρόλο στο γεγονός πως ο Χιμένεθ ανακοίνωσε την ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, έπαιξε και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο Μάρκο Λιβάγια. Και το οποίο τελικά είχε κρατήσει τον Κροάτη φορ στον πάγκο. Όμως ανάλογο ζήτημα, υπάρχει και τώρα.

Ο Κροάτης φορ μπορεί να μπήκε αρχικά στην αποστολή. Αλλά είναι άγνωστο αν τελικά θα καθίσει ακόμα και στον πάγκο, καθώς δεν έβγαλε καν ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης. Και όπως και να έχει, ο Λιβάγια αποτελεί ένα δίλημμα για τον Χιμένεθ ενόψει του αυριανού ντέρμπι. Χωρίς να είναι το μοναδικό. Υπάρχουν και άλλα. ΤοSport24 αναλύει

ΕΞΤΡΕΜ 'Η ΜΠΑΚ Ο ΛΟΠΕΣ

Η επιστροφή του Έλντερ Λόπες στο αρχικό σχήμα μοιάζει δεδομένη. Ο Πορτογάλος ακραίος έχει φρέσκα πόδια, καθώς δεν έπαιξε ούτε λεπτό την περασμένη Κυριακή. Το ερώτημα είναι αν ο Χιμένεθ θα δώσει στον Λόπες θέση αριστερού μπακ, στέλνοντας τον Μπακάκη δεξιά και δίνοντας ανάσες στον Γκάλο ή αν τον χρησιμοποιήσει και πάλι ως αριστερό εξτρέμ.

Με το δεύτερο ενδεχόμενο, δηλαδή να παίξει και πάλι ο Πορτογάλος ως εξτρέμ, να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, μια τέτοια επιλογή θα δίνει στον Χιμένεθ την δυνατότητα να αλλάξει αν χρειαστεί σχηματισμό κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σε τριάδα στην άμυνα, χωρίς αλλαγές από τον πάγκο.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 'Η ΚΟΝΕ

Η μεσαία γραμμή είναι κλειδί για τέτοιου είδους παιχνίδια σαν το αυριανό. Φάνηκε και από το ντέρμπι της Κυριακής. Επομένως είναι λογικό να έχει ο Χιμένεθ δίλημμα για τον παρτενέρ του Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Όπως το είχε και πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι. Τότε που τελικά επέλεξε τον Κονέ. Τώρα όμως, το προβάδισμα το έχει ο Γαλανόπουλος, λόγω της φρεσκάδας που έχει και όχι μόνο.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ Ή ΜΑΣΟΥΝΤ

Όλα δείχνουν, χωρίς τίποτε να είναι κλειδωμένο, πως ο Χιμένεθ θα διατηρήσει και στο αυριανό ματς το 4-2-3-1. Με τον Αραούχο στην κορυφή και τον Χριστοδουλόπουλο στο δεξί άκρο. Και μένει η θέση του επιτελικού, πίσω από τον Αργεντινό φορ. Θεωρητικά ο Χιμένεθ θα προτιμούσε την επιλογή του Μασούντ. Όπως έκανε άλλωστε και στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή. Όμως ο Ιρανός μεσοεπιθετικός έπαιξε ολόκληρο 90άλεπτο, πριν από τρεις μέρες.

Ενώ επίσης, ο Χιμένεθ θέλει να έχειτον Μπακασέτα στην ενδεκάδα. Και ίσως αυτό είναι το δίλημμα που θα «βασανίσει» περισσότερα απ’ όλα, τον Ισπανό τεχνικό.

Εκτός αν τελικά ο Χιμένεθ αποφασίσει να βάλει τον Λόπες ως αριστερό μπακ και ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα και ο Μασούντ και ο Μπακασέτας, όπως την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ