ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ αναθεωρεί το σύστημα στην ΑΕΚ!

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζεται να επανεξετάσει το σύστημα που εφαρμόζει στα τελευταία ματς, μετά απ’ όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δεν ήταν ποτέ ο Μανόλο Χιμένεθ θιασώτης του δόγματος «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Όμως το ακολούθησε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Τουλάχιστον ως προς το σύστημα.

Και μπορεί αυτό το 4-3-3 να έδωσε σημαντικές νίκες με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, ωστόσο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φάνηκε πως ίσως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψει ο Χιμένεθ στην λογική των αλλαγών.

Εξάλλου, ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στη ήττα και κυρίως στο εξαιρετικά κακό πρώτο ημίχρονο στο ματς με τους «πράσινους», ήταν το προβλέψιμο του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ μίλησε αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι για ένα μάθημα για όλους. Και συμπεριέλαβε και τον εαυτό του. Ο Ισπανός τεχνικός θα βάλει στο τραπέζι όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο ματς με τον Παναθηναϊκό, για να βγάλει συμπεράσματα αλλά και διορθωτικές κινήσεις.

Πιθανότατα, το πρώτο που θα μπει στο μικροσκόπιο του Χιμένεθ, θα είναι το σύστημα. Η λειτουργία της τριάδας στη μεσαία γραμμή, η κούραση του Αϊντάρεβιτς, η αποδοτικότητα της παρουσίας του Μάνταλου στα άκρα αλλά και συνολικά η λειτουργία του 4-3-3, είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Χιμένεθ.

Προφανώς, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει πολλά περιθώρια για μεγάλες και ριζικές αλλαγές. Η ΑΕΚ έχει μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, τρια εξαιρετικά κρίσιμα ματς. Με τον Πλατανιά και την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα και τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Το σίγουρο είναι πως ο Χιμένεθ θα προχωρήσει σε αλλαγές. Τόσο για το ματς της Πέμπτης (6/4) με τον Πλατανιά, όσο και στα ματς που ακολουθούν. Ακόμα και στο Καραϊσκάκη. Αλλαγές που θα αγγίξουν πρώτα τον σχηματισμό και μετά τα πρόσωπα.

Εξάλλου, στο μπλοκάκι του Χιμένεθ, είναι και το 4-2-3-1 αλλά και το σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Αμφότερα, τα έχει ήδη εφαρμόσει σε προηγούμενα ματς, από τότε που ανέλαβε την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ