ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ άνοιξε το "μαύρο κουτί"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένέθ, πριν το ματς με τον Πλατανιά, έβαλε στο μικροσκόπιο μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, το χαμένο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ήδη από τα πρώτα λεπτά μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή (2/4), ο Μανόλο Χιμένεθ ήξερε πως η ΑΕΚ δεν είχε την πολυτέλεια να σταθεί καθόλου σ’ αυτή την ήττα. Όσο και αν είχε πονέσει. Γι αυτό και ο Ισπανός τεχνικός είχε μπει στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr και το πρώτο που είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του, ήταν "να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε για να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια".

Όμως αυτό που ο Χιμένεθ ξέρει επίσης καλύτερα από τον καθένα, είναι πως αν δεν επισημανθούν και δεν συζητηθούν όσα έγιναν λάθος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Πολύ απλά, διότι τα λάθη θα επαναληφθούν. Γι αυτό και την παραμονή του σημερινού (6/4 - 19.30) κρίσιμου ματς με τον Πλατανιά, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να ανοίξει με… εικόνα και ήχο και μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, το "μαύρο κουτί" της ήττας στο ντέρμπι.

Πριν καν οι παίκτες της ΑΕΚ βγουν στο γήπεδο για να δουλέψουν την τακτική ( και το σύστημα με την τριάδα στην άμυνα όπως ενημερωθήκατε από το Sport24.gr), ο Χιμένεθ έδειξε σε βίντεο σημαντικά κομμάτια από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Όπως για παράδειγμα την τεράστια διαφορά της αποτελεσματικότητας του πρέσινγκ στον αντίπαλο, από ημίχρονο σε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος έγινε εντελώς λάθος και στο δεύτερο διορθώθηκε. Κάτι που έπαιξε ρόλο και στην αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της ΑΕΚ.

"Είμαστε AEK και δεν επιτρέπεται…"

Εκείνο που φάνηκε και στο βίντεο και επεσήμανε ο Χιμένεθ, ήταν το πάθος και η ένταση που έλειψε από τον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές του μπήκαν στο γήπεδο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και δεν είχε καμία σχέση με το αντίστοιχο ξεκίνημα στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

"Είμαστε ΑΕΚ και δεν επιτρέπεται να μπαίνουμε στο γήπεδο με χαλαρότητα και χωρίς ένταση. Και αυτή την έλλειψη έντασης που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, την πληρώσαμε, καθώς δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο", ήταν η επισήμανση του Ισπανού τεχνικού στους ποδοσφαιριστές του και αυτό προφανώς και δεν έχει να κάνει μ’ όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αλλά σ’ όσα πρόκειται να γίνουν στη συνέχεια. Και την νοοτροπία, το πάθος και την ένταση, με την οποία πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, σε κάθε ματς, οι παίκτες της ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ